Ikke gå med sykkelskoene, ta av startnummeret på trening, og aldri kast søppel i naturen

Mange seriøse regler, mange humoristiske og noen veldig nyttige. Her er ny oppdatering på sykkelregelene “The rules” som alle syklister bør ha fått med seg.

Les også:

Ny oppdatering på sykkelreglene. Denne gangen fra nummer 69 til og med 80.

Tema nå er løping med sykkelsko, hvorfor man konkurrerer, om man bør trene skikkelig eller ei, og hva du skal gjøre med sykkelnummeret du har på sykkelen etter ritt, blant annet.

Likevel. Det er kanskje kjedelig, men en av mine favoritter denne gangen er regel 77:

“Respect earth, dont’t litter.”

Det sier seg kanskje selv, men ikke for de som tydeligvis tror de er raskest av oss. Det du tar med deg ut på sykkelen skal selvsagt også være med tilbake.

Er du med på ritt er det visse soner du kan kaste søppelet ditt i. Hvis ikke pakker du det inn i trøya. Den sykkelslangen som punga kan du knyte rundt ramma. Mange muligheter.

Dessuten; Du kan bli diskvalifisert.

Her er regel 2 i artikkel 10 i Styrkeprøven:

“2. En rytter som kaster flasker, slanger, dekk, papir eller annet søppel vil få tillegg i tid eller diskvalifiseres, alternativt  bøtelegges.”

Fem oppdateringer før denne

Det er mye læring som skal til for å bli en skikkelig dreven syklist, og sykkelreglene hjelper deg. Les deg derfor også på de fem forrige delene som jeg har lagt ut tidligere her på bloggen.

 

 

Her er sykkelreglene, The Rules 69 til 80.

Regel 69: Cycling shoes and bicycles are made for riding.

Det er strengt forbudt å gå med sykkelsko, med noen få unntak. Når du skal tømme tanken eller fylle flaskene i løpet av en 200 km lang tur må du sett forsiktig sette fra deg sykkelen så nært som mulig det du skal gjøre, og deretter gå resten av avstanden.

Det er strengt forbudt å gå i oppoverbakke, med unntak av når bakken er blokkert av ryttere som har kræsjer når du sykler Koppenberg (berømt stigning på Flandern rundt. 22 prosent stigning på det bratteste. Les mer her.

Egen kommentar: Jeg har både gått og løpt med sykkelsko, men da i skiftesonen på triatlon. Tror ikke regel 69 dekker triatlon. Fort må det gå..

Regel 70: The purpose of competing is to win.

Grunnen til det vi driver med vil alltid være å vinne. Hvis ikke HTFU, regel nummer 5.

Egen kommentar: Tjaeee.. Jeg blir alltid imponert over folk som er med. De fleste av oss har aldri noen sjanse likevel. Misforstå meg ikke. Det hadde selvsagt vært stas med en medalje etter et ritt, men viktigste er å fullføre, raskere enn naboen (hei Eivind).

Regel 71: Train Properly.

Ha et treningsprogram som du bruker og kan utenatt, og hold deg til treningsplanen din. Ikke tenk på andre syklister som du ikke sykler med. Tidspunktet for å konkurrere er ikke under treningsrundene, men når du er med i ritt.

Egen kommentar: Joda, men når en eller annen byr opp til spurt så er det lov å være med. Jeg er det. Det er bare ingen som har forstått at det er det jeg driver med ennå..

Regel 72: Legs speak louder than words.

Med mindre du på fast basis kan vise at du er overlegen, avstå fra diskusjoner om puls, effektmåling og andre sykkeldata.

Egen kommentar: Så hard ass er jeg ikke. Jeg ligger midt i feltet og gleder meg over alle de positive tingene jeg kan få med meg, også fra Strava..

Regel 73: Gear and brake cables should be cut to optimum length.

Kablene på sykkelen bør ha en perfekt bue rundt styrestanga, og når det er mulig krysses under underrøret.

Regel 74: V Meters or small computers only.

Lite kan sammenlignes med følelsen man får når man kjører så hardt hodet lar deg kjøre. Lær deg å lytte til kroppens signaler og mediter på regel 5 (HTFU – Harden The Fuck Up), til du kan klare å pushe deg selv til grensen. Puls, effektmåling, GPS-tracking ser helt feil ut på sykkel og er derfor overflødige. Hvis du absolutt må, vil en liten og enkel sykkelcomputor vær nok.

Egen kommentar: Her må reglene oppdateres. If it’s not on Strava, it didn’t happen!

Rule 75: Race numbers are for races.

Ta av startnummeret før du skal trene igjen. Uansett hvor kul du tror du ser ut, det ser ikke kult ut. Hvis du da ikke er med i et ritt, og da ser det kjempetøft ut.

Egen kommentar: Eller hvis du er 7 år, som sønnen min Leo. Han sykler med startnummeret fra Elgrittet fortsatt. Stas det da.

Regel 76: Helmets are to be hung from your stem.

Når du ikke bruker hjelmen, er det viktig at du setter den på stemmen på sykkelstyret ditt. Godt trukket over deler av styret.

Regel 77: Respect earth, dont’t litter

Sykling er ingen unnskyldning for å forsøple. Ikke kast søpla i naturen. Verken om det er pakninga rundt gelen eller barene, eller det er den punkterte slangen du hadde lyst til å slenge fra deg, så ta alt rasket med deg hjem.

Ingen liker griser. Ikke på veien eller i livet ellers. Dessuten. Den slange du punga kan du lappe. Den blir like fin igjen, så sparer du en femti-hundrelapp også.

Egen kommentar: Terningkast 7. Viktig regel.

Regel 78: Remove unnecessary gear.

Når du er med på et ritt på en lukket bane på under 60 minutter, må du ta bort vannflaskene for å opprettholde det estetiske ved å være en konkurransemaskin.

Regel 79: Fight for your town lines.

Det skal alltid sprintes ved by-, kommune, og fylkesgrenser. Hvis du ikke vil være med, så i alle fall lat som du er interessert.

Egen kommentar: Viktig og gøy.

Regel 80: Always be Casually Deliberate.

Når du venter på andre før du skal ut og sykle, eller være med på ritt, må du slappe av på stanga. Dette må også gjøres når du bruker sykkelen, som ved trafikklys.

Egen kommentar: Handler vel om å se så cool ut man bare kan, sånn at kompisene blir psyka ut.

 

Her er de andre artiklene jeg har skrevet om “The Rules”: 

hits

7 thoughts on “Ikke gå med sykkelskoene, ta av startnummeret på trening, og aldri kast søppel i naturen

Leave a Reply