Så, hva betyr det? Her er fasit

Det er ikke alltid like enkelt å forstå hva de superdrevne folka sier. Det kan ofte bli litt småpinlig. Derfor: Her er midtlivskriseordboka for oss helt vanlige idrettsutøvere (eller hva vi kaller oss selv). Du kan selvsagt bidra.

Da jeg startet med trening for noen år tilbake var jeg helt blank på de fleste områdene. Jeg latet som jeg forsto, men googlet heftig i etterkant. Det ble rett og slett litt mange begreper som jeg ikke kunne. Læringskurven ble bratt, og jeg gruet meg til å spørre folk.

Derfor lanseres nå en ordliste for midtlivskrisa. Ikke den midtlivskrisa der du kjøper sportsbil og får deg yngre kjæreste, men den der du vil komme i form gjennom løping, sykling, svømming, langrenn, rulleski, pluss plus..

Tanken er at dette skal være en levende ordliste hvor du også bidrar med ord og uttrykk.

Send inn ord og uttrykk
Hvis du trenger forklaring på et ord så er det også flott. Bruk kommentarfeltet under, så oppdateres siden fortløpende. Eventuelt send i innboks på Facebook eller mail (se her for mer info på hvordan du tar kontakt).

Midtlivskrisas ordboka

DNF

Usj.. DNF er i utgangspunktet noe som vi i midtlivskrisa ikke skal forholde oss til. Står for DID NOT FINISH, og kommer opp på resultatlista hvis du starter, men ikke fullfører. Vil ikke anbefale det. Det viktigste er nemlig å gjennomføre. Hvis du ikke er skada da, da er det helt greit med DNF på resultatlista. Mye, mye bedre enn skammelige DNS.

Elghufs

Trening med staver og løpesko i motbakke. Hoppende i diagonalgang som på ski.
Les mer om Elghufs hos kondis.no her.
Eller så kan du se denne videoen fra Norges Skiforbund:

Hardtail

Vanlig terrengsykkel med demping på framgaffel.

HTFU

Harden The Fuck Up. Kommer opprinnelig fra en australsk kriminell, musiker, forfatter (blant annet) ved navn Chopper Reid. Adoptert av Stuart O’Grady som lagde armbånd med teksten på til lagkompiser i Team CSC i Tour de France i 2007. Betyr rett og slett at du må ta deg sammen.

Kadens

For de som vil ta løping og sykling et skritt videre. Frekvens på skritt eller omdreining på tråkk. Måles best gjennom pulsklokke og dings (fotpod eller kadensmåler). Mulig at du har vært borti det før. Personlig har jeg alltid bare tråkka det jeg klarer. Lange skritt som har gjort at jeg har landa på bakfoten når jeg løp. Eller tunge gir på sykkelen som har gjort at det har gått tregt og jeg har trodd at jeg fikk superfine muskler.

Løpetights

Et klesplagg man bruker for å se rask ut. Det har etterhvert blitt en trend å gå med løpetights til hverdags, ikke bare til trening. De beste er laget i lycra. Selvsagt.

Terskel

Nei, ikke sånn du har i døråpningene hjemme. Kan kombineres med trening og heter da terskeltrening. Terskel er det du kan gi når du løper eller sykler uten at du får melkesyre. Altså, selv om pulsen din er høy og du gir så mye du kan, så kan du holde lenge.

Ultraløp

Langløping. Lenger enn et maraton (42,2 km). For folk som løper sjukt langt uten å stoppe, bli stoppa eller bli skada. Da er det på tide å stoppe.

 

Blogglistenhits