5 tips til trening i høstmørket

Høsten er en magisk tid, men da må vi bare først trosse mørket, regnet og vinden. Her er noen tips som jeg har brukt selv for å komme meg i gang, igjen.

Les også:

 

Det er september. Det begynner å bli mørkt ute. Sesongen er på hell hvis man driver med løping, sykling og triatlon. Det er fremdeles noen løp og ritt igjen.

Likevel er det liten tvil om at den verste treningstiden ligger foran mange av oss. Jeg blir selv helt motløs av en mørk og trist oktober, en kald og regntung november og en desember uten snø.

Jeg kjenner at magen eser ut og pusten blir kortere. Jeg vet hvor dette ender, igjen. Det er jo nå jeg glemmer alt av treningsrutiner og gleden ved å være ute. Det er nå jeg automatisk feiter meg opp før vinteren og grunnlaget for den paniske påmeldinga til treningssenteret i januar skal begynne. Igjen. Det går helt av seg selv. Null innsats.

(Fortsetter under bildet)

suretanker-update
Det er sånn det både ser ut og føles fra oktober til og med desember for mange av oss.

Med brekket på

Etter Fredrikstad Triatlon og Birkebeinerrittet var det bråstopp. Det ble plutselig mye vanskeligere å komme seg ut. Jeg følte meg litt ferdig, og valgte å ta noen dager pause.

Imens har høsten virkelig meldt sin ankomst. Det er kaldere. Det er mørkere. Det er tristere. Dermed har jeg holdt meg innendørs i påvente av noe. Jeg vet ikke helt hva jeg venter på.

Trene inne, sier du? Er du gal? Jeg liker best å trene utendørs. Å trene utendørs i høstregnet er tøft. Altså, når jeg klarer å få kommet meg ut da..


(Fortsetter under bildet)

IMG_2727.JPG
Men dette gleder jeg meg til. Nydelig når man først kommer seg ut.

Ikke påmeldt

Jeg er i tillegg ikke påmeldt noe løp, ritt eller triatlon. Ikke engang et renn til vinteren. Det er helt åpent på lista. Oslo Maraton ligger der et eller annet sted. Det samme gjør Risør Triatlon. Det føles bare så langt unna.

Men med voksende ryggfett og høyere BMI har jeg nå bestemt meg for å gå drastisk til verks.

Jeg klarte det i fjor, og jeg klarer det i år også. Det skal bare litt HTFU (Harden The Fuck Up) til og litt tid borte fra tidsklemma så er jeg i gang. Igjen.

Her er 5 tips til trening utendørs i høstmørket:

1 Bestem deg

Kanskje det aller viktigste når det gjelder all trening. Ikke lag avtaler med deg selv du ikke kan holde. Det er ingen vits i å lure seg selv kveld etter kveld.

2 Riktige klær til temperaturen

Sjekk gradestokken før du løper ut. Det er fint å fryse litt. Du skal jo holde deg i bevegelse, og du skal jo ikke til Nordpolen.

3 Bruk refleks

Ingen bør være ute i høstmørket uten refleks, ei heller når det trenes. Refleksvest og refleksjakke er to av mine favoritter. Dra på med noen blinkende bånd også så er du enda mer safe.

4 Hodelykt

Hever treningsopplevelsen og helt sikkert treningskvaliteten flere hakk. Det er alltid fint å se i mørket. Hvis du kan klare deg uten batteripakke er det fint. Prøv deg fram. Finn det du liker best selv.

5 Sett deg et mål for treninga

Sentrumsløpet er et sånt flott mål. Arrangeres 21. april neste år. 10 kilometer gjennom Oslos gater, og er for mange selve sesongstarten på løpinga.

Har du flere tips? Legg inn i kommentarfeltet! :-)

Les også:


Blogglisten
hits

8 thoughts on “5 tips til trening i høstmørket

  1. Åh, kjenner meg veldig godt igjen: Ligge til lading på sofa’n fra september til januar, for så å sakte men sikkert komme ut av dvalen. Skriker etter motivasjon… Foreløpig er det å gjøre treningsavtaler med andre en hjelp, samt å se hva andre gjør av trening. Ny refleks er ikke helt motiverende, men kanskje noe annet stasj kan gjøre susen? El-sykkel står på ønskelista, og vil motivere til bevegelse, men litt dyrt, da frister det kanskje mer med sykkelferie i Spania 👍 Til helga: KollenOpp..

    1. Flott at jeg ikke er aleine, Hilde ;) Jeg har rett og slett tatt en litt lenger hvil etter Birken. Det føles egentlig helt greit, selv om jeg har litt småpanikk. Blir bedre snart, tenker jeg. Lykke til på KollenOpp! Der er det mye motivasjon å hente :-D

Leave a Reply