Ferie i passe tempo

Olav R. Søbakk har ferieplanene klare, og i tillegg til Speedon og solhatten er det noe han alltid pakker med seg og planlegger for.

Les også:

Av: Olav R. Søbakk

Kalenderen har kommet til juli, og sommerferien nærmer seg med stormskritt. Riktig nok blir sommeren 2020 som den blir, men med (forhåpentligvis) noen fine og varme dager foran oss. For ikke å snakke om uker. Det er bare å pakke solhatt, badebukser og joggesko!

Ja, selvsagt også med joggeskoene. Sommeren og ferien er gull når det gjelder å finne balansen mellom kropp og sjel. Gjør sommeren til en aktiv seanse, uten at du trenger å kjenne på blodsmak, eller dårlig samvittighet.

Bruk sommeren til å lade opp batteriene, slik at du kan møte opp på jobb med en gylden brunfarge og fullt batteri.

Følg Midtlivskrise i lycra på Facebook

Trene i ferien, sa du?
Når vi ruller ut av tomta på vei mot årets ferie, pakker jeg alltid med – ved siden av Speedon og solhatten – treningsutstyr. Du trenger nødvendigvis ikke si det så høyt når du pakker, men lat som du er like overrasket hver gang, over at løpeutstyr, rulleski og staver «tilfeldigvis» ble med på denne turen også. Klart sykkel på taket kan være litt vanskelig å bortforklare, men kanskje argumentet om at «noen må jo sykle dersom tanken går tom» kan gå hjem.

Fra spøk, til noenlunde alvor:
Vi vet det alle – famileferie er på den ene siden kvalitetstid, på den andre siden en ekstremsport. Sørg for å avtale på forhånd at det skal være rom for å holde seg aktiv. Det er ikke slemt i det hele tatt, det kan derimot være bra for alle parter at man unner seg selv, og hverandre, noen kvarters pause i løpet av dagen. Hva om du tar deg en god økt på morgenen, før varmen har tatt skikkelig tak på stranda?

Trening kan også redusere antall banneord, som du helst ser at kidsa ikke bruker på skolen, når du skal finne parkeringsplass. Det gjelder bare å avtale på forhånd, og man trenger ikke å legge opp til sammenhengende langøkter hele ferien. Om langøkter er en del av planene, så kjør på.

Erfaringsmessig er det lettere for å få gehør for slike planer når ting er planlagt på forhånd. Du får lettere en joggetur, dersom eks Fårup sommerland legges inn som et forhandlingskort. Ha samtidig realistiske planer, for min egen del har jeg ingen, utover å holde meg aktiv.

Aktivitet, Olav og familien på tur.

Hvilke aktiviteter skal du legge opp til?
Ferie er muligheter, vi ferierer ofte på steder som Skjåk, Furutangen og Solør: Norge betyr variert natur og varierte muligheter. Hva med rolig vandring med sekk og fiskestang, sykling på skogsveier, eller rett og slett: Stolpejakt. Du trenger ikke å ha dårlig samvittighet over at du ikke fikk kjørt intervall akkurat denne økta.

Trenger du flere utfordringer, så skal du få den ultimate: Prøv å gå der ungene går, og da tenker jeg ikke bare utenfor stiene. Unger skal gjerne forsere steiner, løpe opp skråninger og ikke minst klatre. Under en fottur på 10 km har gjerne ungene tilbakelagt det dobbelte, da med gjerne med elementer av balanse, koordinasjon og intervaller.

Tenkt aktivitet, uansett om du har tenkt å følge et bestemt opplegg, eller ikke. Tenk etter hvor mye du faktisk beveger deg, eller hvor mye du faktisk kan få beveget deg:

Skal du feriere i en storby, ta med deg gode sko, og sjekk hvor mange skritt du får tatt. Skal du være hjemme, så tenk etter hvor mye aktivitet du faktisk kan få ved ulike prosjekter: I fjor skulle vi ruste opp litt utenfor huset, og resultatet: I snitt 144% aktivitet på PolarM430-klokka og støl i muskler jeg ikke visste fantes.

Mulighetene er mange, folkens. Hold dere aktive akkurat slik det passer dere.

Les også:

Leave a Reply