DNF, kadens, terskel og ultraløp, HÆ?

Ny oppdatering i mildtlivskriseordboka. Denne uka er det fire nye ord ut: DNF, terskel og ultraløp. Les for å bli smartere, hvis du ikke allerede er det da.

Da jeg startet med trening for noen år tilbake var jeg helt blank på de fleste områdene. Jeg latet som jeg forsto, men googlet heftig i etterkant. Det ble rett og slett litt mange begreper som jeg ikke kunne. Læringskurven ble bratt, og jeg gruet meg til å spørre folk. Derfor sa jeg ingenting.

Det er vel sånn til tider fortsatt, og jeg tror at flere har det på samme måten. Litt sånn hyggelig nikking når en i supertettsittende lycra prater intenst.

Hvorfor da ikke lage en ordbok som tar for seg ord og uttrykk som man møter i midtlivskrisa, tenkte jeg. Her ern. Midtlivskriseordboka.

I forrige uke var det HTFU, hardtail, elghufs og løpetights som fikk fokus. Denne uka er det fire nye ord som du absolutt bør ha et forhold til.

Her er forresten lenke til midtlivskrisas ordbok.

Men nå. Til ukas fire nye ord:

DNF

Usj.. DNF er i utgangspunktet noe som vi i midtlivskrisa ikke skal forholde oss til. Står for DID NOT FINISH, og kommer opp på resultatlista hvis du starter, men ikke fullfører. Vil ikke anbefale det. Det viktigste er nemlig å gjennomføre. Hvis du ikke er skada da, da er det helt greit med DNF på resultatlista. Mye, mye bedre enn skammelige DNS som kommer i ordboka i neste gang.

Kadens

For de som vil ta løping og sykling et skritt videre. Frekvens på skritt eller omdreining på tråkk. Måles best gjennom pulsklokke og dings (fotpod eller kadensmåler). Mulig at du har vært borti det før. Personlig har jeg alltid bare tråkka det jeg klarer. Lange skritt som har gjort at jeg har landa på bakfoten når jeg løp. Eller tunge gir på sykkelen som har gjort at det har gått tregt og jeg har trodd at jeg fikk superfine muskler.

Terskel

Nei, ikke sånn du har i døråpningene hjemme. Kan kombineres med trening og heter da terskeltrening. Terskel er det du kan gi når du løper eller sykler uten at du får melkesyre. Altså, selv om pulsen din er høy og du gir så mye du kan, så kan du holde lenge.

Ultraløp

Langløping. Lenger enn et maraton (42,2 km). For folk som løper sjukt langt uten å stoppe, bli stoppa eller bli skada. Da er det på tide å stoppe.

PS! Tenkte bare jeg skulle nevne at artikkelfotoet representerer en fyr i midtlivskrise som ikke vet om han skal bruke løpeshorts eller ikke over løpetightsen. Noen sier at jeg må. Andre sier at jeg ikke må. Jeg aner ikke. Hjelp.

Blogglistenhits

7 thoughts on “DNF, kadens, terskel og ultraløp, HÆ?

Leave a Reply