Tok min egen medisin

Denne høsten har det gått tregt, mye tregere enn vanlig, men så tok jeg min egen medisin. Det løste problemet mitt. Dette er det eneste tipset du trenger blant alle treningstips.

Les også:


De som følger meg på Strava har sett at det ikke har gått unna med treninga i høst. Det har blitt mye jobb, litt mye avslapping og litt lite trening.

Ingen høstdepresjon eller andre store hendelser har kommet i veien. Jeg ble bare lei. Lei av å prioritere trening når dagene har blitt kortere og kortere, og det er nok av andre ting å ta tak i eller ting jeg har hatt mer lyst til å gjøre.


Formen dårligere og dårligere

Men på veien har jeg forstått at jeg må ta tak i ting. Da jeg prata med min kjære mor (heisann muttern) for en stund tilbake ble jeg andpusten da jeg gikk opp en trapp samtidig som jeg pratet med henne.

Jeg har også kjent at kroppen har verket og de skjøre hoftene jeg har fått utdelt har sagt at i fra at noe må skje.

For ikke snakke om de trange skjortene i skapet og bilringen rundt magen som har økt i omfang.

Ingen krise. Det har jo vært november, og det er ofte måneden jeg beveger meg minst i.

Men likevel. Kroppen trenger bevegelse. Både din og min.

Helsemyndighetene sitt råd er 30 minutter daglig. Du trenger ikke å spurte i løpesko eller sprinte på sykkel, men du må bevege på deg med litt puls 30 minutter hver dag.

Det har det ikke blitt på meg i høst.

Likevel.

Det som er så fint med inaktivitet er at det raskt kan erstattes med aktivitet. Det er bare opp til meg selv. Ingen andre.

Derfor bestemte jeg meg for å ta et av de viktigste rådene jeg gir alle andre som sliter med motivasjonen:


Kom deg ut!


Ikke tenk på at du trenger nye løpesko. Ikke tenk på at du trenger nok et medlemskap på et treningssenter. Ikke tenk på at klærne dine ser litt gamle ut. Ikke tenk på at det er mørkt ute, og at det helt sikkert er for seint å trene.

Du kan bruke de gamle løpeskoene. Du kan trene utendørs i de gamle treningsklærne. Du kan finne et sted hvor det er gatelys, også kan du løpe der – hvis du ikke har hodelykt. Det er nemlig aldri for seint å trene.

Du kan til og med finne fram terrengsykkelen din, og spesielt i helgene passer det perfekt å sykle. Snø er ingen hindring for å få noen kilometere på hjul.

Hvis du i tillegg er så heldig å bo i nærheten av skiløyper så bruk dem.

Du må bare bestemme deg.

Bestemme deg for å komme deg ut, også gjør du det.

Det er det jeg har gjort. De siste ukene har jeg kommet meg i gang igjen. Jeg har løpt 5-kilometere og jeg har syklet. Ikke lenge, og ikke hardt, men akkurat passe for å komme i gang igjen. For å få rutinene på plass, og ikke minst: For å gjenoppleve hvor godt det er for både kroppen og hodet at livet ikke slumres bort på sofaen.

Ja, til å begynne med er det tungt, men du kommer ikke til å angre.

På veien kan det hende du får med deg noe som dette, som løpeturene mine i Åsermarka rett ved der jeg bor. Kan umulig bli bedre..

(Bildene er forresten også lagt ut på Instagram-kontoen min. Følg meg gjerne der: @bakkene)


Leave a Reply