HTFU, hardtail, elghufs, løpetights? HÆ?

Det er ikke alltid like enkelt å forstå hva de superdrevne folka sier. Det kan ofte bli litt småpinlig. Derfor: Her er starten på en midtlivskriseordliste for oss helt vanlige idrettsutøvere (eller hva vi kaller oss selv). Du kan selvsagt bidra.

Les også:

Da jeg startet med trening for noen år tilbake var jeg helt blank på de fleste områdene. Jeg latet som jeg forsto, men googlet heftig i etterkant. Det ble rett og slett litt mange begreper som jeg ikke kunne. Læringskurven ble bratt, og jeg gruet meg til å spørre folk.

Derfor lanseres nå en ordliste for midtlivskrisa. Ikke den midtlivskrisa der du kjøper sportsbil og får deg yngre kjæreste, men den der du vil komme i form gjennom løping, sykling, svømming, langrenn, rulleski, pluss plus..

Tanken er at dette skal være en levende ordliste hvor du også bidrar med ord og uttrykk.

Send inn ord og uttrykk
Hvis du trenger forklaring på et ord så er det også flott. Bruk kommentarfeltet under, så oppdateres siden fortløpende. Eventuelt send i innboks på Facebook eller mail (se her for mer info på hvordan du tar kontakt).

Det blir jevnlige oppdateringer.

Ordliste for midtlivskrisa. Starter med fire ord. (oppdatert mandag 3. april):

Elghufs
Trening med staver og løpesko i motbakke. Hoppende i diagonalgang som på ski.
Les mer om Elghufs hos kondis.no her.
Eller så kan du se denne videoen fra Norges Skiforbund:

Hardtail
Vanlig terrengsykkel med demping på framgaffel.

HTFU
Harden The Fuck Up.
Kommer opprinnelig fra en australsk kriminell, musiker, forfatter (blant annet) ved navn Chopper Reid. Adoptert av Stuart O’Grady som lagde armbånd med teksten på til lagkompiser i Team CSC i Tour de France i 2007. Betyr rett og slett at du må ta deg sammen.

Løpetights
Et klesplagg man bruker for å se rask ut. Det har etterhvert blitt en trend å gå med løpetights til hverdags, ikke bare til trening. De beste er laget i lycra. Selvsagt.

Legg inn dine ord og uttrykk i kommentarfeltet. Eller send i innboks på Facebook eller mail (se her for mer info på hvordan du tar kontakt).

Blogglistenhits

6 thoughts on “HTFU, hardtail, elghufs, løpetights? HÆ?

Leave a Reply