Sponset: Gleden ved å fullføre

Alle snakker om hvor lang tid de har brukt, men egentlig er det eneste som betyr noe at man fullfører. Det gjorde alle syv deltakerne jeg hadde med meg på Oslo Triatlon i helgen. Til stor jubel!

Les også:

 

Lørdag formiddag var jeg og syv deltakere på “Team Midtlivskrise i lycra” på plass på Sognsvann for Oslo Triatlon.

Alle syv hadde vunnet plass gjennom bloggen, og nivået var forskjellig. Flere hadde aldri hatt på seg startnummer, og debuten på triatlon virket derfor veldig, veldig skummel.

Men med lovnaden om at jeg skulle ligge bak for å passe på at alle var med hele veien, samlet vi oss utenfor skiftesonen på Sognsvann lørdag morgen.

Der viste det seg at en av deltakerne hadde vært med på alle distanser opp til Ironman bortsett fra SuperTryatlon, og alt virket med ett mye mindre skumlere for flere av teammedlemmene.

Erfaringer ble delt. Bekymringer ble luftet. Roen senket seg litt.

Vi var klare for SuperTryatlon-distansen:
375 meter svømming, 10 kilometer sykling og 3 kilometer løping.

(Fortsetter under bildet av den spreke deltakeren på vei opp fra vannet)

38882886_235127070674450_9142372771878141952_n

 

God stemning før start, og resten av triatlonet

Det første som slo meg da vi gikk ned til vannet var hvor god stemning det var. Noen var selvsagt litt nervøse, og det ble flere tissepauser, men alle var klare og kastet seg ut i det varme vannet på Sognsvann med kursen for den gule bøya som lå ute i vannet.

Jeg la meg blant de bakerste og tok rollen som motivator, men det var liten tvil om at deltakerne hadde god kontroll på svømmingen og min jobb ble derfor veldig enkel. Vi var raskt ute av vannet med kurs for skiftesonen.

I skiftesonen ble det noen hyggelige ord med de andre deltakere og tilskuere så var det rett ut igjen. 10 kilometer sykling lå foran oss.

Der fikk vi også selskap av de som var med på de lengre etappene, og det var følelsen av å være med på et stort triatlon kom. Temposykler med supertrente folk dundret forbi oss, men bare positive kommentarer kom. Ingen av de vanlige “hold høyre” som ofte kan komme på ritt.

Så var det løping på programmet, og da ble det raskt enklere å hilse på kjente. Vi fikk heiarop, og skrek til hverandre med motiverende ord. Utrolig kult!

 

Målgang med jubel

Plutselig var målseilet der, og det var bare å ta i mot hyllesten fra folk som sto ved siden av løypa. Jeg ga selv mange high fives, og tror jeg jublet ganske høyt selv da jeg så resten av gjengen som hadde kommet i mål før oss.

Alle gjennomførte, og alle hadde hatt en fantastisk fin opplevelse.

Ikke nok med det, men flere av deltakerne hadde meg seg egen heiagjeng, og som du ser av bildet øverst så var det laget et flott banner til oss (tusen takk Nicoline og Andreas og barna deres).

Derfor ble det også ganske stor jubel i målområdet etterpå.

Det ble også delt en god del erfaringer om hvordan det hadde gått. Etter målgang-praten er kanskje noe av det viktigste, og her bidro alle med mange egne opplevelser.

(Fortsetter under bildene av målgangen)

 

Alltid gøy å løpe i mål

For selv om man har fullført mange ganger eller er debutant er det alltid gøy å løpe i mål. Vi er jo tross alt ivrige mosjonister som liker å holde oss i form, og de fleste av oss vinner aldri noe annet enn en deltagermedalje og kanskje noe uttrekkspremier.

Dermed er det å fullføre som står i fokus. Opplevelsen av å ha vært med på noe, og gjennomført, selv med store nerver i forkant, selv med fysiske utfordringer, og selv med mye motgang underveis.

Den gleden er det lite som kan måle seg med.

Spesielt hvis du deler gleden med andre, som vi gjorde på lørdag da vi var med på Oslo Triatlon.

For det ble veldig tydelig for meg under Oslo Triatlon, og en påminnelse som jeg håper alle kan få når de vurderer om de skal være med på løp, ritt eller triatlon.

Gleden ved å gå i mål.

 

Tusen takk for en fantastisk dag, alle sammen! Alle som var med på Team Midtlivskrise i lycra, og alle dere andre i løypa! Ikke minst til arrangør Oslo Triatlon og Sportsklubben Rye som ga oss muligheten.

IMG-2668

 

PS! Hvis du aldri har fullført et løp, ritt eller triatlon så meld deg på et arrangement i dag. Hvis ikke følg med her på bloggen så kan det hende det blir flere muligheter til å være med “Team Midtlivskrise i lycra” på et nytt arrangement i fremtiden.

 

Les også:

Leave a Reply