Ting som inspirerer og motiverer

Det kan ofte bli veldig tungt å komme seg ut. Det kan også bli veldig tungt å finne motivasjonen for å ta i litt ekstra når man først er ute. Da trenger man inspirasjon. Her er en film som inspirerer meg.

Høstmørket begynner å nærme seg, og det begynner å bli verre å komme seg ut på kveldene til tross for at både Birkebeinerrittet og Oslo Maraton nærmer seg.

Hodelykta ligger der og venter på meg, og det er egentlig bare  sure tanker i hodet som gjør at jeg ikke klarer å komme meg ut. Det er liksom lettere å bli liggende på sofaen eller gjøre noe helt annet enn å trene.

Til tross. Jeg har aldri angret på en eneste trening etter jeg har kommet hjem igjen. Selv de dårligste turene med løpeskoa eller sykkelen har vært bedre enn å bli liggende som en zaccosekk i sofaen.

Men i blant trenger man litt inspirasjon for å komme seg ut. Jeg er i alle fall sånn.

Eric and Peety
Mange lar seg inspirere av idrettskjendiser. Jeg gjør også det. Likevel, i blant kommer man over historier som beveger følelsene skikkelig, som virkelig setter trening i et større perspektiv. Det er noe med folk som har gjennomgått en stor forandring, og som – mot alle odds – har funnet et bedre liv gjennom bedre helse og ikke minst trening.

Mutual Rescue med Eric og Peety er en sånn historie.
Eric var sterkt overvektig og hadde diabetes type 2. Han brukte også medisiner for over 1000 dollar i måneden, og fikk beskjed om at han kunne bestille gravplass av legen sin. Innen fem år ville han dø hvis han ikke gjorde noe med livet sitt. Eric var også ensom og slet med kontakten med andre mennesker.

Han fikk et råd som forandret alt, og dermed klarte han å snu livet sitt. I dag løper Eric marathon. Se filmen under.

 

 

I tillegg til økt motivasjon, lærte også Eric og Peety meg noen andre ting.

Det handler ikke alltid handler om å løpe lengst, sykle lengst, forbrenne flest kalorier eller kjøre de hardeste intervallene som er mulig. Det handler oftest bare om å være der ute.

Det handler oftest bare om å være sammen med andre, finne sin egen greie, få en opplevelse som ikke innebærer et tak over hodet. Svette og få gjort noe helt annet enn man vanligvis gjør.

Blogglistenhits

3 thoughts on “Ting som inspirerer og motiverer

Leave a Reply