Hyggeligste løpet i Norge og Sverige?

Ikke bare går løypa på begge sider av den norsk-svenske grensa, men i tillegg er det vaffelservering til siste løper på maratonsløyfa på Unionsmarathon. Flott utfordring i hyggelige omgivelser på Rømskog i Østfold.

Les også:

 

Det arrangeres veldig mange løp, ritt og triatlon i skyggen av de store arrangementene. Unionsmarathon på Rømskog i Østfold er et sånt løp, og det fortjener definitivt mer oppmerksomhet.

Jeg har selv planer om å være med på løpet så lenge jeg får i gang beina etter løpeskade. Det frister med maraton, men hvis ikke det går så kan jeg jo ta med løpevogna og få med meg Vilde (2) i vogna og Leo (7) løpende ved siden av på barneløpet..

cropped-banner-unions-2017.jpg

Vet du om andre løp, ritt eller triatlon som fortjener litt mer oppmerksomhet. Les her.

Fram og tilbake over grensa

For 1. juli arrangerer norske Rømskog IL og svenske Boviken SK Unionsmarathon det som antageligvis er et av de hyggeligste løpene på begge sider av den norsk-svenske grensa. Start og stopp er på Kurøen på Rømskog. En idyllisk halvøy i Rømsjøen kun halvannen time fra Oslo og Gardermoen.

Løpet som i tillegg til å være et maraton er også halvmaraton, 10 kilometer og barneløp. Maratonløypa går i naturskjønne omgivelser rundt Rømsjøen før det krysser grensa inn i Sverige og ned til Östervallskog, Ivarsbyn og Bottner før løypa går tilbake inn i Norge.

Her er kart over løypa. Trykk på kartet for å gå til Unionsmarathon.

map

Vaffel til siste deltager i mål

Men der noen andre løp kanskje har litt mye hastverk med å pakke ned sånn at alle kommer seg hjem, har Unionsmarathon fokus på alle som er ute i løypa.

De deler til og med ut vaffel, kaffe og cola til siste kvinne eller mann på maratonsløyfa. Dermed blir det heder til alle som deltar.

I tillegg er Kurøen også et flott sted for å kunne ha med familien. Det er flotte muligheter for bading og andre aktiviteter mens mor eller far er ute i løypa.

Hvis det da ikke frister med å ta en av de kortere sløyfene med barna.

Løpet er også i det billigere prissjiktet og har gratis parkering pluss transport til start for halvmaraton og 10 kilometer bakt inn i prisen.

Flott overnatting også på Rømskog

Hvis du trenger overnatting er det også muligheter for det. Rømskog Spa & Resort er kun kilometere unna startstreken og kan tilby flotte rom i tillegg tillegg til god mat og ja, spa. Perfekt når man skal til Rømskog, og perfekt for slitne løpebein.

Her er lenke til Rømskog Spa & Resort

romskogspa.jpg

Har selv overnattet på hotellet flere ganger, og kan anbefale det på det varmeste.

Løpevogna gjøres klar

I skrivende stund er jeg litt usikker selv på løpebeina, men jeg kommer til å stille på en av distansene, med eller uten løpevogn.

Har veldig lyst på den løpevaffelen som sistemann får, så kanskje jeg piner meg gjennom 42 km i grenseland? He-he.

 

Fakta om Unionsmarathon:

Når: 1. juli
Hvor: Rømskog, Østfold
Hva: Maraton, halvmaraton, 10 kilometer og barneløp
Arrangør: Rømskog IL og Boviken SK (Sverige)
Hjemmeside: Unionsmarathon.no

 

Blogglisten
hits

3 thoughts on “Hyggeligste løpet i Norge og Sverige?

Leave a Reply