På denne måten får du trent som nybakt mamma eller pappa

Da mitt andre barn ble født stoppet all trening opp, inntil jeg fant løsningen. En løpevogn som kunne brukes når den nye verdensborgeren sov. Til alles store glede.

Les også:

 

Det er ikke enkelt å få tid til alt som småbarnsforeldre. Døgnet har for få timer, og det er lett å falle for sofafristelsen. Det er også lett å skylde på alt man skal gjøre og alt hva den nye hverdagen gir deg av utfordringer med en ny verdensborger i huset.

Samtidig råder alle samlivs- og familieterapeuter deg til å følge anbefalingene om å være fysisk aktiv, sette av en halvtime om dagen til litt mosjon (ja, eller trening som vi sier i 2017). Barna dine får en bedre mamma og pappa, kona og mannen får en bedre partner.

Jeg har selv like mye stress i hverdagen som alle andre. Livet er like komplisert eller ukomplisert som alle andres, men midt oppi tidsklemma oppstår det ofte et liten vakum. Må. Ha. Litt. Tid. For. Meg. Selv.

 

(Fortsetter under bildet)

Fantastisk å være pappa, men alle trenger litt tid for seg selv. PS! Ingen spisse hjørner hjemme hos meg, barna pakkes ofte inn i bobleplast.

Løping? Sykling? Trening? HÆ?
Jeg var alltid bedagelig da jeg var yngre. Å løpe? Hæ? Sykle? Ja, hvis jeg skal komme meg fra a til b. Trening? Det er jo slitsomt. Jeg gadd ikke. Det ble noen pliktrunder, men endte opp med at jeg droppa neste trening, og neste trening, også var det plutselig helg og fest. Så var den uka over.

Nå som småbarnsfar er jeg rastløs. Noe skjedde plutselig da jeg ble pappa. Jeg skylder også ofte på midtlivskrisa, en positiv midtlivskrise, men jeg tror ikke det er den eneste forklaringen. Livet endret seg og jeg forsto at jeg ikke kunne leve et liv i tøfler og kosebukse. Opp og ut!

Utfordringen er likevel den at vi som menn som oftest ikke har det verst i en ny hverdag med barn i hus. Det er gjerne den kvinnelige motparten som sliter med søvn og underskudd på energi. Dermed må vi ta vår del av jobben når vi kan.

Så, hvordan skal man kunne løse både å ta sin del samtidig som man får trent?

Løsningen for meg ble løpevogn som ble brukt da formiddagshvilen skulle gjøres unna.

For, de fleste barn liker å sove på tur. Hvorfor ikke slå to fluer i en smekk?

(Fortsetter under bildet).

IMG_3781
Løpevogn med utsikt. Vilde ligger godt sikret inne i vogna. Sovende, selvsagt.

Vilde (mitt andre barn) ble født to dager før jul i 2014, og da våren kom og asfalten ble tørr skulle ny vogn kjøpes inn.

Valget, etter mye (mener mye) research falt på en som både kunne fungere som vanlig vogn og som løpevogn.

Det finnes løpevogner i alle prisklasser, størrelser og farger.
– Store hjul
– Fjæring
– Snor til håndledd
– Brems (fint, men absolutt ikke nødvendig hvis du ikke skal prøve deg som fjellgeit)

PS! Du må ikke kjøpe den dyreste. Vi kjøpte en billigere variant og byttet den ut underveis for en litt mer solid.

Husk også fluenetting og regntrekk. Det er alltid en fordel å kjøpe det samtidig som man kjøper vogna. Da får man tilpassede ting, ikke løsninger som kommer til å irritere i etterkant.


Så hvordan gikk det?

Vogna sto klar til bruk da jeg gikk ut i pappaperm i juni, og i slutten av august hadde vi gått, løpt og nesten krabbet 40 mil. Vilde sov stort sett hele tiden, og kun unntaksvis var det så dårlig vær at vi ble inne. 

I tillegg fikk vi en liten bonus. Vi ble lagt merke til i nabolaget som skikkelig spreke. Vilde og jeg.

Mitt tips: Hvis du liker å løpe, eller tror du kan lære deg å like det. Ikke vent, kjøp en løpevogn nå. Du kommer ikke til å angre. Både babyen og partneren din blir glad.

(Noen flere tips under bildet)

IMG_5363
Du kan til og med ta med deg løpevogna på reise. Som her, på tur til besteforeldre på Bjørkelangen.

Tester du kan se på:

Aftenposten
Test av løpevogner

Klikk.no
Vi har testet og funnet den perfekte joggevogna


Kondis
Sportsvogner – aktiv med småbarnTrenger du flere råd eller tips, sleng inn en kommentar i kommentarfeltet under.
Blogglisten
hits

3 thoughts on “På denne måten får du trent som nybakt mamma eller pappa

Leave a Reply