Jeg har gjort noe veldig, veldig dumt

I et lite sekund av ubetenksomhet gjorde jeg noe jeg ikke skulle ha gjort. Nå starter ventetiden for å få vite om det får konsekvenser. Litt over en uke igjen nå!

Les også:

 

Til tross for at treningsgrunnlaget har vært litt smådårlig i det siste har jeg store planer og ikke minst drømmer for 2019-sesongen.

Flere av arrangementene jeg planlegger er allerede booka inn på lista, og jeg gleder meg enormt til alt som skal skje neste år sammen med både venner, bekjente og bloggfølgere.

Men i et lite sekund av ubetenksomhet gjorde jeg noe veldig, veldig dumt…

Jeg meldte meg på trekninga av startplass til Norseman!

Hjelp!

Så nå sitter jeg her og lurer på hva jeg har gjort: Jeg være med på Norseman?

En nyskilt 42 år gammel fyr med hofteleddsartrose og voksende mage, som ofte klager på motivasjonssvikt istedenfor å komme seg ut av døra for å løpe noen meter?

 

IMG-5770

 

Har det seriøst klikka?

Nja. Det har kanskje det, men et eller annet sted på veien har det vokst en drøm i meg. En drøm om å ha et superhårete mål, trene mot det og gjennomføre.

Ikke bare for meg selv, men for å vise andre at det er mulig. At man skal kunne sette seg hårete mål og gjennomføre. Ja, med blodsmak i munnen, men komme seg gjennom for seg selv og alle andre.

hvalertri-ole
Ikke helt uerfaren. Debuterte på triatlon på Hvaler i fjor, men da sprint.

 

9 måneder igjen

Det er 9 måneder til Norseman starter i Eidfjord på vestlandet. Det er 9 måneder med hard trening og et mål om å gjennomføre et av verdens hardeste triatlon.

For Norseman er ikke noe man gjør uten å være godt forberedt.

Derfor må det trenes systematisk og ikke minst med en høy grad av gjennomføringsvilje og evne. Ingen på mitt nivå (mellom sofaen og løpeskoa) klarer å gjennomføre noe så hardt uten å forberede seg.

Det er også viktig å ha respekt for at det er veldig mange som ønsker å være med på Norseman. I fjor var det over 3500 som ville ha en av de 232 plassene som blir lagt ut til vanlige deltakere. Får man en plass bør man virkelig gjøre det beste ut av det.

 

Men er det mulig da?

Jeg må være helt ærlig. Jeg vet faktisk ikke. Det er mange treningstimer som må til. Det er veldig, veldig mange treningstimer som må til før starten går i Eidfjord.

Norseman-rekordholder Lars Christian Vold mente at man kunne gjennomføre med 10 timer trening i uka, hvis man trente målrettet gjennom en lang periode.

vold-i-maal
Lars Christian Vold vant ikke årets utgave av Norseman, men satt ny rekord i fjor. I tillegg vant han Hvaler Triatlon. Trivelig fyr altså!

Men det må jo passe inn i resten av livet med tanke på folk jeg er glad i, jobben min og alt det andre som skal være med fram til august kommer.

Det er også mye usikkerhet rundt om kroppen tåler det. Hofter som skrangler, knær som skriker, magen som henger og armene som skriker etter en treningsøkt.

Likevel er det noe som trigger meg.

Kanskje det bare er midtlivskrisa som endelig har slått ut i full blomst?

 

PS! Trekninga av startplassene er mandag 12. november klokka 17:00 på Norsemans Youtube-kanal. La oss håpe at navnet mitt ikke trekkes ut.

 

Les også:

 

Leave a Reply