En bønn fra alle oss i midtlivskrisa til alle involverte i togstreiken. Kom til enighet!

Nå er jeg lei. Helt utrolig lei av både lokførere, NSB og en handlingslammet samferdselsminister. Jeg er lei av en fastlåst konflikt hvor alle bare skyver på ansvaret. Jeg vil ha tilbake den vanlige tidsklemma og den paniske treninga i midtlivskrisa.

Det har blitt noen slitsomme uker nå. Den fastlåste lokførerstreiken ser ikke ut til å løse seg. Lokførerne skylder på NSB, NSB skylder på lokførerne, lokførerne og NSB skylder på samferdselsministeren og samferdselsministeren skylder på alle andre og sier at han ikke kan gjøre noe. Ansvarsfraskrivelser fra bunn til topp når alle tog er innstilt for oss som bor i Indre Østfold, Follo og Moss.

Gisler
Vi har blitt glemte gisler i en fastlåst konflikt. Det er akkurat som om vi ikke har noe å si. Vi bare er der, og må løse problemene selv. Vi brukes som brikker i et spill. Snart varsles det om at resten av landet også skal inn i konflikten. Trist. Dette kommer til å gå utover utallige middelaldrende kvinner og menn.

Vi som er rammet med togstopp derimot, vi løser dette selv. Vi bruker alle tilgjengelige hjelpemidler for å komme oss til jobb og hjem igjen. Noen kjører, noen tar buss, noen tar ut ferie og andre er så heldige at de kan jobbe fra hjemmekontor. Vi gjør det uten å lage masse problemer for alle andre. Noen klager naturlig nok, men vi er hyggelige. Vi er positive. Dette skal løse seg. Media lager heller ikke hysteri, til tross for noen artikler her og der.

Nok er nok
Men nå er det nok. Nå er det på tide å gjøre noe med en situasjon som ikke løser seg selv. Denne streiken går ikke bare utover jobben og økonomien. Den går også utover familien og alt annet man gjør i livet som det burde være naturlig å få tid til. Tidsklemma er verre enn noensinne. Hvor skal vi ta alle de ekstra timene som vi bruker på å slite oss fram og tilbake til jobb?

Jeg kjører alltid hjemmefra når barna er levert i barnehagen. Kona pendler hun også så vi må dele på oppgavene, som alle andre. Når barna er levert kjører jeg til Tusenfryd. Parkeringsplassen der er på bristepunktet. Deretter må jeg stå fastklemt på en trang buss i en halvtime, men det er bare hvis jeg er heldig. Bussen kan være for full. Det kan være kø, og dermed kommer jeg seint på jobb.

Når jeg skal hjem blir det samme ruta baklengs. Enten seint ute til barnehagen, seint ute til SFO, eller rett og slett for seint til fotballtreninga med gutta som jeg trener.

Den siste dyrbare tiden som vanligvis er igjen av døgnet til trening? Den blir selvsagt brukt for å komme seg tidlig nok i seng, (slik at man er rustet til?) for å komme seg gjennom det samme surret av en pendlerhverdag.

Ja, det er kanskje fint med tripping på Tusenfrys (som det også kalles) i en lang busskø. Det er sikkert også stas med balansetrening på 500-bussen inn til Oslo.

Ansvarsfraskrivelser
Men hva skjer samtidig? Ingenting. INGENTING. Håpet var at vi hadde ansvarlige politikere (hei alle som sitter på Stortinget) og en ansvarlig samferdselsminister og et ansvarlig NSB og ansvarlige lokførere. Men nei. Det eneste man gjør er å skylde på hverandre. Ansvarsfraskrivelser herfra til evigheten. Det har gått flere uker nå.

Derfor oppfordrer jeg til samling. Vi 20 000 som pendler gjennom Ski må ta tak i situasjonen selv. Tvinge partene tilbake til forhandlingsbordet gjennom å si i fra. Jeg sier i fra nå. Jeg er lei av å være gissel. Jeg er lei av å være en brikke i et stort spill. Nok er nok! 

Jeg vil ha tilbake hverdagen min. Jeg vil ha tilbake den vanlige tidsklemma og den paniske treninga i midtlivskrisa. NÅ!

Fakta om togstreiken: Norsk Lokomotivmannsforbund streiker etter partene ikke ble enige om en felles nasjonal standard for lokførerutdanningen for over tre uker siden. Lokaltogene på Østlandet er hardest rammet. Østfoldbanen er delvis stengt. Ingen tog går fra byer som Mysen, Askim, Moss og Ski. 20 000 pendlere er rammet og må finne alternativ transport. Både lokførerne og NSB mener at Samferdselsministeren kan løse konflikten gjennom å komme ned lovnad om forskrift for sertifisering av lokførere. (Kilde: Blant annet NRK)

 

 

One thought on “En bønn fra alle oss i midtlivskrisa til alle involverte i togstreiken. Kom til enighet!

Leave a Reply