Hvordan ta det første steget opp fra sofaen

Det var tungt. Det var hardt. Nå er det første steget tatt. Det er ingen vei tilbake. Den nye treningshverdagen er her. Her er mine tips til hvordan du skal komme deg ut igjen etter sofaligging.

Les også:

Søndag kveld var det på tide. Da alle trakk inn for å se på det som folk ser på tv på søndagskveldene (Farmen?) trakk jeg på meg løpeskoene. Hofteproblemer fikk være hofteproblemer. Dårlig form fikk være dårlig form. Ut skulle jeg.

Stappa pølse

Treningstøyet var trangere enn jeg husket og jeg følte meg som en stappa pølse der jeg bevega meg mot døra. Jeg tror jeg så ut som Michelinmannen, men det fikk bare stå til. Det er mørkt i skogen, og jeg blender folk lett med hodelykta, tenkte jeg.

På ryggen hadde jeg både mobiltelefon og batteripakke dyttet under løpevesten som heldigvis ga meg en viss profesjonell holdning. Løpevesten altså. Mobiltelefonen og den tunge batteripakka som går Martin Johnsrud Sundbys blyvest en høy gang bulet ut. Jeg så ikke særlig profesjonell ut likevel Men det lyste bra av hodelykta. Nesten for godt.

Klarte det!

Døra smalt bak meg, og etter det så jeg meg ikke tilbake. Jeg hadde klart det. Følelsene strømmet på, ja helt til jeg ble utslitt. Ti-tolv minutter ute i løpeturen.

Neida, jeg holdt hele turen og kom hjem som et nytt, inspirert og bedre menneske. Jeg fikk i tillegg løst et par verdensproblemer. Ting som har irritert meg.

Jeg angret ikke et sekund. Det kommer ikke du til å gjøre heller.

Nå er det bare å komme seg ut igjen før sofaeffekten tar meg, nok en gang. Er du med?
Les om sofaeffekten her

Mine tips til hvordan du (eller noen du kjenner) skal komme seg ut:

1 Planlegg hjemme

Avtal med noen (de hjemme) om at du skal ut. Be om straff hvis du ikke gjør det. Rydding på loftet er alltid en trussel jeg tar på alvor. Hvis du bor aleine bruk noen som bryr seg om deg.

2 Planlegg med naboen

Avtal med noen (naboene) at du skal ut og spør om de vil være med. En entusiastisk nabo holder deg oppdatert på det meste av jobb, samlivsbrudd og favorittlaget underveis.

3 Planlegg hva du skal ha på deg

Finn fram tøyet på forhånd når du er motivert på dagen. Det er lett å droppe treninga når du ikke føler for å komme deg ut. Finner ikke tightsen. Hodelykta er ikke ladet. Du forstår sikkert.

4 Løping, sykling, svømming, ski eller rulleski?

Bestem deg for det du har lyst til å gjøre. Idrettsgren altså. Ikke la beslutningsvegringen som vi menn (og en del kvinner) får i 30- og 40-åra. Tren inne hvis det passer best.

5 Tenk langsiktig, tren kortsiktig (omskrivning fra noe min gode sjef Anders har sagt)

Det viktigste er den neste treningsturen, men husk å ha et lenger perspektiv på det sånn at du kommer deg ut igjen. Legg derfor opp intensiteten etter det. Ikke kult å gå ut i hundre hvis du ikke klarer å holde følge med naboen den neste dagen.

6 Meld deg på et arrangement

Jeg får alltid god motivasjon av å være påmeldt noe. Hva med Hvaler Triatlon, TriQuart eller Birken som jeg skal være med på neste år? Kanskje vi møtes?

7 Prat om det, skriv det, få det ut på Facebook

Fortell absolutt alle du møter at du skal trene. Legg det ut på Facebook, ta et bilde til Instagram, skriv om det på Twitter. På den måten blir det dritflaut hvis du ikke trener. Har testa. Det funker.

Tips som jeg har testa som ikke anbefales:

8 Spis på deg dårlig samvittighet

Kast i deg alt det du kommer over av godteri, kaker, brus, og alt mulig annet med kalorier sånn at samvittigheten er så dårlig at du bare må ut. Kan slå veldig feil hvis du ikke klarer å komme deg ut. Har testa begge variantene.

Her er beviset fra jeg var ute i går. I dag blir det ny treningsøkt. hodelykt-lys

God tur ut av sofaen!

Les også:

 

Blogglistenhits

 

 

7 thoughts on “Hvordan ta det første steget opp fra sofaen

Leave a Reply