Har blitt pappa, får ikke trent

Men løsninga til dine problemer er så enkel at du klarer å gjette deg til den selv. Eller. Les videre.


Nei, det er ikke enkelt å få tid til alt som småbarnsfar. Døgnet har for få timer, og det er lett å falle for sofafristelsen. Det er også lett å skylde på alt man skal gjøre og alt hva den nye hverdagen gir deg av utfordringer med en ny verdensborger i hus.

Samtidig råder alle samlivs- og familieterapeuter deg til å følge anbefalingene om å være fysisk aktiv, sette av en halvtime om dagen til litt mosjon, komme deg ut. Barna dine får en bedre pappa, kona får en bedre mann.

For min del er livet like komplisert eller ukomplisert som alle andres, men midt oppi tidsklemma oppstår det ofte et liten vakum. Må. Ha. Litt. Tid. For. Meg. Selv.

Fantastisk å være pappa, men alle trenger litt tid for seg selv. PS! Ingen spisse hjørner hjemme hos meg, barna pakkes ofte inn i bobleplast.

Løping? Sykling? Trening? HÆ?
Jeg var alltid bedagelig da jeg var yngre. Å løpe? Hæ? Sykle? Ja, hvis jeg skal komme meg fra a til b. Trening? Det er jo slitsomt. Jeg gadd ikke. Det ble noen pliktrunder, men endte opp med at jeg droppa neste trening, og neste trening, også var det plutselig helg og fest. Så var den uka over.

Nå rastløs. Noe skjedde plutselig da jeg ble pappa. Jeg skylder også ofte på midtlivskrisa, en positiv midtlivskrise, men jeg tror ikke det er en god nok forklaring. Livet endret seg bare og jeg forsto at jeg ikke kunne leve et liv i tøfler og kosebukse. Opp og ut!

Utfordringen er likevel den at vi som menn som oftest ikke har det verst i en ny hverdag med barn i hus. Det er gjerne den kvinnelige motparten som sliter med søvn og overskudd.

Så, hva skal du gjøre for å få trent med barn?

Løsningen er…. LØPEVOGN.

(Fortsetter under bildet).

IMG_3781
Løpevogn med utsikt. Vilde ligger godt sikret inne i vogna. Sovende, selvsagt.
Vilde (mitt andre barn) ble født to dager før jul i 2014, og da våren kom og asfalten ble tørr skulle ny vogn kjøpes inn. Valget, etter mye (mener mye) research valgte vi en vogn som både kunne fungere som vanlig vogn og som løpevogn. Vogna sto klar til pappapermen skulle starte i juli.

For, de fleste barn liker å sove på tur. Hvorfor ikke slå to fluer i et smekk?

Det finnes løpevogner i alle prisklasser, størrelser og farger.
– Store hjul
– Fjæring
– Snor til håndledd
– Brems (fint, men absolutt ikke nødvendig hvis du ikke skal prøve deg som fjellgeit)

PS! Du må ikke kjøpe den dyreste. Vi kjøpte en billigere variant og byttet den ut underveis for en litt mer solid.

Husk også fluenetting og regntrekk. Det er alltid en fordel å kjøpe det samtidig som man kjøper vogna. Da får man tilpassede ting, ikke løsninger som kommer til å irritere i etterkant.

Så hvordan gikk det?
Vogna sto klar til bruk da jeg gikk ut i pappaperm i juni, og i slutten av august hadde vi gått, løpt og nesten krabbet 40 mil. Vilde sov stort sett hele tiden, og kun unntaksvis var det så dårlig vær at vi ble inne. 

I tillegg fikk vi en liten bonus. Vi ble lagt merke til i nabolaget som skikkelig spreke. Vilde og jeg.

Mitt tips: Hvis du liker å løpe, eller tror du kan lære deg å like det. Ikke vent, kjøp en løpevogn nå. Du kommer ikke til å angre. Ikke babyen du har i husstanden heller.

Eller tren etter babyen er i seng. Det funker også.

(Noen flere tips under bildet)

IMG_5363
Du kan til og med ta med deg løpevogna på reise. Som her, på tur til besteforeldre på Bjørkelangen.

Tester
Aftenposten – Test av løpevogner
Klikk.no – Vi har testet og funnet den perfekte joggevogna
Kondis – Sportsvogner – aktiv med småbarn


Trenger du flere råd eller tips, sleng inn en kommentar i kommentarfeltet under.Blogglistenhits

2 thoughts on “Har blitt pappa, får ikke trent

Leave a Reply