Reklame: Ikke topptrent før Birkenløpet, men kunne ikke gledet meg mer

Lørdag løper jeg Birkebeinerløpet på Lillehammer. 21 kilometer fra Birkebeineren skistadion til Håkons Hall. Jeg skulle gjerne vært i toppform, men det er jeg ikke. Likevel gleder jeg meg som det skulle være bursdag, julaften og 17. mai samtidig.


Les også:


2019 har så langt ikke vært strømlinjeforma når det gjelder trening. Det har ikke blitt så mange økter som jeg har hatt planer om, og det har heller ikke blitt så målrettet trening som jeg ofte har kjørt tidligere.

Det har egentlig gått mest i rykk og napp. Ja, mest i rykk egentlig. Ikke så mye i napp.


Fokus på treningsglede, ikke effekt

Men likevel har jeg hatt et fantastisk fint år i lycraen så langt. Mye fordi øktene i år har blitt med fokus på treningsglede og mindre på treningseffekt. Jeg er på et nivå hvor jeg stort sett alltid trives når jeg kommer meg ut, og jeg klarer å komme meg gjennom utfordringene som dukker opp.

Som da jeg gikk Birkebeinerrennet i mars. 54 kilometer på ski med tryn.
Les om hvordan det gikk her

(Fortsetter under bildet)

Blåveis og tung dag i sporet, men ekstremt gøy – spesielt i etterkant.


Birken-løpet på lørdag og jeg gleder meg

Nå er det nytt Birken-arrangement på gang, og lørdag starter jeg på Birkebeineneren skistadion med løpeskoene på. 21 kilometer i flotte omgivelser står foran meg, og jeg kunne egentlig ikke gledet meg mer.

Målet er å ha en god opplevelse sammen med de andre deltagerne, og samtidig hjelpe andre folk til å gjennomføre.

For mange har aldri løpt 21 kilometer før, og det finnes også mange som akkurat nå vurderer om de skal droppe å stille til start på lørdag.

Det ble liksom ikke sånn du hadde tenkt deg:
«Treningskompisen min har droppa det allerede»
«Det skal bli knallvær på lørdag så jeg må fikse i hagen»
«Det er jo egentlig litt langt til Lillehammer da»
«Det har blitt altfor lite trening, og jeg ser tjukk ut i den t-skjorta»

Mange problemer og kun en løsning: Ikke stille til start.


Ta utfordringen min – du kan løpe sammen med meg

Men istedenfor ta utfordring min, og plis ta den seriøst hvis du er påmeldt eller tenker på om du skal være med eller ikke.

Du trenger ikke være topptrent for å starte.

Du trenger ikke å ha trent mye, i det hele tatt. Birkebeinerløpet kan bli det som får deg i gang, og ikke det som er målet.

Ja, det blir tungt å løpe 21 kilometer hvis du aldri har gjort det før, men det kommer til å føles så utrolig bra når du kommer deg til mål.

Hvis det føles lettere å bli med så starter jeg i pulje 14 med fokus på å ha en fantastisk fin dag i løpeskoene. Jeg løper sammen med andre også for å ha en flott dag, og hjelper gjerne deg gjennom løpet med oppmuntrende ord.

Ta kontakt med meg gjennom Facebook-siden til bloggen her, eller send meg en mail på bakkene(a)gmail.com.

Hvis du ikke er påmeldt ennå så hjelper jeg deg med en rabatt på 20% sånn for å gi deg enda et argument.

Vi sees på lørdag!

PS! Hvis du synes 21 kilometer blir litt for langt så har Birken nå lansert Birken 5 km – Aktiv mot kreft som arrangeres for første gang i år. En flott runde som alle kan klare, og det er 10-årsgrense. Ta gjerne med deg barna dine også.

Les mer på birkebeiner.no


Foto: Birken/Geir Olsen
Foto: Birken/Geir Olsen

Les også:

Leave a Reply