To tips til hvordan jobbreisene skal by på mer enn møter

Ny jobbtur på trappene, og denne gangen blir løpeskoene med. Her er mine to tips til hvordan du skal få mer ut av jobbturene enn bare kjedelige konferanserom og hyggelige sosiale samlinger.


Les også:


Fredag morgen reiser jeg til Tallinn på jobbtur med min nye arbeidsgiver. Jeg har riktignok jobba der i halvannen måned nå, men jeg føler meg fortsatt ganske fersk. Blir nok fremdeles oppfatta som han nye ivrige midtlivskrisefyren. Helt kult det da.

På programmet står det både faglig opplegg og sosiale sammenkomster. I tillegg står det også egentid, og det er her jeg har planer om å få mest mulig ut av jobbturen.

Løpeskoene blir derfor med (til tross for skranglete hofter).

For, jeg har lært litt som reisende i jobb. Det nytter ikke å reise på jobbtur uten en plan. Det blir mye tid på konferanserom og det blir mange hyggelige sosiale sammenkomster når man reiser. Det er jo selvsagt fantastisk, men hvorfor ikke benytte anledningen til å oppleve noe mer? I bevegelse?


Jobbturer med lite bevegelse

Jobbreisene har ofte gått til Stockholm, og det har sjelden blitt nok tid utenfor kontoret. Møtene er lange og arbeidsdagene utnyttes til det fulle med workshops og middager. Utrolig gøy. Jeg stortrives med det.

Men når jeg kommer hjem så får jeg alltid spørsmålet:

– Så du noe kult i Stockholm da?

– Ja, jeg så Johan, Björn, Olle, Rob og Anders.

Det måtte jo gå an å få opplevd mer. Ikke bare kontoret og hotellet og knipsing av et par bilder i taxien på vei inn i byen eller tilbake til flyplassen.

Ikke minst en hjemreise med usunn mat og dårlig samvittighet for at jeg ikke fikk kommet meg utenfor verken hotell eller kontor.

(Fortsetter under bildet)

seminar-stockholm.jpg
Seminar i Stockholm. Min gode venn Björn holder foredrag.


Løsning 1: Ta med treningsutstyret

(Denne har du helt sikkert klart å tenke deg til selv)

Min erfaring er at det er vanskelig å stå over treninga hvis man pakker ned treningsutstyret. Løpesko, løpesokker, shorts/tights, pulsbelte og pulsklokke, t-skjorte/genser og kanskje en jakke. Det skal liksom ikke mer til.

Så, nå tar jeg alltid med meg treningsutstyret, til mine reisekompanjongers store irritasjon når vi plutselig står der ved rullebåndet og venter på trillekofferten min som jeg ikke tok med meg inn på flyet.

– Skal du flytte, Ole?

– Nei, jeg skal trene hvis jeg får tid. Det er bare det at treningsutstyret og løpeskoene tar litt plass. Da må jeg kanskje sjekke inn kofferten, sier jeg.

 Herregud, du skal bare ha overnatte en gang, smeller det ofte tilbake.


Men det må jo finnes mer enn bare å ta med treningsutstyret?

For det gikk bra en stund, og jeg gledet meg over å løpe rundt i Stockholm (blant annet), men etterhvert ble det også litt komplisert å få til. Jeg droppa det. Viktigere å være sosial.

Det måtte finnes mer.

En løsning som gjorde at jeg gledet meg til å komme nye steder, en løsning som gjorde at jeg kastet meg ut i bylivet så raskt jeg hadde muligheten.


Løsningen 2: Runseeing (løping + sightseeing)

For, jeg ønsket en større motivasjon for å komme meg ut på tur, når jeg var på tur. Noe som kunne gjøre at jeg prioriterte trening. Det var det runseeing ble for meg.

Tanken bak runseeing er at man kan være på sightseeing samtidig som man løper. Rett og slett at man legger opp en løype på forhånd som går innom steder man har lyst til å se, og deretter løper man avgårde.

En kul ekstragreie når jeg var på tur. Det ga meg ekstra motivasjon.

Ikke minst ser det fett ut på Strava å ha en update fra en annen by og et annet land, da.

(Fortsetter under bildet)

Hyggelig runde i Stockholm


Hoteller kjører guidet runseeing i mange byer

Flere hoteller kjører også runseeing i mange byer nå. Man møter opp i resepsjonen, hvor man kan være med på en løpetur med guide. Man kan også hyre inn egen guide som tar deg med på løping rundt i byen. Guidet sådan, det også.

Sjekk det ut dit du skal. Runseeing er altså ordet du skal google.

Passer perfekt til selfien du skal ta i etterkant også, for å skryte av at du har løpt når du er på jobbtur eller ferie. Kult med bilder fra andre land også.

(Husk å hashtagge med #midtlivskriseilycra da så får du fortjent ros fra meg).

Stockholm på tvers har jeg gjort flere ganger. På min tolvte tur til Stockholm fikk jeg endelig oppleve Stureplan.

Nå går turen til Tallinn, og med i kofferten pakker jeg klær til trening.

Så får vi se da om det blir mye løping eller om det blir mest konferanserom og sosialsering. Jeg tipper jeg klarer begge deler. 


Les også:

8 thoughts on “To tips til hvordan jobbreisene skal by på mer enn møter

Leave a Reply