Hvordan knyte lissene

Nei, dette er ikke tull. Lisseknyting er mye, mye viktigere enn du tror. Her er fasiten på hvordan du skal få løpeskoene til å sitte perfekt på foten.


Les også:

Men først. Et hjertesukk. Jeg så tittelen “Du har knytt lissene feil hele tiden” på en eller annen nettavis for en tid tilbake. Det er mulig at det var en annonse. Jeg tror jeg har fortrengt det.

Min første reaksjon var bare å gå videre. Jeg orker ikke at nettavisene eller annonsørene skal fortelle meg hva jeg gjør riktig eller hva jeg gjør feil. En såkalt klikktittel (eller clickbait om du vil) er noe av det verste svineriet jeg vet om (bortsett fra krig og urettferdighet da). Artikler som lover noe, men som ikke alltid holdes. En tittel og en ingress som bare skal samle klikk.

Ikke nok med det. Trykk på en annonse på Internett i dag og du blir forfulgt i evigheter med reklame fra det du var interessert i for en time, en dag eller en måned siden. Slitsomt.

Likevel. Denne gangen var det faktisk både godt og relevant. Jeg likte bare ikke hvordan innholdet ble presentert.

(Fortsetter under bildet)

IMG_7449
Mine raske løpesko. Lette og fine til intervaller og konkurranser. Kun brukt til Sentrumsløpet, så da vet du hvor mye jeg konkurrerer.

Men det var lisseknyting ja
Til slutt søkte jeg det opp på Google. Jeg ville jo vite. Jeg elsker jo gode tips til hvordan jeg skal kunne løpe best mulig og raskest mulig. Eventuelt at det skal gjøre minst mulig vondt.

For løping gjør vondt, enten du vil eller ikke. Da er det viktig at skoen sitter best mulig. Helt ærlig talt forstår jeg ikke hvorfor ingen har fortalt meg om dette før.

Så, hva gjør jeg?
Øverst på alle løpesko med tradisjonell knyting finner du et ekstra hull på hver side. Det er så høyt oppe på forfoten at det føles helt unaturlig å bruke det. De fleste løpeskoene jeg har hatt har jeg droppa å knyte helt opp. Det har gitt meg en dårlig følelse, men jeg har lagt det bak meg etter en langt-lang stund (ja, jeg har litt beslutningsvegring).

Men det ekstra hullet har en betydning og det bør brukes. Resultatet er en sko som sitter bedre på foten. Jeg har brukt metoden nå i over et halvt år, og jeg går ikke tilbake til sko som sitter feil og jeg får superlange lisser.

Det er bare synd at ingen har fortalt meg om dette før. Ingen engang der jeg pleier å kjøpe løpesko. Men nå vet jeg, og nå vet du også. Følg oppskriften under…

Åkei. Her er en kjapp guide.
Hvis du ikke orker min innviklede forklaring. Se videoen under.
1) Tre inn lissen igjen fra yttersiden i det øverste hullet, fra det nest øverste hullet.
2) Før lissen gjennom slik at du til slutt sitter igjen med en liten løkke.
3)
Gjør det samme på andre siden av skoen.

4) Ta enden på lissene, før over på andre siden og gjennom løkka.
5) Dra igjen og knyt.

6) Husk at løpesko skal sitte godt på foten, men du behøver ikke å stoppe blodsirkulasjonen.

Les også:

Blogglistenhits

4 thoughts on “Hvordan knyte lissene

Leave a Reply