3 juletips til deg som er i 40-årskrisa

Spisefesten starter nå, men jula kan også nytes i bevegelse. Ikke bare sittende foran den overfylte tallerkenen, kakefatet eller potetgullposen. 


Les også:


Det nærmer seg virkelig nå, og det er nok av folk som stresser mer enn litt for å få handla de siste julegavene. Jeg har selv en egen taktikk der. Jeg går for minst mulig belastning og handler inn de siste julegavene så seint som mulig. Kort prosess.

Det gjør ganske vondt og jeg må dusje etterpå, men det er gjort på kortest mulig tid. Jeg har også laget en fin plan i et Excel-skjema. Jeg tror det går bra, i år også.

Håper det.

Ingen liker gaver fra den lokale bensinstasjonen..


Julaften, den store spisefesten

Men så sitter vi alle der. Juleroen har senket seg over oss. Tallerkenen er overfylt med ribbe (eller pinnekjøtt), medisterkaker, poteter, u name it. Det skåles i øl og akevitt, brus og saft (til hu minste i familien).

Deretter er det riskrem, karamellpudding, multekrem. Så kaker, alle sju slagene. Så potetgull og smågodt. Så kanskje en liten øl etter at alle har lagt seg.

Tusenvis av kalorier inn. Stinn følelse i kroppen.

De fleste av oss triller etter julaften, og det beste med det?

Vi kjører alt på nytt igjen 1. juledag.

Altså, vi tar en ny runde med samme middagen, hvis vi da ikke har kommet til kalkun eller noe annet som vi velter i oss. Nye runder med mat og drikke. Helt til vi er stinne, igjen.

Sånn fortsetter det utover romjula, og når plutselig nyttårsaften er der så er de fleste så fulle av mat, potetgull, øl og godteri at vi ikke kan komme oss raskt nok over i januar og begynne å følge nyttårsforsettene med trening og bra kosthold.


Følg Midtlivskrise i lycra på Facebook!
Bli også med i Facebook-gruppen for snakk, spørsmål og svar her.


Plan som ikke er revolusjonerende

Men jeg har noen forslag til deg for at du skal føle deg bedre i jula. Det er verken revolusjonerende eller særlig spennende.

Det handler egentlig mest om å snu om litt på tankegangen.

Jeg er i ferd med å gjøre det selv denne jula. Du kan jo bruke muligheten til å få en kickstart på det nye året ved å starte før alle andre.

Jeg tar for eksempel alltid en treningsøkt på julaften. Det har blitt tradisjon nå. I tillegg til at jeg lufter sykkelen og løper i romjula.

(Fortsetter under bildene)Så her er tre juletips til deg som har lyst på en romjul uten stinn kropp:


1 Tren litt hver dag.

Ta deg en gåtur, løp en tur, ta deg en tur på gymmen, gå på skøyter, gå på ski, ta deg en tur ut i snøen (eller det som skulle vært snø) sammen med barna, vær aktiv og engasjert. Vær interessert i å gjøre noe mer enn bare å sitte inne foran tven.

Det funker alltid bedre hvis man prøver litt, hver dag.


2 Ta med deg treningstøy.

Hvis du skal på hytta er det en flott anledning til å gå tur eller gå på ski eller gå på skøyter. Jeg reiser på hytta i romjula og jeg har med både ski, skøyter og piggsko.


3 If all else fails: Den gode gamle..

Ikke bruk tid på å bekymre deg over dårlig samvittighet. Konsentrer deg om å kose deg mest mulig nå, sånn at du bygger opp motivasjonen til et skikkelig løft over nyttår.

Det er jo da alle skal bli en ny og bedre versjon av seg selv, og du kan kaste deg med – uten problemer.

Jeg er med deg også gjennom romjula og etter nyttår. Både her og på Midtlivskrise i lycra på Facebook.


God jul fra meg til deg! 🎅


Følg Midtlivskrise i lycra på Facebook!


Bli også med i Facebook-gruppen for snakk, spørsmål og svar her.


Les også:

2 thoughts on “3 juletips til deg som er i 40-årskrisa

Leave a Reply