5 tips mot at forfallet skal ta kontroll over livet

I dag tidlig sleit jeg da jeg skulle bøye meg ned for å knyte lissene på skoene. Det er ikke gøy engang. Jeg føler meg som om jeg skulle være 75. Jeg er jo bare 40..

Les også:

 

 

Med alderdommen kommer også det store forfallet. Det starter i midten av 20-årene, har jeg lest, men det når man har bikka 40 det begynner å bli ille.

Vi kan visstnok forsinke det gjennom trening, men det blir utvilsomt verre å knyte lissene, løpe rundt på Leos Lekeland og feste i helgene. Kanskje spesielt det siste, selv om det blir noen måneder mellom pilsinga med gutta (hei gutta!).

I fornektelse

I lang-lang tid har jeg holdt det på armlengdes avstand. Jeg har rett og slett ikke godtatt at jeg har begynt å bli gammel. Ja, jeg tror jeg fremdeles er 33 (for en tid det var), men i passet (som må fornyes) står det at jeg er 40, snart 41.

Den eneste grunnen til at jeg egentlig føler meg eldre er selvsagt at barna nå begynner å bli så store at de har egne meninger. I tillegg. Jeg har hørt at jeg ser ut som om jeg er 35. Ikke store forskjellen på 35 og 40, eller vent litt. Det er jo det.

Kroppen begynner å gi opp å fikse seg selv

Men så satt jeg der. Hos ortopeden en dag i september. Hofteleddsartrose sa han. Varige greier. Du må operere hoftene en gang seinere i livet la han til.

Kroppen fikser seg ikke selv lenger på den samme måten. Det er noe som har skjedd. Eller, det er vel bare sånn det er. Det er vel naturens gang. Vi kan stritte i mot, men det er like greit å omfavne den. Livets høst, kaller de det.

Dermed begynte jeg å tenke:
Hva kan jeg gjøre for å forsinke dette forfallet som kroppen har startet på. Forfallet som faktisk får en til å føle seg som en er 75, men egentlig bare 40. Eller 41, snart.

Her er 5 tips fra meg til deg:

1 Trene

Åpenbart. Det er bra å trene. Det finnes vel noen gamle episoder av Trim for eldre på Youtube?

2 Tøye

De lærde strides om det er noen vits, men å tøye kroppen er nok aldri feil når det gjelder bevegelighet. Stivne derimot er helt feil. Ligge på sofaen og tro at alt skal ordne seg, er helt feil.

3 Gjøre de to over regelmessig

Ja, kanskje som i en plan. Jeg er altfor dårlig der nå. Jeg skylder på ny jobb og korte kvelder. Må. Bare. Få. Inn. Rutinene. Snart!

4 Ta med barna på lekeland

Kan jo ikke bli hjemme. Barna elsker det jo. Det er jo gøy for oss som har blitt litt tregere også. Som voksen kan man også ta en hvil i bakken med en kaffe. Jeg tror de har gratis påfyll på de fleste lekelandene.

5 Feste i helgene

Det er kanskje ikke bra for kroppen, men det er bare for hodet. I blant. Legg til litt godteri og andre greier for at alt skal være i perfekt. Du kjenner det garantert mye mer på kroppen (og i kroppen) nå enn da du var 20, men i blant må man bare. Vi lever jo tross alt bare en gang.

 

Les også:

 

 

hits

7 thoughts on “5 tips mot at forfallet skal ta kontroll over livet

Leave a Reply