Panikk før Sentrumsløpet. Ta livet av den sammen med meg! Økt 1!

50 dager igjen og jeg har ikke engang starta på oppkjøringa, men jeg har et hårete mål. Nå starter jakten og jeg skal klare det målet! Du kan få være med på oppkjøringa fram til sesongens første mål.


Les også:
Hadde aldri trodd at jeg skulle si det, men nok er nok, kjære vinter!
Ekstremt uten å være ekstrem
Men hva vet eliteutøvere om min hverdag, Lotte og Kristian?

FullSizeRender (3)
Tekstmeldinga (over) fra fetter Øyvind lyste mot meg i dag. Faste lesere har allerede møtt han gjennom artikkelen: “I tidsklemma, sier du? Her er ekspertens råd til hvordan trene best mulig“. Han vet at jeg er påmeldt Sentrumsløpet i slutten av april som første mål før Elgrittet skal gjennomføres i slutten av mai, og så deretter sesongens høydare Hvaler Triatlon i juni. Det er triatlon som er greia, men triatlondebuten venter jeg med til jeg føler jeg er klar.

Fetter Øyvind, trener og (de)motivator skal følge opp!
Men for å ta det kjapt. Øyvind er fetter. Han er i tillegg den jeg kjenner som er raskest med løpesko på. Han trente aktivt da han var yngre, men er i samme tidsklemme og midtlivskrise som alle oss andre nå. Det er han som hjalp meg da jeg nesten klarte å komme under 44 minutter da jeg løp Sentrumsløpet i fjor. Jeg endte på 44.08. Marginalt ass.

(Fortsetter under bildet)

5843e593-de0f-4097-9672-e5e857e9c5fa
Feiring av ny flott medalje til premieskapet sammen med nevnte Fetter Øyvind.

I år skal jeg prøve å komme meg under 40 minutter. Helt sykt hårete. Nesten helt umulig, spør du meg. Jeg har ikke helt trua, det hadde jeg heller ikke da jeg prøvde meg på 44 minutter i fjor.

Men fetter Øyvind mener det er innafor og jeg får litt trua selv også, bare jeg får peisa på framover. Jeg er motivert.

La oss prøve. Jeg er klar. Vil du bli med? 

Framover kommer jeg til å legge ut treningsopplegget mitt her på Midtlivskriseilycra.com, krydret med flere strenge, motiverende (og demotiverende) meldinger fra fetter Øyvind. Dette er den første økta av flere.

Det er ikke en fasit for hvordan man kan trene opp mot Sentrumsløpet, men det er min måte – og den passer muligens på deg også? På den måten blir det forpliktende og sosialt. Vi kan følge hverandre ned mot målet vårt.

Så aller først må du også sette deg et mål. Mitt er under 40 minutter. Hva er ditt?
Det er bare kult om du har et annet mål enn meg, om det er å komme under timen, eller kanskje under 50 minutter? Det viktigste er at det er et mål som passer deg. Kun deg. Det er du som skal gi jernet  iOslos gater.

Opplegget: Jeg legger opp til tre-fire økter i uka. En kort intensiv, en intervalltrening, en langkjøring og en frivillig økt. Alle treningsplanene kommer her, og alle resultater kan du følge på Strava. Litt avslørende, men la oss prøve. (Link til min Strava-konto her).

Dagens økt (økt 1 før Sentrumsløpet):
Rolig oppvarming 2-3 kilometer. Deretter 4×4 på løpebanen her i Askim. Det betyr fire minutter på 75-80 prosent av maks fire minutter fire ganger, og aktive pauser mellom på to minutter. Deretter 2-3 kilometer rolig løping som nedløping.

Både opp- og nedløping passer fint med løpeturen til og fra løpebanen. Har du en løpebane i nærheten av der du bor er det topp stemning. Hvis ikke finn en fin og lang strekning som innbyr til hurtig løping. Husk at pausene skal være aktive, men målet er å få ned pulsen så mye som mulig uten å stoppe.

Sånn. Nå skal jeg ut. Skal du?

——

Oppsummering fra dagens løpeøkt, 4×4: Her er økta på Strava
Skjermbilde 2017-03-10 kl. 00.58.56

Fin og rolig løpetur ned til Askim stadion. Ganske nøyaktig tre kilometer hjemmefra til stadion. Hoppa over gjerdet og fant en rolig løperytme fram til jeg var klar for å kjøre 4×4.

Gønna på i jevnt økende tempo til marsjfart var inne. Måtte jobbe litt med hodet underveis for å holde ut. Jeg er ikke vant til å løpe intervaller lenger, og dermed holdt jeg på å kjede meg ihjel.

Likevel, noe av det beste med intervaller er at det er en tidsbestemt greie. Det tar 22 minutter å gjennomføre en 4×4 fra start til slutt (4+2+4+2+4+2+4). Har man disiplin så følger man på videre. Jeg pleier å gå ut altfor hardt, så det å finne et naturlig tempo er fint.

I tillegg bør man heller ikke løpe for fort. Man skal helst unngå skader, og intervaller er selvsagt litt risky hvis man kjører for hardt.

Den første, andre og tredje intervallen var bra. Den siste var pyton. Men det er jo litt sånn det skal være.

Deretter løp jeg rolig hjem. Med verkende bein, men med et stort glis. Overlevde denne gangen også.

Hvis du har fullført 4×4 så kjør på med en kommentar under her da vel..Blogglisten

7 thoughts on “Panikk før Sentrumsløpet. Ta livet av den sammen med meg! Økt 1!

 1. under 40 er jo på grensa til ekstremt, Ole Kristian!
  Jeg var kjempefornøyd med under 45, men 40??
  Detta klarer du fint!

  1. Takk for støtten, Kenneth! Jeg er jammen meg usikker, men etter 4×4 i kveld så ser jeg at det går raskere enn på samme tid i fjor. Kanskje det kan gå? Under 45 er jo rått det også :) Er du med i år?

 2. Hehe.. Når er det? Er jo åpen for utfordringer jeg!

  Ser jeg sliter litt med motivasjonen om dagen, og uka her etter Vasa har jeg ikke lea kroppen en mm mer enn til jobben..Dog er det Helterennet imorgen på 42km, så kroppen hadde kanskje godt av det.
  Tilbake til motivering så måtte jeg finne på nytt mål, og endte med å melde meg på Heltetrippel. (http://www.telemarkhelten.no/Helteloepet/HelteTrippelen)
  42km klassisk, 100km sykkel og 21km løping fordelt på 6mnd..

  1. Sentrumsløpet er leeenge til. Ikke før 29. april, så det er fremdeles muligheter til å hamra inn drømmetida. Det er det jeg skal prøve på. Å komme under 40 ville vært helt sykt. Gir det et skikkelig forsøk :)

   Motivasjonen kommer i dag, kompis! Det er bare å ta en rolig runde for å få luft, så kjøre hardt på Helterennet. Kult konsept, forresten. Da får du testa deg skikkelig på de forskjellige grenene :-D

   1. Du får se. Det er ledige plasser på Sentrumsløpet. Jeg skal uansett løpe, så fort jeg kan ;) Kjører Elgrittet en måned etter. Fint og lokalt ritt.

    Nice. Helten ser superspennende ut. Jeg har vært en tur i området da jeg forsøkte meg på topptur på Gaustatoppen (endte i tåkehav – såkalt white out). Fin den høydeprofilen på løpet da. Men er nok ikke så lett som det ser ut :)

Leave a Reply