Trenger du ny motivasjon i vinterkulda? Finn deg et løp, ritt eller renn i 2017!

Nei, du må ikke vente til juleribba er i magen, du ikke får igjen bukseknappen og nyttårsrakettene er fyrt opp. Du kan starte allerede nå, og føler du deg lite inspirert? Finn deg et løp, ritt eller renn neste år. Sett deg noen hårete hål!

Fotoet over: (Fetter) Øyvind Bakkene Rakkestad og bloggsjefen etter Sentrumsløpet i 2016. En fantastisk dag med ny pers på 10 km. (Fotograf: Meg, uten selfiestang!)

Les også
Hva skal jeg ha på meg når jeg trener ute? Prøv trelagsprinsippet!
Hva venter du på?
I tidsklemma, sier du? Her er ekspertens råd til hvordan trene best mulig

Det går mildt sagt i rykk og napp med treningen om dagen. Halve oktober ble borte i et ribbeinsbrist som meldte sin ankomst i slutten av september. Når det var i orden ble det noen uker med hardkjør før jeg, nok en gang, dro på meg en skade. Løping i Nordmarka med en kompis var alt som skulle til (hei André). Jeg tok ikke nok hensyn til underlaget. Et lite overtråkk på en smal sti med masse røtter og steiner gjorde sitt. Mine ankler er vant til asfalt og grus.

Men nå er jeg tilbake. Jeg forsøker derfor å finne motivasjonen for å komme meg ut i vinterkulda. Det er ikke lett. Sko har jeg, klær har jeg, og tiden finnes bare jeg prioriterer riktig. Likevel er det, som tidligere nevnt her på bloggen, veldig enkelt å krype sammen i fosterstilling på sofaen. Det blir i tilleg litt mye fokus på i morgen.

Men..

Derfor har jeg startet med noe som alltid virker for meg:
Planlegging av neste års sesong. Planleggingen av hva jeg har lyst til å gjøre det neste året. Planlegging av treningslivet og hva jeg ønsker å få ut av det i 2017.

Jeg har lyst til å løpe, sykle ritt, gå renn og kanskje gjennomføre et triatlon. Jeg prater mye om Ironman, men det er langt fram dit. Det er likevel bra å ha hårete mål. Kanskje jeg bestemmer meg for det likevel?

Det er forpliktende å sette seg mål, og det inspirerer også til å starte treningen igjen. Det er også det som ofte drar meg ut når det er fem minusgrader og det blåser surt fra alle kanter.

Lag liste, vis den fram!
Lag derfor en liste og fortell om den til venner og kjente. Skriv den ut. Heng den opp. Ikke la det bare bli med praten.

Har du ingen du kan delta med? Reis aleine eller finn noen du kan utfordre. Det er alltid mer gøy å være flere om opplevelsen (bankett er et must).

Utgangspunktet er kondis.no
På kondis.no finner man oversikt over løp, renn og ritt, både korte og lange i hele Norge. Det er lett å finne de arrangementene som man ønsker å være med på gjennom året.

Her er direktelenker til Kondis sine terminlister (ikke helt oppdaterte for 2017 ennå):
Løp i Norge i 2017
Ritt i Norge i 2017
Renn i Norge i 2017

Listen over multisportkonkurranser (feks duatlon/triatlon) begynner også ta form:
Multisport i Norge i 2017

Derfor. En konklusjon.
Så, lag en liste over 2017. Finn de arrangementene du har lyst til å være med på. Legg det inn i kalenderen. Gjør noe ut av det.

Del den deretter med meg eller noen andre som bryr seg.

Jeg lover det kommer til å være verdt det.

Ikke minst. Hvis du starter allerede nå så får du et flott treningsgrunnlag å jobbe videre med i 2017. I tillegg kommer du deg gjennom vinterkulda på en sprek måte. Du vil også mest sannsynligvis få litt ekstra respekt fra familie, venner og kollegaer. Vinn-vinn.

Jeg har nå startet på en plan for 2017-sesongen. Høydepunktene står på rad og rekke. Jeg deler den med deg snart.

 

Blogglistenhits

2 thoughts on “Trenger du ny motivasjon i vinterkulda? Finn deg et løp, ritt eller renn i 2017!

Leave a Reply