Nok ferie, nå tilbake til trening og midtlivskrise! Her er 6 tips til hvordan!

Nok smågodt, nok is, nok øl og nok feit mat nå. Sommerferien er snart over. Her er noen gode tips til hvordan du kan komme i gang, etter ferien. 


Les også:


(Artikkelen ble publisert sommeren 2016, etter en sofa på sommeren.)

Du vet akkurat hva jeg mener. Det ble lite trening og litt for mange øl, litt for mye god mat og ikke minst fri flyt av e-stoffer og sukker siden du tok ferie. Det er bare sånn det er. Det er ikke feil, men nå kommer høsten snart, og det er på tide å leite fram løpeskoa igjen, lycratightsen, sykkelen eller rulleskiene.

Glem nyttårsforsettene du skal sette deg om et halvår. Det er nå det gjelder! Nå! I dag!


Ja, det har sklidd ut

Det har sklidd ut helt i sommer for meg. Totalt. Treninga har vært slapp, og sykkelvelten har blitt den gode unnskyldningen for å slappe av. Ikke minst, jeg har vel stort sett spist alt jeg har kommet over. Mener det. Alt.

Det begynte med sommeravslutning med jobben. Masse kaker (takk Inger-Marit / Bakepiken). Det fortsatte med helgetilstander hver eneste dag. Slikkerier og feit mat.

Helt kult det, men det får kjapt konsekvenser når den eneste treninga i løpet av dagen er å følge Vilde (19 måneder). Høyt og lavt. Alltid noen meter foran meg. Alltid med skumle planer og hensikter som ingen kan forutse. Ikke engang klarsynte (hvis du tror på sånt).

Hardt nok det altså, men absolutt ikke nok hvis du har lyst til å komme deg i form, igjen.

(Fortsetter under bildet)

lopeettervilde.jpg
Flott trening å følge etter en 19 måneder gammel aktiv pike. Mye bedre trening enn mye annet. Her med full handlekurv, plukket helt aleine!


Hvordan finne tilbake til den gode formen?

Så, hva skal vi gjøre for å finne tilbake til den gode motivasjonen og den gode formen vi hadde før ferien?

Hva skal vi gjøre for å få skvisa kroppen inn i en tettsittende lycratights, føttene inn i løpeskoa, kroppen opp på sykkelen, ut på rulleskiene?

Det er så mye vanskeligere nå enn ellers?

Jeg venter litt til… I morgen kanskje, eller neste uke, eller kanskje uken etter. Eller nyttår. Da skal det skje. Nyttårsforsetter og nytt medlemskap på treningssenteret.


Det blir bedre

Å joda, det er vanskelig å komme seg ut. Det er også vanskelig å kjenne at kroppen ikke er i like god form som før sommeren.

Men ikke bekymre deg. Det blir bedre. Du må bare være litt streng med deg selv, og ikke minst være litt konsekvent. Du har sikkert sett tusenvis av inspirasjonsbilder, men sannheten er jo at du aldri angrer hvis du starter allerede nå. Du kan få forsprang på alle andre. Naboene, kompisene, folka på jobben.

Min plan ble å bare starte. Slutte med unnskyldninger. Komme meg ut. Det begynte etterhvert å krible i kroppen. Terskelen var høy, men så plutselig var jeg der ute. Det var vondt og det gikk tregt, men jeg var endelig i gang igjen.


Her er 6 ting som motiverte meg til å starte (på nytt) med litt mer fokus på trening og litt mer fokus på sunnere kosthold:


1 Start nå.

Ikke vent til nyttår. Du vil aldri angre på treninga som er gjennomført. Ikke minst, hvis du hadde startet i går ville du allerede nå vært i bedre form enn du var i går.


2 Samvittighet.

Kjenn godt etter. Er den god eller dårlig. Selvsagt er det lov å kose seg, men kan du bruke den dårlige samvittigheten noen gang, er det nå. Pin deg selv litt. Tenk gjennom hva du har spist, og kom deg ut. Etterpå føles det bedre.


3 Planlegg og sett deg mål.

Legg gjerne noen mål om hvor mye du skal trene den neste måneden, og avtal med mannen, kona, samboeren eller noen andre som trenger involvering. Ring sjefen til og med. Kanskje han eller hun er med på en treningsøkt?


4 Kosthold viktigere enn du tror.

Hold deg til en dag i uka for slikkerier og øl. Det er lov å skli ut, men skli inn igjen. Ikke slank deg, men gjør som du anbefaler dine barn; Godteri tilhører helgen.


5 Slutt med surringa.

Ta deg sammen! Frukt er bedre enn e-stoffer. Kokte poteter er bedre enn pommes frites. Jordbær og melk er bedre enn fløteis og sjokolade. Trening er bedre enn å ligge på sofaen!

.. og kanskje viktigst:


6 Skryt av det på sosiale medier.

Legg litt ekstra press på deg selv. Fortell alle om at du skal i form igjen. Det forplikter så mye mye mye mer enn du tror. Plutselig er du en av dem. Ny trening, nytt bilde. Noen kommer til å hate deg for det, men det er vel ikke dem du trener for? Tenk på deg sjæl!

For, når du først har gjennomført en treningsøkt som oser kvalitet av, må andre få vite om det. Det kan inspirere andre. Det kan inspirere meg.

Legg meg til på Instagram så jeg ser hva du driver med: @bakkene 

Skryt av det på sosiale medier. Som her. Løp til Rognåsen på Furutangen (hytta), og halve motivasjonen var bare for å ta bilde til Twitter. Lov å skryte litt da.


Les også:


Blogglisten
hits

8 thoughts on “Nok ferie, nå tilbake til trening og midtlivskrise! Her er 6 tips til hvordan!

  1. Kjenner meg godt igjen. Akkurat som jeg skulle ha sagt det selv!
    Og helt enig med punkt 6 – skryt masse av seg selv i sosiale medier. Jeg gjør det samme selv, og håper at jeg kan inspirere. De som blir sure har bare veldig dårlig samvittighet, så forhåpentligvis tar de seg sammen og får seg opp av sofan etterhvert de også😄

    1. Tusen takk for hyggelig feedback, Hege :-)

      Skryting i sosiale medier er så innafor så. Bra konklusjon. Liker den veldig godt. Opp og ut av sofaen ;-) mvh Ole K

Leave a Reply