Starter Elgrittet med verdens beste selskap

Søndag arrangeres hyggelige Elgrittet på Løken i Aurskog-Høland. Jeg står på startstreken, men ikke helt på den måten som jeg tenkte jeg skulle.

Les også:

De faste leserne av bloggen har fått med seg at et av de store målene for sesongen er Elgrittet på Løken i Aurskog-Høland (Akershus). Et flott og passe krevende terrengsykkelritt på 54 kilometer godt fordelt grus, sti og litt asfalt gjennom de dype skoger på Nedre Romerike.

Jeg har syklet Elgrittet to ganger tidligere, og rittet er et av de hyggeligste rittene du kan sykle. I tillegg er det en velfortjent (og kjempegod) elgburger som venter i mål, som er med i startkontigenten.

Har du mulighet til å reise, så anbefales rittet på det varmeste! Ta med venner og kjente. Du vil ikke angre. Les mer om Elgrittet her, eller se lenger ned.

Eliten sykler ut 13:00 og turrittet starter 13:05 på søndag.

 

Stiller til start, men ikke på den lengste distansen

Jeg stiller selv til start, men ikke helt som jeg hadde ventet at jeg skulle. Løpeskaden jeg dro på meg for en tid tilbake er fremdeles ikke helt ok, og med Hvaler triatlon noen uker unna må jeg være tålmodig.

Derfor gjør jeg det jeg liker mye bedre enn å sykle aleine.

Jeg sykler sammen med Leo (7) på egen sykkel og Vilde (2) i sykkelvogn. De to mest fantastiske sykkelkompisene som finnes. Leo som sykler foran og viser vei, og Vilde som sitter i sykkelvogna og synger om Mikkel Rev. Kan det bli bedre?

(Fortsetter under bildene)

sykkelvogn-elgrittet-firkanta
Vilde må selvsagt ha med seg hunden, smokken og teppet (også kalt Ajjen). Helt naturlig på ritt. Vi tar helt sikkert med oss litt niste også. 

 

leo-pa-sykkeltur
Den mest sykkelinteresserte syvåringen jeg kjenner. Kunne helt syklet 54 kilometeren, men vi nøyer oss med 10 kilometeren i år. Syklet Kalverittet i fjor.

 

For Elgrittet har også andre distanser enn kun 54 kilometeren. I tillegg er det en løype på 32 kilometer, en på 20 kilometer og vi skal sykle 10 kilometeren.

Som seg hør og bør. Et kart over løypa under. Den rosa løypa er vår. 10 kilometer som passer fint til å sykle med både barn på egen og sykkelvogn.
loype-10km-1-1024x540.png

Vi gleder oss allerede til «motivasjons-saft-stasjonen»

10-kilometeren har samme start som 54- og 32-kilometeren, og den første delen er det også samme løype. Det er selvsagt stas for alle. Etter 3 kilometer kommer vi til Fjellsdalen, hvor det er en ganske lang nedoverbakke før det går oppover igjen,. På toppen er det lovet «motivasjons-saft-stasjon». Det gleder vi oss til allerede, alle sammen. Saft er supergodt.

Deretter går turen ned til Fosser før løypa går tilbake til Løken på Linna som er gang- og sykkelvei. Så er det målgang på Høland stadion, til stor applaus fra publikum, lover Elgrittet. Det lover bra. Dette blir så bra. Det blir vanskelig å sove i natt for de yngste.


54 kilometeren en fin utfordring

Du kan gjerne bli med meg og barna, men hvis du er klar for det er 54 kilometeren virkelig å anbefale. Løypa er som nevnt over mer krevende enn man skulle tro, men ikke så krevende at man ikke klarer å komme seg gjennom med litt tid.

Her er kart over 54-kilometeren.

loype-54km-1-1024x540.png

Løypa går fra Høland stadion, om Fosser til Sandum før Karl den 12s vei skal angripes. En lang stigning opp mot Ospetoppen og første mellomtid. 185 høydemeter på 5 kilometer. Finn et lett gir, kjør rolig. Det er langt opp, men du kommer opp.

Deretter går det nedover til Setten og Mjermen. Her kan det blåse en del, så pass på å finne noen å sykle sammen med. Jeg har sykla helt aleine der, og det var ikke gøy.

Så opp igjen mot Nisseberga, ned Steinbyveien før stigning på 75 høydemeter før Håkon den 2s vei. Stiparti som går raskt, men har det regna blir det gjørmete. Etter det går det mot mål, og det er bare å finne tempobeina når man angriper de siste kilometerne inn mot mål og elgburger.

Hvis ikke det frister kan selvsagt også 32 kilometeren og 20 kilometeren anbefales.

Fra elgrittet i fjor (under). En glad deltager og to fantastiske supportere. I år sykler vi sammen! Sees vi?

elgrittet-okb-barna
Vilde til venstre, far i midten og Leo som akkurat har gjennomført Knøtterittet til høyre.

Les mer på Elgrittets hjemmeside her

Les også:


Blogglisten
hits

5 thoughts on “Starter Elgrittet med verdens beste selskap

 1. Min 2 DNS idag! Med innkjøp av ny sykkel sto jeg ikke øverst på konas ønskeliste.. Noe jeg ikke har gjort den siste uka.. Dermed prioriterte jeg familie / snekring / rydding denne helga istedenfor Telemarkskanalrittet 100km.. Må legge til at det er masse å gjøre på jobb også, så neste uke blir jeg knapt hjemme dersom jeg også skal trene.. Om ikke annet så snakker vi sammen, og ikke bare en-stavelsesord…

  Ha en flott helg Ole Kristian!

  1. Familien først, Kenneth :) Jeg støtter deg 100%. Telemarkskanalrittet kommer igjen neste år :) Har du vurdert sykkelvogn?

   1. Med 2 stk på 7 og 8, så kan de omtrent sykle selv :) iallefall han aktive på 8.. påsto han skulle være med å sykle Bø-Skien 56km neste år på racer..

    jada, kommer igjen det, dumt når det var så flott vær da!! skjønte jeg dro strikken så det røyk når hu så den sykkelen.. fra søndag 09:30 til onsdag 22:00 utvekslet vi 10 ord.. og i tillegg jobber vi sammen 😂😂

   2. Ausann, Kenneth! Håper dere klarer å lappe sammen igjen. Hun deler ikke din fascinasjon for sykkel, løping og ski?

    Bø-Skien på racer når man er 8. Kult. Det er modig :-D

Leave a Reply