Sykkelreglene, del tre – som du definitivt bør vite om!

Nok en oppdatering på sykkelreglene. Viktig regler som du bør kunne hvis du skal være en smart og godtatt rytter. Eller har lyst til å være en regelrytter, si.

Les også:

 

Det er utrolig mange meninger om de neste reglene vi skal gå gjennom også, akkurat som i de to forrige updatene. Har du kommentarer så bruk kommentarfeltet under eller Facebook-siden til bloggen.

 

Gjør som du vil, men jeg har blitt påvirka
Personlig er jeg en fan av at man skal gjøre som man selv vil, men samtidig finnes det ganske mange regler som jeg har tatt etter selv også. Regler som jeg tenker på når jeg er ute, og som jeg adopterer. Det er nesten litt flaut, men jeg er nok en lettpåvirkelig 40-åring midt i midtlivskrisa, og med tanke på at jeg starta å sykle seint i livet er det lett å ta etter. Usikkerheten bare brer seg som et teppe over hele hjernen. He-he.

Som regel 37. At brillestengene skal være utenfor hjelmstroppen. Der har jeg synda, og det gikk opp for meg da jeg fikk kjeft av en tilfeldig syklist på Skansehytta i fjor en gang. Rett og slett kjempeflaut. Det fikk også Alexander Kristoff merke etter et ritt tidligere.

(Artikkelen fortsetter under bildet.) 

img_6349
Skansehytta. En tilfeldig fyr kjefta på meg. Jeg ga etter for presset.

Det er Velominati som har den store oversikten over alle reglene. Der finner du deres egne tolkninger og råd. Vel verdt en titt.

Her er en oppsummering av reglene fra 35 til 43:

Regel 35: No visors on the road

Hjelmer til landeveisykkel kan brukes på terrengsykkelen, men aldri en hjelm til terrengsykkel på landevei. Det er helt uakseptabelt.

Visors betyr i denne sammenhengen brem, altså at du bare kan glemme å sykle med terrengsykkelhjelmen med brem på. Den må enten av eller så må du sykle uten. Neida. Her har jeg synda selv. Skjer ikke igjen.

Regel 36: Eyewear shall be cycling specific.

Du skal bruke solbriller som er tilpasset sykling. Ikke pilotbriller eller de billige femtikronersbrillene du kjøpte i Syden. Kun sykkelbriller.

Regel 37: The arms of the eyewear shall always be placed over the helmet straps

Brillestengene skal være utenfor hjelmstroppen. Ikke inni. Alexander Kristoff fikk så hatten passa av kompisene en gang. Visstnok en stor feil man må unngå å gjøre. Jeg har også det, og som nevnt over. Det er bra at det finnes tilfeldig forbipasserende som passer på.

Regel 38: Don’t Play Leap Frog.

Hvis noen tar deg igjen så la de kjøre på. Ikke forsøk å sykle forbi igjen. Tren heller mer sånn at du slipper å bli forbikjørt igjen.

Det står også noe om at hvis det er en kvinne som sykler forbi deg så lev med det. Personlig har jeg blitt frasykla av mange kvinner, og forstår ikke helt greia, men så er jeg helt middels. Uansett om jeg sykler sammen med kvinner eller menn.

Regel 39: Never ride without your eyewear.

Alltid bruk briller. Bortsett fra når det er tåke eller andre forhold som gjør at det blir vanskelig å se. Hvis du ikke skal bruke brillene skal de være plassert over hodet, pent, med stengene inni hjelmen, bak hodet eller i lommen.

Regel 40: Tires are to be mounted with the label centered over the valve stem.

Heisann! Denne er viktig for stilen. Alltid merket på dekkene rett over ventilene. Her gjør mange feil.

Regel 41: Quick-release levers are to be carefully positioned.

Her er det viktig å tenke aerodynamikk. Hva skaper minst motstand? Ikke minst hva mer mest sikkert. Quick releasen på forgaffelen skal stå oppover og den bak skal stå mellom kjedet og setet.

Regel 42: A bike race shall never be preceded with a swim and/or followed by a run.

Med Hvaler triatlon på planen har jeg mest lyst til å hoppe over denne reglen, men de mest hardcore mener altså at man ikke skal svømme før sykkelturen eller løpe etter. Den eneste grunnen til at man skal svømme før er for at man ikke skal drukne, og løpe etter kun hvis du blir forfulgt.

Regel 43: Don’t be a jackass.

Som Velominati skriver; Hvis du absolutt må være en idiot på veien. Vær en morsom idiot. Husk at vi alle er brødre og søstre på veien.

 

 

Har du kommentarer så bruk kommentarfeltet under eller Facebook-siden til bloggen.

Det er Velominati som har den store oversikten over alle reglene. Der finner du deres egne tolkninger og råd. Vel verdt en titt.

Her er de andre artiklene jeg har skrevet om “The Rules”: 

Les også:

 

14 thoughts on “Sykkelreglene, del tre – som du definitivt bør vite om!

  1. Jeg bryter alltid 37 og kommer til å fortsette med det. Grunnen er enkelt: jeg tar ofte av hjelmen uten å tenke på brillene. Hvis jeg har stegene over stroppen fly brillen på gulvet.

    1. Vi har alle våre vaner (og uvaner), Stefan. Brillestengene under stroppen er nok ikke av det verste man kan gjøre :)

      1. Sant. Det er valget gjennom ødelagte briller eller kjeft fra stilpolitiet en må tar for seg selv. Men lett er det ikke :-)

  2. He-he. Stilpolitiet har sin mening uansett. Jeg har gjort de fleste feilene, og kommer til å gjøre det framover også, men klart; det er noe jeg har lært underveis. Som lik farge på styreteip og sete ;)

Leave a Reply