Ikke prat om at du har tryna, ikke sluntre unna i front og utforkjøringer er ikke for å slappe av

Ny oppdatering på sykkelreglene som du bør få med deg hvis du skal imponere de viderekommende gutta. Alvorlig for noen, mye humor for andre. Dette er del syv av syv.

Les også:

I løpet av de siste månedene har jeg gått gjennom alle sykkelreglene fra Velominati (lenke til de andre delen ligger under). Sykkelregler som man absolutt bør få med seg hvis man har lyst til å få respekt hos de viderekommende gutta. Det er ikke sikkert at du blir raskere, men du unngår en del flauser, si.

Selv har jeg brutt mange av reglene. Denne gangen med fokus på at jeg har fortalt alle om at jeg har tryna – gang på gang. Sist i forrige uke da jeg velta ned i et høl med brennesle. Til og med Instagram-profilen min fikk en oppdatering. Jeg er ikke så selvhøytidelig..

Seks oppdateringer før denne

Det er greit å merke seg at jeg skriver om disse reglene fordi jeg synes det både er god læring i dem, og en god del god sykkelhumor. Les deg derfor også på de seks forrige delene som jeg har lagt ut tidligere her på bloggen.

Har du kommentarer så bruk kommentarfeltet under eller Facebook-siden til bloggen.

Det er Velominati som har den store oversikten over alle reglene. Der finner du deres egne tolkninger og råd. Vel verdt en titt.

Her er sykkelreglene, The Rules 81 til 95.


Regel 81: Don’t talk it up.

Velt på sykkelturer skal bare bli gjenfortalt eller pratet om når man trenger ekstern assistanse for å komme seg etter skade eller opptrening. Ellers henvises til regel 5.

Egen kommentar: Jeg har synda ekstremt her med oppmerksomhet fra VG. Har derfor fått med meg at det kun er to personer som skal høre om at du har havna i asfalten på sykkeltur. Det er legen eller presten.

Regel 82: Close the gap.

Når du sykler i kaldt eller dårlig vær og du bruker løse ermer skal du aldri vise bar hud mellom sykkeldrakta og de løse ermene. Hvis du gjør det så bør du få deg nye sykkeklær som passer, eller løse ermer som passer. Det samme prinsippet gjelder med kne og leggvarmere, som aldri skal dras ned til anklene. Man kan aldri ha kne- og leggvarmere hvis man ikke har løse ermer.

Blir det fint vær og du må ta av varmerne, må du ta de av i riktig rekkefølge. Nederst først. Deretter øverst. Hvis du ikke klarer å gjøre det i fart, kan du ikke bruke sånne klær.

Regel 83: Be self-sufficient.

Hvis du ikke har en følgebil, må du fikse dekkene selv hvis du punkterer. Det skal du gjøre på en hensiktsmessig måte, med dine egne kunnskaper, med ditt eget utstyr, og uten å klage.

Egen kommentar: Har sykla i flere år nå uten å punktere. Vi får se hvor lenge jeg tar sjansen. Den dagen jeg gjør det må jeg vel ringe til en venn..

Regel 84: Follow the code.

Når man sykler i en gruppe og det annonseres at noen har punktert, bør man stoppe (selv om man ikke er forpliktet til det). Man skal ikke få nedsettende kommentarer fordi man stopper. Alle som stopper må tilby seg å hjelpe til, gi instruksjoner på hva man skal gjøre, eller rett og slett kritisere teknikken til den som bytter slange.

Egen kommentar: Alltid fint med støttekontakter og publikum når uhellet først er ute. Jeg gruergleder meg.

Regel 85: Descend like a Pro.

Alle utforkjøringer skal utføres i hastigheter som ofte betraktes som “latterlige” eller “vanvittige” av de som ikke er like talentfulle som deg. Alle svinger skal bli utført fra først yttersiden-innsiden-yttersiden, og med beina i riktig posisjon for å holde balanse og for å se bra ut. Bremser skal aldri brukes hvis det ikke er veldig nødvendig, og da bare rett før du du kaster deg inn i svingen..

Regel 86: Don’t half-wheel

Aldri ligg på siden av de du sykler sammen med, sånn at hjulet ditt forstyrrer kompisen din. Det er alltid den andre fyren som setter farta. Ikke du.

Regel 87: The Ride starts on time. No exceptions.

Sykkelturen starter på planlagt tidspunkt og kun da. Hvis noen kommer for seint, og dere har reist, vil det sende et signal og de vil aldri komme forseint igjen.

Egen kommentar: Da får man bare gi alt for å ta igjen feltet. Men det er selvsagt utrolig dumt å kaste bort andres sykkeltid. Det er ikke sånn at alle kan være ute hele kvelden.

Regel 88: Don’t surge

Når du kommer fram i fronten skal du ta din tid i vinden, og du skal ikke helt plutselig sette opp farten hvis du ikke da har planer om å etablere et brudd. Nøkkelen til å opprettholde høy gjennomsnittsfart er å samarbeide med dine kompiser og aldri la det bli noen luker. Det er lov å øke farten gradvis, og hvis resultatet av dette er at folk detter av, ja da har rytterne ikke noe i gruppen å gjøre likevel.

Regel 89: Pronounce it correctly.

Uttalen på rittnavn skal være som det landet rittet arrangeres i. Du må bruke litt tid på å få det så riktig som mulig. Dette gjelder også rytternavn, sykkel, sykkeldeler og sykkelklær.

Egen kommentar: Kjenner godt til dette fra da jeg jobbet i fotballen, og som fotballfan nå også selvsagt. Uttalen av navn er veldig viktig, men det kan kanskje gå litt langt i blant?

Regel 90: Never get out of the big ring.

Hvis det blir brattere må du bare tråkke mer. Det er selvsagt akseptert å bruke den minste skiva foran en liten stund når bakken du er i har 20% stigning og heter Kapelmuur (stigning på Ronde de Vlaanderen).

Egen kommenter: Jeg. Må. Trene. Mer.

Regel 91: No food on training rides under four hours.

Dette gjelder selvsagt ikke harde sykkelturer over to timer og ritt. Hvis du planlegger å være ute mer enn fire timer, begynn å spise før du blir sulten. Dette gjelder også energidrikker.

Egen kommentar: Er du sulten så spis. En banan er aldri feil. Det rådet fikk jeg av Frode Grodås en gang i tiden, og ifølge Veggens egen Instagram-profil lever han som han predikerer. Alltid banan med på tur.

Regel 92: No sprinting from the hoods

Ikke ha hendene på hendelene når du skal spurte. Ned i bukkestyret med deg.

Egen kommentar: Her må jeg øve. Det er tydelig. Når det er sagt. Jeg er ingen spurter. På landeveissykkelen er jeg som en gammel duvende dame på en kjerringrokk fra 80-tallet. Med kurv foran. Det føles sånn opp mot de raskeste gutta..

Regel 93: Descents are not for recovery. Recovery Ales are for Recovery

Utforkjøringer skal være like harde og krevende, og mye mer farlig, enn klatringa. Klatre hardt, kjør utfor for å tette et brudd, eller åpne et. Utforkjøringer skal gjøre vondt, og skal ikke være et tidspunkt for å hvile.

Egen kommentar: Det er vel her de tøffeste henter noen sekunder på oss som har bikka 40 og er redde for å skade oss. HTFU, altså!

Regel 94: Use the correct tool for the job, and use the tool correctly.

Sykkelmekking er en kunst, og det finnes verktøy som er designet for å tjene en hensikt.

Egen kommenter: Davy Wathne sa på TV nå her om dagen at han gjorde to ting som kunne være i nærheten av noe teknisk. 1 skifte lyspærer. 2 fylle bensin. Alt annet få folk som hadde kompetanse på det gjøre. Jeg er ikke helt i samme divisjon, men hvis det blir for teknisk leverer jeg på service. Til proffe folk. Som Marco på Helt Skrudd i Mysen (ikke sponsa).

Regel 95: Never lift your bike over your head.

Aldri, aldri, aldri løft sykkelen over hodet. Den eneste gangen du har lov til det er når du skal sette den på taket på bilen.

Egen kommentar: Ja, eller hvis du har vunnet en etappe i Tour de France, eller kanskje klart å komme i mål på Birken for første gang eller noe. Det er lov å være litt gal, spør du meg.

Her er de seks forrige updatene:

Har du kommentarer så bruk kommentarfeltet under eller Facebook-siden til bloggen.

Det er Velominati som har den store oversikten over alle reglene. Der finner du deres egne tolkninger og råd. Vel verdt en titt.


hits

4 thoughts on “Ikke prat om at du har tryna, ikke sluntre unna i front og utforkjøringer er ikke for å slappe av

Leave a Reply