Panikken fortsetter. I dag langkjøring. Her er økt 2 før Sentrumsløpet!

48 dager igjen og jeg har starta oppkjøringa, men herregud så langt unna jeg er det hårete målet. I dag er det ut på en rolig langkjøring. Her er planen du kan følge sammen med meg.

Les også:
Hadde aldri trodd at jeg skulle si det, men nok er nok, kjære vinter!
Ekstremt uten å være ekstrem
Men hva vet eliteutøvere om min hverdag, Lotte og Kristian?

Som nevnt i forrige bloggpost har jeg et par løp og ritt foran meg fram til Hvaler Triatlon, og det første av dem er Sentrumsløpet 28. april. Jeg har satt meg et sykt hårete mål på å komme meg under 40 minutter (44.08 i fjor) og jeg er skikkelig seint ute, men jeg har hard pushing fra den raskeste jeg vet om: Fetter Øyvind Rakkestad.

Her er bloggpost fra den første treninga. Årets første 4×4. Hjelp.

Treningsplaner online, med push fra en fetter
For. Framover skal jeg legge ut treningsplanene jeg kjører, krydret med flere strenge, motiverende (og demotiverende) meldinger fra fetter Øyvind.

Her er fredagens meldingsutveksling.
oppkjoring2-sentrumslopet

Bli med, da vel
Du er selvsagt velkommen til å bli med meg. Det spiller ingen rolle om du skal under 40, under 50, under 60. Det viktigste er at du har satt deg et mål som du skal forsøke å nå som motiverer deg og som får deg til å jobbe litt ekstra.

Hvis det er åpen om hvordan jeg har oppkjøringa til Sentrumsløpet, så kult.

Hvis du vil ha litt ekstra push så legg igjen en kommentar eller kjør inn en melding på Facebook. Jeg svarer deg selvsagt og kan piske så det holder. Opp til deg.

Treningsopplegget ingen fasit
.. og som skrevet i forrige bloggpost: Dette er ikke en fasit for hvordan man kan trene opp mot Sentrumsløpet, men det er det jeg gjør, og det skaper løpeglede og treningsglede for meg – mulig den passer til deg også?

På den måten blir det forpliktende og sosialt. Vi kan følge hverandre ned mot målet vårt. Jeg legger ut alle treningsøktene på Strava, så har du lyst til å følge: Her finner du Strava-kontoen min.

Dagens økt (økt 2 før Sentrumsløpet):
Langkjøring. Rolig løping i 12-15 kilometer. Langt fra melkesyre og makspuls. Dette skal være en hyggelig og positiv tur uten altfor mye trøkk.

Jeg tar med meg piggskoene og løper en tur i skogen som jeg har løpt flere ganger før her i Askim. Først fra Linna og opp til Skansehytta. 3,5 kilometer på sti med jevn stigning. Deretter mot tårnet som på gode dager har utsikt helt til Gaustatoppen, før en runde der oppe og så ned igjen til Linna. Det skal bli sånn ca 15 kilometer til slutt.

Som vanlig oppsummerer jeg treningsøkta under etter jeg har løpt den. På godt og vondt. Mest på vondt.


Oppsummering fra dagens økt, langkjøring i terreng: Her er økta på Strava
Skjermbilde 2017-03-11 kl. 23.48.17.png

Ruta: Deilig løpetur på sti fra Linna til Skansehytta. Videre inn til tårnet. Videre mot Glomma og så var jeg helt lost. En forbanna grunneier har tynna ut i skogen, men tydeligvis glemt å rydde etter seg. Jeg løp meg bort. Etterhvert fant jeg riktig sti tilbake til Skansehytta og tilbake til Linna og bilen.

Det skulle vært en mye roligere tur, men når jeg først er ute i skogen så kan jeg løpe og løpe og løpe. Det føles ikke som jeg kan bli sliten. Beina bare går.

Målet var 12 til 15 kilometer. Det ble 13,1 så jeg er godt innafor. Fin tur med godt humør og fine opplevelser. Var usikker på om jeg hadde lyst til å løpe opp i tårnet, men klarte det.

FullSizeRender 7

Blogglisten

6 thoughts on “Panikken fortsetter. I dag langkjøring. Her er økt 2 før Sentrumsløpet!

    1. Høres helt fantastisk ut, Per Inge. Går ut i fra at været er topp? Hvor i landet er Langfjella?

Leave a Reply