Påsken er endelig her, og Rema 1000 og de andre matvarekjedene dumper prisene på godteriet. Denne gangen skal ikke la meg lure. Jeg skal trene, spise sunt og ha et normalt forhold til sukker, e-stoffer og kalorier. Men det blir jo ikke sånn. Eller?

Det er ikke lenge siden vinterferien hvor alt gikk på trynet. Hele familien var på hytta, og det var et eldorado av godteri, feit mat og ikke minst flere enheter med øl og vin. Det ble besøk på Bolleland på Espa og treninga ble skofta. Det føltes så enkelt, men så kom hverdagen igjen, og jeg fikk en trøkk. Beina ble sure og jeg måtte skjerpe meg. Skikkelig. Dermed skrev jeg følgende bloggpost for å lære litt:
Les om vinterferieopplevelsen her, og oppvasken jeg hadde med meg selv i etterkant

Jeg er verken en superslanker, fyllefant, sofagris eller superatlet. Jeg er noe midt i mellom. En helt middelmådig fyr med fokus på å holde seg i form, og kroppen sånn passelig i normal uten at bilringen blir større. Altså, en helt vanlig fyr i midtlivskrisa med fire par løpesko, to par sykler og en våtdrakt. Med tanker om å trene mer eller mindre regelmessig.

Men jeg lar jeg ofte friste til å la hverdag være hverdag. Skli inn i påska på et påskeegg fylt med sukker og e-stoffer..

Pusterommet påsken
For. Nå er endelig påsken her. Med nye muligheter. Noen etterlengtede fridager på hjemmebane med familien før avreise til hytta. Et flott pusterom hvor dagene ikke begynner med sosialt samvær med morgentoget til NSB. Noen dager uten stress og tidsklemme.

Det skal bli superflott. Jeg gleder meg.

Denne påsken skal bli så bra atte. Jeg skal til og med ta med meg løpeskoene, skiene og sykkelen på hytta. For midtlivskrisa skal nytes i bevegelse, selv i påsken.

Men det blir jo sjelden sånn i påsken..
Rema 1000 og de andre matvarekjedene kjører supertilbud på alt av godteri for å få lokket meg inn i butikken. Det blir handlet mer godteri enn noensinne, også i min husstand. Vi lar oss falle for fristelsene. Det er jo det påsken er til? Eller?

Men heldigvis har jeg ambisjoner for påskefeiringa, og de er skyhøye etter vinterferien. Jeg skal trene ofte, jeg skal spise sunt og jeg skal ha et normalt forhold til godteri og mat. Samme hva Reitan-familien har planlagt.

Det er krevende. Jeg innrømmer det gjerne. I tillegg til at godterimaset på butikken er enormt, blir de vanlige hverdagsrammene borte, og man har en tradisjon for å la alle hemninger fly. Jeg har ingen regler for hvordan dette skal foregå.

Men da er det jo bare å sette opp noen regler. Være en voksen mann, gjøre det jeg ofte gjør når jeg har lyst til noe. Sette meg noen superhårete mål. Følge dem. Være flink. Være han derre entusiastiske midtlivskrisefyren som oser over av positive råd.

Så her er mine kjøreregler for påsken, eller 5 tips til deg om du vil:
1.
Påskegodteri er ikke sunnere enn annet godteri. Spis med måte.

2. Påskegodteriet er billigere enn annet godteri, men du sparer fortsatt ikke penger. Det er bare matvarekjedene som vinner. Ja, og kanskje en og annen PT og noen treningssentre der ute.

3. Påskegodteriet kan med fordel byttes ut med frukt. Ta deg en banan. Eller bannan som vi sier her jeg kommer fra.

4. Tren. Kom deg ut av sofaen. Den derre timen du bruker aleine er som balsam for sjelen. Alle i familien din forstår deg. Du trenger ikke ha dårlig samvittighet.

5. If all else fails. Slapp av. Påsken er ikke så lang. Skippertaksmetoden funker. Du kan komme deg i gang igjen. Vi kjenner vel alle noen flinke PTer?

God påske, en selvbehersket variant med bevegelse og tid til familien. Detta blir bra!

 

PS! Vil du ha mer midtlivskrise, sjekk ut Instagram-kontoen min. Der er det mer lycrainspirasjon. Søk opp @bakkene eller finn meg på Instagram her.

 

Blogglistenhits