Du kunne vel hatt LITT selvbeherskelse, Bakkene?

Kroppen skriker etter mer vinterferie, etter mer sukker, mindre bevegelse, men jeg tror jeg vet hva oppskriften for å komme seg ut av vinterferiehelvete er. Komme seg tilbake i lycratightsen.

Les også:
Triatlondebuten endte i asfalten. Nå er den ustødige idrettsutøveren på lavt nivå klar igjen
Men hva vet eliteutøvere om min hverdag, Lotte og Kristian?
Mistet både treningskamerat og motivasjon

La meg bare gjøre det først klart at jeg elsker ferie med familien. Det er ikke deres feil til at der sklir helt ut. Det er selvsagt fristende å skylde på Vilde (2) eller Leo (7) som gjerne skulle spist sjokolade til frokost, lunsj, middag og kveldsmat.

Mista selvkontrollen på Bolleland
Men det er ikke deres feil. Det er min egen feil. Det er akkurat som om da vi reiste til fjellet så la jeg igjen all selvkontrollen et eller annet sted rundt Gardermoen. Eller det var nok på Bolleland på Espa.

Jeg gjentar: Bolleland på Espa. Det hadde vært enklere å kjøre forbi, men vi er som alle andre. Vi måtte jo stoppe.

Det er vel lite sunnhet å hente der. Det handler vel mest om boller. Naturlig nok med det navnet. Holdt på å kjøpe caps i tillegg….

Ikke stor treningsmotivasjon heller
I tillegg ble det verre å få trent. Det var akkurat som det hang sammen på en rar måte. Mindre bevegelse, mer sjokolade. Mer usunne greier. Tror det gikk med noen enheter med øl også…

Nå skal de sies at jeg ikke akkurat følger Grethe Roedes tanker til vanlig. Jeg har et kosthold som en kostholdsekspert hadde kosa seg med å fikse litt på. Har nok litt å hente der også, hvis jeg skal være helt ærlig.

Men utstyret var med
Ofte kan det bli sånn at jeg kompenserer for dårlig kosthold med å trene mer. Denne gangen ble det ikke sånn. Det ble korte turer på skia med barna, og kun en løpetur.

Den ble forresten dokumentert. Skikkelig. Artikkelen fortsetter under bildene.


For i baggen var alt utstyret med til stor frustrasjon for alle andre i familien. Bilen fylt opp av sportsutstyr. Alt til både løping og langturer med skiene. Skismøring, glider og klister i en skjønn forening. Piggsko, vanlig løpesko, lycratights, hodelykt, løpesekk med drikkeblære. U name it. Alt var med. Heldigvis, trodde jeg.

Det ble bare med tanken å få brukt det særlig mye. Det ble heller fokus på kos og avslapping. Fint det altså, sånn sett i etterkant. Både familien og jeg trengte tiden sammen etter noen hektiske uker etter jul. Det er viktig å kunne roe ned og kose seg når man kan.

Men likevel da. Hadde det ikke gått an å ha LITT selvbeherskelse?

Så. Hva er løsninga på å komme seg ut av vinterferiehelvete?

Løsninga
Noen tror på en glidende overgang. Abstinensene må temmes gjennom forsiktig tilvenning til hverdagen igjen. Jeg tror det bare er fordi man synes synd på seg selv.

1 Jeg tror man må bare ta meg sammen. Vinterferien er over. Nå er det hverdag. Nå er det fokus på å spise sunnere, ikke minst komme seg ut igjen.

Så, to punkter for å roe ned den dårlige samvittigheten:
2 Ingen har vondt av litt fri fra alt. Sett det på kontoen for restitusjon. Ikke vær så hard mot deg selv.
3 Husk dette til neste ferie. Påskeferien. (Jeg kommer garantert til å glemme det, forresten).

Så. Nå er det fullt fokus. Ut i kveld. Nok er nok.

Les også:
81 med i løpegruppa. Her er ny toppliste for løpe-, sykle- og trigruppa, uke 7

Blogglisten
hits

Posted in Uncategorized. Tagged .

4 thoughts on “Du kunne vel hatt LITT selvbeherskelse, Bakkene?

Leave a Reply