Trener du på søndager blir neste uke bedre

Sånn er det i alle fall for meg. Hvis søndagsturen er unnagjort blir neste uke bedre. Det er lettere å komme seg ut når hverdagen er tilbake. Her er seks grunner til at jeg trener på søndager.

Les også:
– Skjerp deg, din forbanna dust

Veddemålet som førte til en ny livsstil
Topplistene for løpe-, sykle- og triatlongruppa uke 10
3atlet: Fra sofa til midtlivskrise i lycra

Det går opp og ned med de fleste av oss når det gjelder trening. Det har vært litt opp og ned for meg så langt i år, men til tross for at jeg kunne ha trent mer, er jeg langt foran fjoråret i antall timer og kilometere.

Det er mulig jeg har spist rekordmye godteri og tyllet i meg rekordmange øl, men beina er sterke og gode litt over en måned før Sentrumsløpet, Elgrittet og Hvaler Triatlon. Jeg føler jeg har fått en fin flyt igjen etter en perioder der jeg prøvde meg som langrennsløper igjen, med Birken som mål (som jeg droppa i år også, altfor langt til Skramstadsætra uten skitrening).

Men til tross for at treningsopplegget mitt kanskje føles som det er bygd opp etter innfallsmetoden, er det selvsagt noe som er fast. En rutine som kanskje er litt vanskelig å få til, men når den først er på plass så vil jeg ikke bytte den bort mot vafler og is. Eller jo. Kanskje jeg kombinerer litt. Lov det.

Ta i mot: Søndagsøkta.

Søndagsøkta for meg handler om å ta meg tid til å komme meg ut på søndagen. Det er ikke snakk om antall kilometere, intensitet eller timer. Det handler om å få tid til å ta på seg løpe- eller sykkelskoene. Det handler om å komme seg ut på en dag som ofte bare blir familietid, dugnad og avslapping på sofaen. I blant blir den lang og spennende. I blant blir det bare en kort tur seint på kvelden bare fordi jeg må ut. Ingen fasit, altså.

(Fortsetter under bildet)

IMG_6501 (1)
I blant blir det søndagsturer seint på kvelden også. 

For gjennom å komme meg ut på søndagen blir ofte den kommende uka mye bedre. Dørstokkmila blir ikke så utfordrende som vanlig. Det er lettere å grave fram den tettsittende lycraen til tross for at tidsklemma er tilbake. Det er lettere å planlegge inn økter. Det er lettere å få gode vaner.

Ikke minst er søndagen ofte den dagen jeg får lagt inn ekstra tid til noen oppdagelser. Jeg løper ofte i skogen, og da kjører jeg  innfallsmetoden på hvor jeg skal fortsette. Gøy å løpe etter skilting i skogen.

Så. Bruk søndagen godt. Tid på familien. Tid på dugnaden. Barnas fotballcup. Men så, kom deg ut. Nyt søndagen og legg et flott grunnlag for den komme de uka.

7 grunner til at søndagstrening er bra for meg (og kanskje for deg)
1. Knallbra å få lagt inn en økt på en dag som ofte kun er familietid, dugnad og sofatid.
2. Har jeg planlagt godt blir det en lenger tur, med turprinsippet i bunnen.
3. Dørstokkmila den neste uka blir lettere å takle
4. Gode vaner inn i en ny uke
5. Motivasjon til å fortsette.
6. Ikke minst. Du kan fortelle til kollegaene dine på mandag at du var ute i det fri. Ikke satt inne foran TVen hele dagen.

Sjekk forresten ut løpe-, sykle- og triatlongruppa på Strava. Over 150 er med nå.
Les mer om Strava-gruppene her

Blogglistenhits

Leave a Reply