Nyttårsforsett, selvsagt må du ha det

Årets spisefestival nærmer seg med stormskritt, og dilemmaet om hvilke nyttårsforsetter man skal ha har dukket opp. Tidligere synes jeg sånt var fjollete, men ikke nå lenger.

Les også:

For hva er vel bedre enn å ha noen gode planer og mål for det nye året? Det behøver verken være en avansert prosess eller mange kompliserte mål. Det viktigste er at du får en god retning på hva du vil etter at du har våknet opp i bakrus etter du tok den ekstra sjampisflaska natt til 1. januar. Ja, eller som jeg har vært vant til de siste årene: Opp 06:00 fordi mitt yngste barn var “fejdigsåve, pappa!”

Derfor har jeg kjørt en kjapp oppsummert av 2017 før jeg setter kursen videre. Du kan gjøre det samme i kommentarfeltet hvis du har lyst.

Innholdsrikt år

2017 har vært et spesielt år på mange måter. Fantastisk trøkk i de første månedene før dårlige hofter ga meg problemer utover sommeren. Sentrumsløpet ble droppet på grunn av skade, før Elgrittet endte på samme måte.

Men da ble det muligheter for å få en helt ny opplevelse. Elgrittet 10 ble kjørt med barna. Leo (7) på egen sykkel og Vilde (2) i vogn. Les om det her.

ole-barna-elgrittet

Triatlondebut som ga mersmak

Men så var det Hvaler Triatlon før Fredrikstad Triatlon og så Birkebeinerrittet. Tre flotte arrangementer som gikk som en drøm. Å få prøve seg på triatlon var helt perfekt også. Jeg stortrivdes med både våtdrakt, på sykkelsetet og i løpeskoa. Har du ikke prøvd triatlon så gjør det. Terskelen for å prøve er mye lavere enn du tror på forhånd. Les mer om det her.

hvalertri-ole

I tillegg har denne bloggen begynt å bli viktigere for meg ved siden av treningen. Det blir stadig flere likes, kommentarer og tilbakemeldinger. Det inspirerer veldig, og gir meg ny motivasjon for å satse på å gjennomføre alle aktivitetene jeg ønsker i det nye året som kommer. For jeg kommer ikke til å ligge på latsida. Det er i alle fall klart.

Men her er nyttårsforsettene for 2018:

Dette er nyttårsforsettene mine, men du kan bruke dem du også. Jeg tror dem funker for alle.

1. Delta mer

Det er få ting som er så kult som å være med på store arrangement med startnummer. Jeg er jo ikke i nærheten av å vinne annet enn uttrekkspremier, men etter noen tårer i målområdet, forstår jeg at jeg alltid vil være middelmådig, og det er helt greit. Jeg har gjennomført målene jeg har satt meg, og jeg deler opplevelsen med deg og alle andre. Det er stort det.

2. Trene mer

Det handler jo ikke om å trene mest mulig for de fleste av oss, men det handler om å kanskje legge inn noen treninger som skal være litt mer enn bare puddingturer ut for å få luft. Den perioden fra august til november ble det for mye sofaligging. Akkurat som årene før. Oppskriften er jo enkel. Et skritt av gangen. Kom deg ut før hodet ditt begynner å nekte.

3. Oppleve mer når jeg trener

Jeg er litt for endimensjonal når det gjelder trening. Jeg kan godt løpe den samme rundt hundre ganger før jeg plutselig bare gir opp. Variasjon er nøkkelen til en bedre og mer skadefri hverdag. Bytte på mellom løping, sykling og svømming. Ja, kanskje til og med litt ski. I motsetning til punktet over, stoppe opp og se på omgivelsene. Nyte livet. Være tilstede. Alltid huske en eller annen ting til jeg kommer inn igjen.

Her følger også ønsket om å løpe mer på turer. Jobbturer. Private turer. Alltid ta med joggeskoene. Det forplikter.

4. Spise mindre junk

Jeg har ingen som helst tanker om å slanke meg. Likevel, det skader aldri å spise litt mindre junk. Mange sier at fett er fart, men jeg tror ikke det gjelder når man løper, sykler, svømmer eller går på ski. Jeg vil drasse på mindre griseri i blodårene. Det betyr kanskje at jeg må spise mer grønt? Heisann. Det tenkte jeg ikke på..

5. Spre mer treningsglede

Dette, som mange av punktene over, bør gjelde alle. Hvis man trener har man egentlig en forpliktelse til å inspirere andre som kan være interesserte. Dropp selvsagt forsøket om å få med folk som ikke gidder, men det finnes en del av oss som bare venter på en god treningskompis, en god treningsupdate i sosiale medier, eller et bilde som viser hvor stor gleden din er etter å være ute i tightsen (eller hva du liker å trene i).

En oppfordring til å komme seg ut. En oppfordring til å bli med.

 

Hva er dine nyttårsforsetter?

Les også:

Blogglisten

 

5 thoughts on “Nyttårsforsett, selvsagt må du ha det

Leave a Reply