Løp, renn og ritt i 2017, kanskje?

Det er liksom nå grunnlaget for 2017 skal legges, men motivasjonen er nok litt dalende. Derfor setter jeg meg hårete mål for neste års midtlivskrisesesong. Se målene mine her.

Les også:
Trenger du ny motivasjon i vinterkulda? Finn deg et løp, ritt eller renn i 2017!

Det er november. Det er mørkt. Det er kaldt. Det er enklere å holde seg hjemme på sofaen. Men det er nå og fram til februar grunnlaget skal legges. Problemet er bare at motivasjonen er på bunnen, og det er lettere å ta den enkle løsningen.

Derfor har jeg laget en liste over de arrangementene jeg har lyst til å være med på. Ski, løping, sykling og triatlon.

18. mars: Birkebeinerennet, Rena – ski – KANSKJE
54 km langrenn, klassisk stil fra Rena til Lillehamer.
Jeg har gått Birken på ski to ganger før. En gang uten trening, en gang med trening. Det siste frister nok mest, men alt avhenger av en god vinter med mye skigåing. Det er litt for langt opp til Skramstadsætra (første stopp på vei til Lillehammer) med dårlig form og bakglatte ski (har prøvd). Likevel, det frister så det holder å gå. Lite er så gøy som målgang på Birkebeineren skistadion etter 54 km blodslit i fantastiske omgivelser. Flott arrangement!
Mer om Birkebeinerrittet finner du her

Debuterte på Birkebeinerrennet i 2011. Da med fall og oppmerksomhet fra VG. “Her faller han på flatmark” lå på forsiden en uke. Se videoen under..
(Bloggposten fortsetter under..)
//www.vgtv.no/embed/?id=50829

02. april: Fredrikstadløpet, Fredrikstad – løp – KANSKJE
Halvmaraton, 5 km, 3 km og barneløp i Fredrikstad sentrum. 
Passer veldig fint inn noen uker i forkant av Sentrumsløpet. Over 500 deltagere i 2016. Har aldri vært med her, men kan være gøy å reise ned sammen med barna som er med i barneløpet.
Mer om Fredrikstadløpets finner du her

29. april: Sentrumsløpet Oslo – løp
10 km, 5 km og barneløp i Oslo sentrum. Et av landets største løpsarrangement.
Har vært med to ganger tidligere, i 2011 og 2016. Et flott løp som har start og mål på Karl Johan. Arrangementet er veldig profesjonelt og har over 10 000 deltakere. Fin løype som gir mulighet for ny pers. Allerede banket inn i planen som et av arrangementene jeg skal være med på. Denne gangen sammen med hyggelige kollegaer i Spoon i Norge!
Mer om Sentrumsløpet finner du her

28. mai: Elgrittet, Løken – sykkel
54 km, 32 km, 20 km og barneritt i Aurskog-Høland. Et av landets koselige arrangement.
Men til tross for at det er et koselig arrangement kan løypa være knallhard for mange. 792 høydemeter på de 54 km-ene, og et par tekniske partier som kan være krevende. Elgburger ved målgang for alle rytterne, god stemningen og i tillegg verdens blideste speaker. Har fullført to ganger tidligere. Kjører selvsagt også i 2017.
Mer om Elgrittet finner du her

Her er film fra Elgrittet. 

(Bloggposten fortsetter under..)

10. juni: Birkebeinerløpet, Lillehammer – løp – KANSKJE
21 km løp fra Birkebeineren skistadion til Håkons Hall i Lillehammer.
Har alltid hatt lyst til å være med på Birkebeinerløpet som går for å være et veldig hyggelig arrangement. Viktig å være med hvis Birken på ski gjennomføres, for å ha muligheten til å bli Superbirkebeiner (deltagelse i alle tre arrangementene, ski, løp og sykkel).
Mer om Birkebeinerløpet finner du her

18. juni: Hvaler triathlon, Skjærhalden – triatlon
Triatlon. Olympisk, sprint og barn i Skjærhalden, Hvaler.
Skulle vært med på den olympiske distansen (1500 meter svømming, 40 km sykling og 10 km løping) i sommer, men dagen før tryna jeg med landeveissykkelen på en tur som bare var en trilletur. Fremdeles bitter. Jeg hadde trent en del for det. Likevel, Hvaler triatlon er et flott arrangement i fine omgivelser på Hvaler. Jeg vurderer å stille opp igjen neste år.
Mer om Hvaler triatlon finner du her

Her er film fra Hvaler triathlon. 
(Bloggposten fortsetter under..)

18. august: Stranda Fjord Trail Race, Stranda – løp
33 km terreng / motbakkeløp på Stranda på Sunnmøre. 3 topper og 3000 høydemetre.
Dette er en real kraftanstrengelse, og garantert noe som krever noen treningsturer i forkant. En god kamerat (hei André) har invitert/utfordret (alt ettersom) meg til å bli med. Jeg elsker å gjøre ting jeg ikke kan, så hvorfor ikke 3000 høydemetre på 33 km i terrenget?
Mer om Stranda Fjord Trail Race finner du her

Her er film fra Stranda Fjord Trail Race. 
(Bloggposten fortsetter under..)

26. august: Birkebeinerrittet, Rena – sykkel
86 km terrengsykkel fra Rena til Lillehammer
Har vært med her fire år på rad, og må selvsagt være med i 2017 også. Et av favorittarrangementene mine. Selve rittet er så krevende man vil gjøre det selv. Jeg har syklet på makspuls over fjellet uten å se en eneste ting annet enn sykkelhjulet foran meg, og jeg har gjort det motsatte. Flott liv langs løypa. Spesielt gjennom Sjusjøen. Gøy.
Mer om Birkebeinerrittet finner du her

16. september: Oslo maraton, Oslo – løp – KANSKJE
Maraton, halvmaraton, 10 km og barneløp i Oslo
Har lenge hatt en drøm om å fullføre et maraton, så hvorfor ikke prøve i 2017? Løpte halvmaratonet i 2011, og da endte det opp med kneskade. Målet må være å fullføre på under fire timer. Hvis det blir Ironman (se under), blir det muligens et annet maraton tidligere i sesongen. Jeg er da ikke gal? Eller?
Mer om Oslo Maraton finner du her

1. oktober: Ironman Barcelona – triatlon – KANSKJE
3800 meter svømming, 180 km sykling, 42,2 km løping i Barcelona, Spania
Dette er jo egentlig bare idioti. Jeg kan nesten ikke se for meg at jeg skal klare å fullføre et Ironman, men likevel slenger jeg det ut sånn at det forplikter at jeg prøver. En kompis (hei Ronnie) har sagt at det kun handler om hvor lang tid man bruker. Alle kan klare å fullføre. Vi får se. Det er et kjempehårete mål.
Mer om Ironman Barcelona finner du her

Oppsummering
Det er liten tvil om at 2017 kan bli et innholdsrikt år dømt ut i fra ambisjonene, men det er nok ikke trolig at denne 40-åringen klarer alt dette hvis ikke treningsarbeidet i løpet av vinteren er godt nok.

Derfor er det jo perfekt å lage en liste. Dermed må det trenes. Selv når det er mørkt og kaldt ute. Selv når det frister mer å ligge i fosterstilling på sofaen. Selv når motivasjonen er på bunnen. Det er bare å komme seg ut. Du kommer aldri til å angre.

Les også
Hva skal jeg ha på meg når jeg trener ute? Prøv trelagsprinsippet!
Hva venter du på?
I tidsklemma, sier du? Her er ekspertens råd til hvordan trene best mulig

Blogglistenhits


2 thoughts on “Løp, renn og ritt i 2017, kanskje?

Leave a Reply