– Før hatet jeg å løpe, nå elsker jeg det

Til tross for at han bare er 26 deler han samme tanker som mange av oss i midtlivskrisa. Det handler om å gjøre en endring i livet, altså komme seg ut av sofaen for å oppleve alt det flotte som finnes utenfor husets vegger, i bevegelse. Møt den nyfødte stiløperen André Skjeggestad.

Les også:
– Hjelp, jeg klarer ikke å puste
62 løpere og ny toppliste, uke 4 for løpegruppa
Hvis du legger ut mat, føtter og solnedganger kan vel jeg legge ut treningsbilder?

Ved jevne mellomrom kommer vi til å gi deg nye møter med besøkende her på Midtlivskriseilycra.com. Folk som har funnet tilbake gleden ved trening, folk som er nyfrelste eller andre som kan gi oss sine erfaringer som er litt spesielle. Har du lyst til å være med eller kjenner noen som bør være med? Send en mail til bakkene@gmail.com.

26 år gamle André Skjeggestad er en tidligere kollega, kamerat og venn av bloggen. I oktober i fjor fant han løpegleden så til de grader, etter aldri å ha vært interessert i å løpe.

– Jeg har hatet å løpe i alle år. Jeg likte aldri å gå ut for å løpe. Jeg likte ikke å løpe inne. Jeg sleit med at jeg fikk vondt i kroppen og jeg hadde vondt i viljen. Jeg synes det var mer spennende å trene styrke eller å gjøre en annen aktivitet, sier André Skjeggestad.

16467345_10208684998102588_1840073754_n
Den nyfødte stiløperen, André Skjeggestad.

Men plutselig var løping, og spesielt stipløping det store.

– Det startet med at jeg prøvde som smått å løpe i skogen, på sti med røtter og steiner og alt som ikke er asfalt. Det var noe helt annet enn jeg var vant til. Løpingen ble et spill der jeg var nødt til å planlegge hvor jeg skulle tråkke og hvordan jeg skulle plassere vekten min. Det var jo en vinn-vinn-situasjon.

– Trening og spenning i ett. Samtidig kom jeg meg ut av huset og ut av byen. Jeg får brukt kroppen og jeg har lært og fremdeles lærer mye om meg selv ute i skogen. Jeg har for eksempel alltid trodd at jeg var en som ikke hadde viljestyrke, men det stemmer ikke, sier han og smiler.

– Hvorfor startet du?
– Jeg følte at jeg hadde blitt så sløv og fant på unnskyldninger for at jeg trengte å slappe av, når jeg egentlig trengte å bevege på meg. I tillegg leste jeg, blant annet her på bloggen, at det viktigste er å komme seg ut. Det handler ikke alltid om å løpe lengst eller raskest. Å komme seg ut er fremdeles den viktigste grunnen til at jeg løper.

– Hvordan lever du? Er det lett å få til løping?
– Det er latsabben som bor inni hodet som er min største fiende. Jeg bor i Oslo og har ikke barn, og det går lettere og lettere, men det er i hodet at kampen står.

– Hva er målet og drømmen med løpinga?
– Målet er å fortsette å komme seg ut. Det er fremdeles det viktigste. Akkurat nå har jeg ikke lyst til at gnisten skal slukke. Jeg har lyst til å beholde inspirasjonen og motivasjonen for å dra en refleksvest over hodet, stappe en hodelykt i fjeset og løpe til jeg elsker motbakker.

(Fortsetter under bildet)

– Bloggen handler om midtlivskrisa, en positiv krise som dreier seg om å trene istedenfor å kjøpe seg sportsbil eller få seg yngre kjæreste, hvorfor liker du tankene som skrives om her?
– Jeg vet ikke om man må være i en bestemt alder for å kalle det midtlivskrise, eller om det handler om en krise i det hele tatt. Jeg har likevel blitt inspirert til å løpe og til å forandre livet sånn at bevegelse er en del av hverdagen min. Det inspirerer meg veldig når folk tar tak og endrer livet til noe positivt.

Tre tips fra André:

1 Finn den løpeformen du liker. Det finnes mange forskjellige måter å løpe på. Finn ut hvilken type som du liker best, og hold deg til det. Skog, sti, grus, by, asfalt, mølle, inne, ute, sammen med noen, alene, i lyset, i mørket, oppover, nedover, langt, kort, fort, sakte.

2 Det er ute opplevelsene er. Hver eneste gang jeg har vært ute og løpt har jeg tenkt tanken: Dette hadde jeg ikke opplevd om jeg lå i sofaen og så på TV.

3 Kom deg ut. Det er ikke viktig hva du skal føler før du skal løpe. Ingen gleder seg til å vaske klær, men man bare gjør det. Jeg prøver å tenke sånn med løpinga. Først få ut kroppen og så kommer hodet etter.

Navn: André Skjeggestad
Alder: 26 år
Yrke: Idéutvikler
Idrettsgren: Stiløping
Startet å trene: Oktober 2016
Mål 2017: Løpe Stranda Fjord Trail Race i august. Og være godt nok trent til at jeg kan løfte hodet og se litt på utsikten underveis


Blogglistenhits