Hvordan ser en sommerkropp ut?

Avisene i januar er så fulle av treningstips og måter å bli tynn på, at man kan bli kvalm. Gjengangeren av tema er hvordan en sommerkropp ser ut. Jeg har klikka på det, jeg innrømmer det. Men det burde vel handle om noe litt dypere?

Les også:
Jeg står fram: I blant løper jeg ganske sakte – og jeg tror jeg liker det
Test piggsko: Asics FujiSetsu 2 G-Tx
5 tips til deg som pleier å gi deg med trening allerede i januar

Det er kanskje litt feil å generalisere og kritisere når det gjelder hvordan avisene jobber i januar. Det er likevel ingenting som overasker noen av oss når vi besøker VG Nett, Dagbladet, Nettavisen, eller en av de mange lokalavisene. Overskriftene skriker mot oss:
“Slik holder vi oss slanke”, “Over én kilo i uka: Ekspertenes beste råd for rask vektnedgang” og “Triksene for å gå ned i vekt – og bli der”.

Det handler likevel kanskje om oss selv. Hva er det vi søker etter i januar, og hva er det vi ønsker å lese. Avisene fyller nok bare en rolle, men er ikke akkurat ivrige forkjempere for å snu en negativ trend. En trend der alt handler om sixpack og fine biceps. Jeg blir kvalm av kroppsfokuset, redaktører! Gjør noe da.

<Google-søk: Sommerkropp nå>
Jeg har vel vært der før selv også. Det starter med et Google-søk og ender med en eller annen diett eller treningsprogram. Jeg skal bare ned noen kilo, så skal alt bli bra til sommeren. Så fikser jeg meg medlemskap på treningssenteret. Jeg er innom sportsforretningen. Litt for stram treningsdress. Den skal jo passe når jeg er fit. Så er jeg klar for å trene. Det er lenge igjen til sommeren. Null stress. Sixpacken er på vei, kompis. Yes ass.

For det viktigste er vel å se fin ut på stranda? Sommerkroppen er vel alt? 

Januarkrisa
Tja. Etter å ha vært gjennom januarkrisa noen år nå har jeg fått nok erfaring til å styre unna den verste panikken. Jeg har forstått at det er enklere å få den berømte vaskeballen enn vaskebrettet. Det er også enklere å fortsette i samme spor som tidligere. Altså, ikke slite ut den stramme treningsdressen.

Hvorfor? Jo fordi innerst inne er det ikke hvordan kroppen ser ut det handler om. Det handler om å trives med den man er. Hvis man beveger seg nok så vil det få så mange positive virkninger. Ikke bare på kroppen, men også på hodet.

Helårskroppen, ditt nye mål
Det handler jo om helårskroppen, og ikke bare om sommerkroppen og stranda. Den kroppen du skal leve med hele året, som skal være med deg i tykt og tynt. Den trenger bevegelse. Den trenger trim. Akkurat som alt annet i livet. Vi må ut av sofaen. Ikke for å bli pene, men for å leve! Ikke for å se bra ut, men for å trives.

Så. Min oppfordring til deg som leser dette er enkel: Kom deg ut, beveg deg, kos deg med det og fokuser på å ha det bra. Dropp sommerkroppen og tenk heller på helårskroppen, en sunn kropp med et friskt hode. Samme hvor ung du er, samme hvor gammel du er, samme hvor tung du er, samme hvor lett du er.

.. og til deg som er redaktør for en stor eller liten avis. Slutt å fokusere på det folk ikke er og heller ikke kan oppnå. Fokuser heller på sunne valg: Å komme seg ut, i løpesko, på sykkel, på ski, eller en annen form for bevegelse.

Jeg er der ute. Kanskje du skal bli med meg?

PS! En del av inspirasjonen til denne artikkelen er fra min svenske kollega Jessica Hällback. Jessica la ut dette fotoet etter en jobb hun gjorde for Tekniska museet och Muro Konstagentur. Følg Jessica på Instagram her. Jessica har tatt stilling til bikinikroppen.

13537598_10154450211924155_8757756689437659709_n.jpg

“Tänker att föräldrar som går med sina barn till tekniska museet kan få se något annat än all kroppshets i reklam och media – och kanske till och med prata med sina barn om att alla kroppar är bra som de är.”

Blogglistenhits

3 thoughts on “Hvordan ser en sommerkropp ut?

Leave a Reply