Sykkelreglene; Støtt din lokale sportsbutikk, ingen brå bevegelser og ta bort ventilhetta, plis!

Her er flere sykkelregler du bør vite om når du begir deg ut på veien. Dette er del fem av Velominatis “The Rules”. Les og kjenn at du blir smartere.

Les også:

 

Endelig en ny oppdatering på sykkelreglene. Her er det mye snacks som du bør få med deg. Jeg har selv brutt mange av reglene, og kommer garantert til å fortsette å gjøre det, til tross for pes fra mer erfarne syklister.

Likevel. Speil, som nevnes i reglene under, har jeg ingen planer om å montere på verken landeveisykkelen eller terrengsykkelen.

Kanskje på Vilde (2) sin trehjulsykkel? He-he.

(Fortsetter under bildet)

IMG_1948.JPG

Fire oppdateringer før denne

Det er mye læring som skal til for å bli en skikkelig dreven syklist, og sykkelreglene hjelper deg. Les deg derfor opp både fire forrige delene som jeg har lagt ut tidligere her på bloggen.

Her er de fire forrige updatene:
Sykkelreglene, de Trygg Trafikk ikke forteller deg om (del 1)
Sykkelreglene, heller ikke disse har Trygg Trafikk fortalt deg om (del 2)
Sykkelreglene, som du definitivt bør vite om! (del 3)
Sykkelreglene som forteller deg om barbering, øl og behandling av sykkelen (del 4)

Har du kommentarer så bruk kommentarfeltet under eller Facebook-siden til bloggen.

Det er Velominati som har den store oversikten over alle reglene. Der finner du deres egne tolkninger og råd. Vel verdt en titt.

Her er sykkelreglene, The Rules 57 til 68.

Regel 57: No stickers

Ingen bryr seg om hvilken sak du støtter, eller hvilken krig du er i mot, hva slags utstyr du kjøper deg, eller hvilket år du syklet RAGBRAI (verdens største sykkelritt). Dekaler fra produsentet av sykkelen ser veldig proff ut.

Min kommentar: Her synder jeg med Birken-merker på sykkelen. De blir der en stund til.

Regel 58: Supporter your local bike shop.

Aldri kjøp noe online, men gå til den lokale sykkelforretningen. Å gå til din lokale G-Sport eller Anton Sport, bruke massevis av deres tid, for deretter å handle online er som å ligge med bestekompisens kone for deretter å ta en øl med han.

Hvis du kjøper online må du være forberedt på å tilpasse og sette på delene selv, mens hvis du handler lokalt så hjelper de deg.

Mitt råd: Hold den lokale sykkel- og sportssjappa i gang. Du angrer veldig når den er lagt ned på grunn av manglende inntekter.

Regel 59: Hold your line.

Sykle forutsigbart og ikke gjør noen uventede bevegelser, og under ingen omstendigheter skal du vike fra din plass i rulla.

Min kommentar: Brå bevegelser er roten til alt ondt. Nesten i alle fall. Har sykla på folk før som plutselig har bestemt seg for å gjøre noe uventet. Ikke bra.

Regel 60: Ditch the washer-nut and valve-stem cap.

Du skal aldri, under noen omstendigheter, bruke ventilhetter eller mutteren som holder slangen på plass. Disse er kun ment for å møte bestemmelser rundt frakt. De er totalt unødvendige å ha på.

Min kommentar: Her har jeg faktisk blitt retta på av en erfaren syklist. Hyggelig det da. Jeg hadde en stund reflekser i hjulene også på terrengsykkelen. Det ble litt mobbing det også, he-he.

Regel 61: Like your guns, saddles should be smooth and hard.

Setet ditt skal aldri ha mer enn 3 mm padding. Spesialtillatelse kan bli gitt når du rittet du er med på er mer enn en etappe og du har fysisk smerte fra hemorider eller noe lignende (som “saddle sores”). Da kan du ha opp til 5 mm. Det er helt greit. Men det er viktig å vite at dette bare er midlertidig. Du skal rett og slett ta deg en kopp med HTFU.

Regel 62: You shall not ride with earphones.

Sykling handler om å komme seg ut, og du bør ikke høre på Queen eller Slayer for å oppleve veien. Fordyp deg i rytmen og smerten, og ikke hva hvilket-som-helst 80-tallsband kaller musikk.

Min kommentar: Her er det lett å være enig. Trafikfarlig er det også.

Regel 63: Point in the direction you’re turning.

Bruk venstrearmen til å signalisere når du skal til venstre, og den høyre når du skal til høyre. Her er det også en historie om at man i USA tidligere også viste at man skulle til høyre med venstrearmen.

Les mer her..

Regel 64: Cornering confidence increases with time and experience.

Hvordan du takler svingene er noe som gir selvtillit, når du fikser det.

Min kommentar: Ja, hvis du ikke setter pedalen nedi som jeg har gjort. Det er ikke lurt.

Regel 65: Maintain and respect your machine.

Du må behandle sykkelen din varsomt. Den må settes pris på, og når du lener den inntil en vegg, må du huske på å gjøre det veldig forsiktig, sånn at bare setet, styret og hjulene kommer i kontakt med veggen. Dette må du også huske på etter du har kommet i mål på et ritt.

Min kommentar: Glemmer aldri Dag Otto Lauritzens råd om å vaske sykkelen ofte for at den skal vare lengst mulig. Respekt for utstyret er viktig.

Regel 66: No mirrors.

Speil er kun lov hvis du er et barn. Ikke på landeveissykkelen din. Ikke på terrengsykkelen din. Ikke på hjelmen din. Hvis noen som har hørt om sykkelreglene selger deg et speil, krev å få tilbake pengene, med renter.

Min kommentar: Finnes det noen som vurderer det, i det hele tatt?

Regel 67: Do your time in the wind.

Ingen liker en haiker. Du kan godt tenke at du er smart, og at det er en god taktisk manøver å la noen andre sitte foran, men ritt vinnes gjennom samarbeid. Å ligge bak, og deretter kaste seg foran på slutten er kun en ting: Dårlig sportsånd.

Min kommentar: Her har vi vel alle vært en eller annen gang. På terrengritt er det ikke så lett å få i gang rulle, og da er det fort gjort å ligge bak noen.

Regel 68: Sykkelturer skal måles i kvalitet, ikke kvantitet.

Sykkelturer skal måles i kvaliteten og ikke av distansen aleine. Hvis du klatrer bør du prate om hvor mye du har klatret, og hvis du sykler på flat vei bør du snakke om distansen og farten.

 

Har du kommentarer så bruk kommentarfeltet under eller Facebook-siden til bloggen.

Det er Velominati som har den store oversikten over alle reglene. Der finner du deres egne tolkninger og råd. Vel verdt en titt.

Her er de andre artiklene jeg har skrevet om “The Rules”: 

hits

7 thoughts on “Sykkelreglene; Støtt din lokale sportsbutikk, ingen brå bevegelser og ta bort ventilhetta, plis!

Leave a Reply