Har noen en badering jeg kan låne til triatlondebuten? Svømmeringene mine holder ikke

Det er 62 dager igjen til jeg står i vannkanten på Hvaler og er klar for triatlondebuten, og denne uka møtte jeg min største frykt og mitt største mareritt. Svømmetrening.

Først og fremst. Det er viktig å påpeke at denne bloggposten er skrevet med en stor porsjon ærlighet, og en ganske diger dæsj selvinnsikt. Jeg er ingen stor idrettsmann, men jeg gir ikke opp så lett. En helt middelmådig 40-åring som ofte prøver seg på nye ting uten å tenke så mye over konsekvensene. Altså, ofte med superambisiøse mål uten rot i virkeligheten.

(Les: Birkebeinerrennet på ski uten trening, halvmaraton med runners knee og nå olympisk triatlon uten å være en særlig god svømmer. Heldigvis er jeg en helt middelmådig syklist og løper. Resultatet blir middels. Kanskje litt under midt på treet ca.)

Nå er det altså Hvaler Triatlon som ligger foran meg. Olympisk distanse. Jeg både gruer og gleder meg til 18. juni. Håper andre har det likt.

Men. Lårproblemene som jeg skrev om litt tidligere i uka, har fått meg til å innse at jeg må få jobba med det jeg kan så lenge: Svømming.

Nå er det vel riktig nok noen som påpeker at jeg ikke kan svømme, men du skjønner hva jeg mener.

Bestemte meg
Så, denne uka var jeg derfor ute i bassenget. Jeg hadde mannet meg opp en stund, men nå måtte det virkelig skje. Jeg har medlemskap på Østfoldbadet (som nylig ble kåret til landets beste badeland), så mulighetene er der. Hele dagen, syv dager i uka. Det er bare å finne fram svømmeshortsen, svømmebrillene og deretter kjøre ned.

Det står altså ikke på mulighetene.

Kun feriesvømming siden 1988
Da jeg startet med svømming igjen i fjor, hadde jeg ikke svømt noe særlig annet enn dupping siden jeg var 12. Jeg har aldri svømt aktivt, men hadde et flott forhold til vannet som barn.

Nå skal jeg altså ut i havet for å svømme 1500 meter. Ikke bare fram og tilbake i et basseng hvor det er lett å ta seg en pause ved en av endene, men 1500 meter i våtdrakt, med bølger, saltvann og det hele. Dette blir ikke bare spennende, det blir helt sjukt nervøst også.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

svoming
Østfoldbadet.

Delte svømmebane med en Ironman
Denne ukas treningstur i bassenget ga meg en helt ny opplevelse. Vanligvis når jeg har svømt har jeg delt svømmebane med helt normale folk. Denne gangen var det en Ironman-dame som virkelig viste meg hvordan det skulle gjøres. Jeg ble helt målløs.

I tillegg fikk jeg kramper fra under foten og opp til haka. Jeg må rett og slett svømme mer. Hvis jeg ikke skal få tak i en stor badering da. Svømmearmringer har jeg jo allerede, som du ser.

For hvis jeg ikke skal ødelegge hele triatlonet med å sprekke som en gammel dong på svømminga, må jeg trene. Ikke bare litt, men mye. Jeg må også få konstantert fakta. Jeg blir nok ikke blant de foran i feltet. Ikke i midten heller, men jeg kan forsøke å være langt fram blant de bakerste.

Jeg må terpe svømmeteknikk, pusteteknikk og jeg må terpe utholdenhet. Når i tillegg været tillater det er det bare å komme seg ut i vannet utendørs.

.. og som du ser under. Jeg har vært ute før. Ble en kort tur da. Bildene under er fra i fjor sommer.

(Fortsetter under bildet)

 

Ikke redd, men vil være forberedt
Jeg er ikke redd, men jeg har fått meg en skikkelig reality check. En reality check som bør føre til mer og bedre trening foran Hvaler Tri. Først i bassenget på Østfoldbadet, men så raskt været tillater det (eller jeg tør) kjøre i gang med utesvømming. Gjerne kombinert med sykling og deretter løping. Jeg har gjort det før.

I tillegg; Jeg klarer å svømme 1500 meter og kan svømme crawl, men det er langt fra fiskehud mellom fingre og tær til det jeg er i dag. I tillegg. Jeg er stiv og svømmer som en skiftenøkkel.

Jeg begynner å bli klar, men inntil det; Etterlysningen etter en badering jeg kan bruke, lever. PS! Den bør være stor..


Jeg har forresten satt opp noen punkter sånn at jeg kan lære litt. Kanskje passer de deg også hvis du også skal teste triatlon?

1 Sjekk ut så tidlig som mulig hvordan du ligger an med svømminga. Jeg er alltid forseint ute med sånt.

2 Hvis du ikke klarer å gønne på aleine, finn en svømmecoach. Det finnes mange. De er hyggelige også, har jeg hørt.

3 Svøm regelmessig. Du blir god i det du trener på. Jeg har tatt store steg bare i form av å se på Youtube og svømme oftere enn før.

4 Kom deg ut i tjern og hav før du skal gjennomføre triatlonet. Det er forskjeller på basseng utesvømming. I fjor var jeg ute med våtdrakta. Det gikk ganske fint, men var selvsagt annerledes enn å svømme i et basseng innendørs.

5 Ikke svøm aleine der det er dypt. Jeg gjorde det over Lysern i Akershus syd/Østfold nord. Det var egentlig ikke så veldig lurt, men det gikk bra. Var likevel en smånervøs opplevelse.

ole-vatdrakt
Åkei da. Jeg bruker ikke svømmearmringer, men trenger nok litt mer trening før 18. juni.

Blogglistenhits

7 thoughts on “Har noen en badering jeg kan låne til triatlondebuten? Svømmeringene mine holder ikke

Leave a Reply