Sponset: Vil du bli med meg å gå Birkebeinerrennet?


Jeg ligger i hardtrening før Birkebeinerrennet 16. mars, og jeg trenger noen å delta sammen med. Vil du bli med på den store dagen? 

Les også:Søndag kveld. Jeg staker alt jeg kan bortover jordet på Slitu midt i Indre Østfold. Det er stille og det eneste jeg hører er pusten min og skiene som glir i de nydelige sporene som dugnadsgjengen har fikset. Det er ingen andre ute den søndagskvelden. Kun lysene fra lysløypa holder meg med selskap.

Det er egentlig sånn jeg liker det. Aleine med fantastiske løyper og det jeg elsker å gjøre. 

Men det er kanskje ikke helt så idyllisk, for denne 42-åringen er noe rusten på langrennskiene i tillegg til at formen er noe skral etter jula. Det er mer pust og pes enn rak rygg og framdrift framover.

Skiene går litt til alle kanter, og jeg bør nok jobbe mer med teknikken før jeg skal ha startnummer på brystet.

Likevel den 16. mars skal jeg gå Birkebeinerrennet.


Følg Midtlivskrise i lycra på Facebook her


Fantastiske opplevelser

54 kilometer fra Rena til Lillehammer. Jeg har gjort det to ganger før, og det gjorde vondt. Samtidig ga det meg så mange fantastiske opplevelser og ikke minst et stort mål å trene mot. 

Legg til at jeg for alltid vil være en Birkebeiner. Jeg har gjennomført en av de store idrettsutfordringene i Norge, og det er jeg kjempestolt av.

Det begynner å bli noen år siden nå, og gjennom å være Birken-ambassadør så har jeg forpliktet meg til å være med på de tre store arrangementene til deres. Så, i år stiller jeg til start på Rena for nok en gang å gå til Lillehammer på ski. Forhåpentligvis enda bedre trent enn mine to forrige starter.

Sånn så det ut da jeg gikk over fjellet min første gang. Tryn foran et kamera, selvsagt. Men kom meg opp og i mål. For en dag!


Vil ha med deg

Men jeg har ikke lyst til å gå Birken aleine. Jeg har lyst til å ha med meg en gjeng som går over.

En gjeng som i forkant kan følge hverandre opp når det gjelder skitrening, og ikke minst gi hverandre tips og motivasjon, og som i etterkant møtes for å oppsummere den store dagen sammen. 

Rett og slett noen å gjennomføre Birken sammen med. Alt blir nemlig mye mer moro hvis man gjøre det sammen, og det kan også senke terskelen for å få med flere.


Trenger ikke være topptrent

For du trenger ikke være topptrent. Det er nesten bedre at du ikke er det, for da slipper du å ha meg hengende bak deg et eller annet sted. Men er du det så er det også fint.

Det eneste kravet er nemlig at du har lyst til å gå over fjellet på ski.

Du må tåle å gå 54 kilometer på ski, men du trenger ikke være helt der formmessig i dag. Det er tross alt to måneder igjen, og vi skal trene mye før den tid.

Ja, også må du må betale startavgiften selv, men jeg har fått 20% rabatt til alle som vil være med på teamet på den store dagen.

Så, har du lyst til å være med meg, sleng inn en kommentar i kommentarfeltet under, kommenter posten eller send meg en melding på Facebook-siden til bloggen, eller rett og slett send meg en mail på bakkene(a)gmail.com.

For ordens skyld: Jeg er Birken-ambassadør, men tjener ingen penger på teamet.

Følg Midtlivskrise i lycra på Facebook her


Les også:

Leave a Reply