Test: Holder det med et pulsbelte og en mobiltelefon for å logge aktiviteter?

Puls- og aktivitetsklokkene kommer i alle prisklasser, og flere av oss klarer ikke å trene uten å logge aktivitetene våre. Men trenger man virkelig en pulsklokke til flere tusen?


Les også:


Pulsklokker kommer i alle former, farger og priskategorier. De billigste klokkene har kun basisegenskapene, mens de dyre er så avanserte at du kan logge alt du gjør. Både dag og natt. Soving, slumring, frokost, pendling, u name it. Kult det, da.


Fra pulsklokke til en løsning som ikke gir kred blant de tøffeste

Min kjære Polar-klokke sluttet å lade en gang i 2016. Jeg har bare vært sløv og ikke levert den inn til reparasjon. Det er jo egentlig en enkel oppgave, men den har blitt liggende i skuffen. Er det lov å skylde på tidsklemma?

Det var sånn jeg oppdaget den løsningen jeg bruker på logging av aktiviteter i dag.

For underveis fra klokka ble defekt og til nå har jeg funnet ut at det er likegreit å bruke mobilen til å logge aktivitetene mine. Det er ikke mest hardcore, og jeg får nok veldig lite kred i elitemiljøene når jeg står fram nå, men det har funka for meg.

(Fortsetter under bildet)

Syklet Cykelvasan og Birken med pulsbelte og mobiltelefon. Det gikk bra det også.


Hva har jeg gjort?

Jo, da pulsklokka ble defekt fant jeg ut at jeg kunne jo logge aktivitene rett i Strava. Jeg har et Bluetooth-pulsbelte som jeg kobler opp mot min Iphone og vipps, jeg har en fullverdig løsning.

Et pulsbelte med Bluetooth koster rundt 500-800 kroner, og kan kobles mot alle mobiltelefoner som har (nettopp) Bluetooth.

Når jeg er ute og løper  eller sykler trenger jeg bare ha med meg pulsbeltet og mobiltelefonen. Jeg kobler beltet mot telefonen først, også trykker jeg record og kommer meg avgårde. Jeg har uansett alltid med meg mobiltelefonen, sånn i tilfelle jeg tryner (der er jeg god), så da slipper jeg å ha med en dings ekstra på tur.

(Fortsetter under bildene)


Har det funka?

Tja. Egentlig helt fint. Mange av turene jeg er på, om det er med sykkel, løpesko eller ski, kjører jeg ikke etter et annet tempo enn den jeg trives med selv. Jeg løper rett og slett på feelingen (og det kan ofte bli for raskt).

Når jeg skal gønne på så er det verre. Jeg må finne fram mobiltelefonen for å sjekke fart og avstand. Det blir en ekstragreie som ikke alltid er like lett å få til. Spesielt ikke med hansker. Det er fort gjort at mobiltelefonen går i bakken eller at man ikke oppdager at man løper på noe. Knust Iphone og overtråkk er ikke så innmari kult.

På sykkelen har det likevel gått helt fint. Jeg har hatt en mobiltelefonholder, og syklet både Birken og Cykelvasan i fjor med den. Jeg kom meg gjennom på respektabel tid, et kvarter unna merket.


Strava tok en snarvei

Men når det er sagt. Jeg har hatt flere treningsturer i det siste hvor jeg har tatt bilder underveis. Strava henger ikke helt med når jeg går ut av appen, og plutselig hopper den over logging av deler av økta.

Det er omtrent like irriterende som å dra på seg skader som gjør at man ikke kan få løpt på en stund, eller folk som spiser på toget, eller tastelyd på mobiltelefoner, eller nabokids som bråker om natta, eller.. Ja. Du skjønner.

Samtidig er det irriterende å ha en enhet du kan bli kontakta på som loggekompis. Det er mest fristende å være for seg selv når man trener.


Konklusjon:

Er det virkelig en god løsning med kun pulsbelte og mobiltelefon? I oppstarten eller i nødstilfeller er det nok det, men min mening er at det fungerer med ofte bedre med en skikkelig pulsklokke på armen. Da er du helt sikker på at alle resultatene blir logget, og du kan følge med på tempo, puls og annet underveis.

Jeg er også tryggere i trafikken med en pulsklokke. Det blir ikke så mye surring og nesten-ulykker.

Så. Er pulsbelte koblet til mobiltelefonen er best som inngang til logging av aktiviteter, men når du har kommet deg i gang er det bare å se etter en pulsklokke.


Oppsummering:

Plusser:
+ Slipper å ha med en ekstra dings på tur.
+ Billig løsning.
+ Fungerer overraskende greit.
+ Kan være en fin for de som ikke har pulsklokke. Altså for nybegynnere.
+ God nødløsning hvis du er på Rena (før Birken) og pulsklokka ligger igjen hjemme.

Minuser:
– Kan ikke få tilbakemeldinger underveis, må stoppe for å sjekke hvis du da ikke løper med den foran deg (finnes mye fint av holdere).
– Unøyaktig. Utfordrende å ta bilder eller svare på sms, bør være i appen hele tiden.
– Må ha med deg mobiltelefonen på tur.
– Du er kontaktbar. Noen kan ringe deg.
– Gir ikke akkurat kred da.
– Følger ikke opp som en avansert pulsklokke vil gjøre.
– De færreste av oss tar med oss mobiltelefonen i svømmebassenget.


Les også:

6 thoughts on “Test: Holder det med et pulsbelte og en mobiltelefon for å logge aktiviteter?

Leave a Reply