Nyttårsforsettene for 2020 som du kan kopiere, hvis du vil

2020 er her, og hva er vel mer naturlig enn å sette seg noen mål for det nye året. Her er mine sju nyttårsforsetter som du kan kopiere, hvis du vil.

Les også:


12 måneder har gått. 365 dager med variert innhold. Opplevelsene har stått i kø, og jeg gleder meg enormt over mye av det jeg har fått vært med på. Det har vært et aktivt og hektisk år, og jeg er både takknemlig og glad når vi nå går inn i 2020. Et helt nytt år står foran oss. Mulighetene det gir er helt enorme.

For etter å ha oppsummert 2019 har jeg nok en gang bestemt for å lage nyttårsforsetter. Her kan du lese oppsummeringen fra 2019.

Ikke fordi at jeg liksom skal endre alt fra 2019, men fordi jeg har lyst til å fortsette å oppleve hvordan livet er i bevegelse. Jeg har nemlig hatt altfor mange inaktive år, og nå har jeg lyst til å få med meg mest mulig. Ikke bare gjennom TVen eller smarttelefonen, men i løpeskoene, fra sykkelsetet, i våtdrakta og på skiene.


Nyttårsforsetter med mening

Ja, det er faktisk sånn at noen mener at nyttårsforsetter bare er tull. Jeg har nok ment det før selv jeg også. Hvorfor skulle liksom det neste år gjøre at jeg blir en bedre utgave av meg selv enn det som akkurat har passert?

Vel, jeg tror faktisk at det handler om noe helt annet enn det. Ikke bruke tid på å bli en så fantastisk mye bedre versjon av seg selv gjennom tvang, men å finne ting man liker, og ting som kan inspirere til mer bevegelse.

Nyttårforsetter som inspirerer til å leve mer. Ikke slumre det bort. Livet skal brukes og nytes, og sammen med de som betyr mest og det som betyr mest.

Jeg tror faktisk også at alle har et eller annet nyttårsforsett av en eller annen grad. Jeg velger å dele mine sånn at kanskje flere kan komme seg ut av sofaen, komme seg ut i løpeskoene, komme seg ut på sykkelsetet.

Så, her er mine nyttårsforsetter.

(Ivrige blogglesere kan gjenkjenne dem fra de to foregående årene. Jeg tror nemlig stort sett på akkurat det samme for det nye året, som det som har gått.)


1 Fortsette å delta mer

Noe av det som motiverer meg aller mest er å være påmeldt et løp, ritt, renn eller triatlon. Det gjør mye med motivasjonen, og det gjør det også enklere å velge hva jeg ønsker å trene. Hvis jeg er påmeldt et løp eller ritt så gir det seg selv hva jeg skal trene de kommende ukene.

Det er også spesielt å delta med startnummer på enten kroppen eller sykkelen. Det blir litt mer høytidelig, og selv om jeg ikke har ambisjoner om å vinne noe så gir det meg en utfordring å slå fjorårets tid, slå naboen, eller rett og slett dele opplevelsen med andre som er med.


2 Fortsette å delta mer med andre

For som jeg avslutter forrige punkt med: Dele opplevelsen med andre. Det har etterhvert blitt mer og mer viktig for meg. Ikke fordi jeg føler meg aleine, men fordi det gir opplevelsen en helt ny dimensjon. Praten i forkant, oppfølgingen underveis, oppsummeringen etterpå. Alt blir litt bedre når man kan dele opplevelsen med andre.

Det er her Team Midtlivskrise i lycra kommer inn:
I året som har gått tok jeg tak i dette punktet mer enn før. Jeg inviterte andre til å være med på flere arrangement som jeg skulle være med på. Det siste, Birkebeinrerittet i slutten av august, var vi over 30 som syklet for Team Midtlivskrise i lycra. Jeg tror nemlig også at hvis man kan dele opplevelsen med andre så er det også enklere å være med.

I 2020 håper jeg vi kan få til mer av dette sammen. Jeg jobber på en terminliste for 2020-sesongen.


3 Fortsette å trene mer og involvere de som jeg bryr meg mest om

Uungåelig. Det ble ikke så mange treningstimer i 2019 som jeg hadde håpet på, men det er alltid noe som kan komme i veien, og det er helt greit. Jeg har bestemt meg for at jeg skal leve med omgivelsene istedenfor å kjempe mot alt som skjer. Tidsklemma er faktisk noe som man må ta på alvor, og det er viktig å ta vare på barn, kjæreste, jobb og alt annet som livet handler om.

Ja, for når man har en kone, en mann, eller en kjæreste som jeg fikk meg for litt over et år siden, så er det viktig at man tar vare på forholdet, at man lar kjærligheten få tid også. Ikke bare tenker trening og antall kilometere.

Det går jo an å ta med kjæresten på tur, involvere den som liker deg aller mest, som jeg har gjort og som jeg kommer til å gjøre i 2020. Gøy med egen fanklubb i målområdet som roser uansett hvordan det går (takk, jenta mi).


4 Fortsette å oppleve mer når jeg trener

Trening skal være mer enn bare trening. Mer enn bare antall kilometere, antall timer og antall kalorier forbrent. Et av de viktigste tipsene jeg gir folk som skal begynne å trene er å få blikket opp fra asfalten, grusen eller snøen. Se rundt deg, få med deg omgivelsene, ta med deg en ting hjem som du husker fra treningsturen. Det trenger ikke være verdens vakreste solnedgang, men en ting du husker som du ikke ville opplevd hjemme foran tven.


5 Spise litt mindre junk enn året før

Jada, here we go again. Nytt år med mindre junk. Mindre mat som starter på P. Mer sunn mat og mer mat som gir energi. Det er kanskje ikke så rart at det punktet havner på lista hvert år etter en jul med overflod av mat, drikke, godteri og potetgull.

Samtidig, det er en balansegang der et eller annet sted. Jeg blir aldri noe helsefrik som bare spiser grønnsaker. Ikke ennå i alle fall.


6 Spre enda mer treningsglede

Det er kanskje ikke så rart at dette punktet dukker opp igjen. Å spre treningsglede er et av de viktigste formålene jeg har med bloggen, og dermed må punktet med på lista. For i 2020 ha jeg lyst til å spre enda mer treningsglede og inspirasjon. I 2018 var jeg på vei til å legge ned hele bloggen, men på grunn av tilbakemeldingene fra folk fortsatte jeg. Det er jeg glad for nå.

Som jeg skrev i fjor:
For det handler ikke bare om meg selv lenger. Det handler om et oppdrag for å bedre treningsgleden til folk i den såkalte 40-årskrisa. Spre treningsglede til midtlivskrisefolket og alle andre. Skape møtepunkter (både på nett og utenfor) og opplevelser som kan føre til enda mer glede for bevegelse.

Ikke minst forsøke å ødelegge myten om at folk midt i livet, som ikke vinner løp, renn, ritt og triatlon (pluss, pluss) kan ha stor glede av trening og en aktiv livstil. For det handler til slutt ikke om kroppsform, antall kilometere eller medaljer, det handler om glede. Livsglede.


7 Hjelpe andre til å spre treningsglede

Dette punktet har bare blitt viktigere og viktigere. Bloggen startet nemlig med egne opplevelser og tips, men det finnes så mange der ute som bør få oppmerksomhet.

Et godt eksempel på det er podcasten jeg startet i desember der jeg intervjuet Atle Gran om hans kamp mot kiloene og en mulig slankeoperasjon, og Øystein Eriksen som gikk fra sofa til å være nummer to blant alle nordmenn i VM i Ironman på Hawaii. Begge disse har opplevelser og tips som vi alle kan la oss inspirere av.

Et annet eksempel er #midtlivskriseilycra på Instagram som nå har blitt brukt over 3500 ganger, og ikke minst Facebook-gruppen til bloggen der folk deler treningsøkter og inspirasjon. Nå med over 800 medlemmer.

For vi kan alle hjelpe hverandre, støtte hverandre og inspirere hverandre. Vi kan alle være en god treningsvenn selv om vi sitter på andre siden av landet.

Med det ønsker jeg deg og dine et godt nytt år!

2020 skal bli magisk!


Les også:

Leave a Reply