Selvsagt skal du ha nyttårsforsett

Med nyttårsrakettene kommer dilemmaet om nyttårsforsetter. I mange år har jeg selv ment det har vært fjollete å forandre seg pga at man går inn i et nytt år, men ikke nå lenger. Nå er lista for 2017 klar..


PS! Fyren på bildet ser strengt på deg. Det er nå opp til deg om 2017 skal bli et bra år. Fyren på bildet er meg, mannen bak bloggen. Les mer her.

Les også: Bli med i løpegruppa til Midtlivskriseilycra.com

For hva er vel bedre enn å ta en oppsummering av det gamle året før man setter seg noen nye mål for det neste? Det behøver verken være en avansert prosess eller mange kompliserte mål. Det viktigste er at du får en god retning etter at du har våknet opp i bakrus etter du tok den ekstra sjampisflaska natt til 1. januar.

Jeg kan ta deg med på min egen prosess med tanke på den berømte midtlivskrisa. Trening, altså. 

2016 gikk faktisk veldig bra. Bestemte meg tidlig for å gå fra fat to fit. Dermed kjørte jeg på med løping mot Sentrumsløpet. Fetter og coach Øyvind Rakkestad (som også har skrevet denne artikkelen) ga meg mål på under 44 min på 10 km. Det gikk nesten. Endte på 44.08 og var mer fit enn fat da vi kom til mai. Jeg fikk også med meg både Elgrittet, Cykelvasan og Birkebeinerrittet på terrengsykkelen. Jeg skulle også vært med på Hvaler Tri, men tryna på sykkelen dagen før arrangementet på Skjærhalden.

Til sammen ble det 130 timer trening, mer enn dobling for min egen del, tross minst to måneder til sammen ute pga skader eller sykdom. 850 km løping. 1022 km sykling, 5800 meter svømming (jeg veit det er lite).

Artikkelen fortsetter under bildene. Alle tatt under fine treningsøkter i 2016.

Alt logges forresten på Strava. Følg meg her

Nå er jeg motivert for mer etter at 2016 ble avslutta med 11 km med nye piggsko på is og snø (rapport om piggsko kommer).

Så. Hva skal du gjøre, Ole K?

Etter oppsummeringen er det meste klart. Treningen skal være lystbetont og gi glede. Sjekk ut lista under.

1 Delta mer
Jeg ser på 2016. Så tenker jeg for meg selv at jeg i 2017 har lyst til å være med på enda flere arrangementer. Det er få ting som er så kult som å være med på store arrangement med startnummer. Jeg er jo ikke i nærheten av å vinne annet enn uttrekkspremier, men etter noen tårer i målområdet, forstår jeg at jeg alltid vil være middelmådig, og det er helt greit.

2. Trene mer
130 timer i 2016 skal bli enda mer i 2017. Ikke for at det handler om å legge ned flest mulig timer, men litt mer systematikk vil gjøre livet bedre. Det ble litt fosterstilling på sofaen i 2016 også på grunn av dårlig vær eller dårlig form. Nå vet jeg bedre. Det er bare å komme seg ut.

3. Oppleve mer når jeg trener
I 2016 ble det altfor mange økter som var like. Det ble nesten litt i overkant hvor mye asfaltdunking det ble med Asics-skoa. I 2017 vil jeg løpe mer i skogen, jeg vil sykle andre steder enn jeg har gjort de siste årene, og jeg vil svømme mer ute. Livet er faktisk bedre når man opplever ting når man trener.

Her følger også ønsket om å løpe mer på turer. Jobbturer. Private turer. Alltid ta med joggeskoene. Det forplikter. Toppbildet i artikkelen er fra en fin runde i Stockholm, på jobbtur.

4. Spise mindre junk
Jeg har ingen som helst tanker om å slanke meg. Likevel, det skader aldri å spise litt mindre junk. Mange sier at fett er fart, men jeg tror ikke det gjelder når man løper, sykler, svømmer eller går på ski. Jeg vil drasse på mindre griseri i blodårene. Det betyr kanskje at jeg må spise mer grønt? Heisann. Det tenkte jeg ikke på.

5. Spre mer treningsglede (gjennom bloggen)
Dette, som mange av punktene over, bør gjelde alle. Hvis man trener har man egentlig en forpliktelse til å inspirere andre som kan være interesserte. Dropp selvsagt å forsøke å få med folk som ikke gidder, men det finnes en del av oss som bare venter på en god treningskompis. En oppfordring til å komme seg ut. En oppfordring til å bli med.

Hva er dine nyttårsforsett?

Her er oversikten over renn, ritt og løp jeg har lyst til å være med på i 2017

Les også: Bli med i løpegruppa til Midtlivskriseilycra.com

Blogglistenhits


3 thoughts on “Selvsagt skal du ha nyttårsforsett

Leave a Reply