Tips til hvordan du skal komme deg i bedre form etter ferien

Sommerferien er over. Nå kommer hverdagen uten smågodt, is, feit mat og sterke drikkevarer. Her er noen gode tips til hvordan du kan komme i gang igjen i hverdagen.


Les også:


Du har helt sikkert hatt en like fantastisk sommer som meg. Lange late dager med lite aktivitet. Lange litt mindre late dager med masse aktivitet. Dagene har på sett og vis bare avløst hverandre, og nå når jeg skriver er jeg nesten ikke sikker på hvilken dag det er.

Men oppi alt dette har treningsvanene svikta. Det har blitt tidvis bra med trening, men det har blitt for mye mat, drikke, is og fri flyt av e-stoffer og sukker. Det er bare sånn det er. Det er ikke feil, men nå kommer høsten, og det er på tide å bremse litt på inntaktet, og få tilbake de gode treningsvanene som var der på våren.

Mange har spurt meg om hvordan de skal komme tilbake etter sommeren. Det er nok litt januar i august. Mange begynner å bevege på seg igjen.

Derfor:

Glem nyttårsforsettene du skal sette deg om et halvår. Det er nå det gjelder! Nå! I dag! Ikke i morgen, men i dag!


Ja, det har sklidd ut

Det har sklidd ut ganske bra for meg i sommer. Treninga har gått i rykk og napp, og tiden med barna har gjort at jeg har kunnet skylde på at jeg ikke kan komme meg ut. Jeg er jo tross alt skilt, og det er jo såå komplisert å ta seg en løpetur i nabolaget mens barna heier.

Ikke nok med det (som selgerne sier), men jeg har stort sett proppa i meg alt jeg har kommet over. Harryturen til Sverige endte jo med halvannen kilo smågodt (ja, en og en halv kilo). Nå har jeg riktig nok en del igjen, men på både godteri, grillmat og alle mulige andre kaloribomber har latt alle hemninger fly. Totalt.

Helt kult det en stund, men det får kjapt konsekvenser når tidvis den eneste treninga i løpet av dagen er å følge Vilde (3 år). Høyt og lavt. Alltid noen meter foran meg. Alltid med skumle planer og hensikter som ingen kan forutse. Ikke engang klarsynte (hvis du tror på sånt) klarer å forutse hva den lille krabaten kan finne på.

Hardt nok det altså, men absolutt ikke nok hvis du har lyst til å komme deg i form, igjen.

(Fortsetter under bildet av Vilde på 3 i full fart)


Hvordan finne tilbake til den gode formen?

Så, hva skal vi gjøre for å finne tilbake til den gode motivasjonen og den gode formen vi hadde før ferien?

Hva skal vi gjøre for å få skvisa kroppen inn i en tettsittende lycratights, føttene inn i løpeskoa, kroppen opp på sykkelen, ut på rulleskiene?

Det er så mye vanskeligere nå enn ellers?

Jeg venter litt til…

I morgen kanskje, eller neste uke, eller kanskje uken etter.

Eller nyttår.

Da skal det skje.

Nyttårsforsetter og nytt medlemskap på treningssenteret.


Det blir bedre

Å joda, det er vanskelig å komme seg ut. Det er også vanskelig å kjenne at kroppen ikke er i like god form som før sommeren. Den har kanskje blitt litt større siden sist, og den baderomsvekta er ikke ikke like hyggelig når du står på den.

Men ikke bekymre deg. Det blir bedre.

Du må bare være litt streng med deg selv, og ikke minst være litt konsekvent.

Du har sikkert sett tusenvis av inspirasjonsbilder, men sannheten er jo at du aldri angrer hvis du starter allerede nå. Du kan få forsprang på alle andre. Naboene, kompisene, folka på jobben.

Min plan ble å bare starte.

Slutte med unnskyldninger. Komme meg ut.

Det begynte etterhvert å krible i kroppen.

Terskelen var høy, men så plutselig var jeg der ute.

Det var vondt og det gikk tregt, men jeg var endelig i gang igjen.

Med et stort glis.


Her er 6 ting som motiverte meg til å starte (på nytt) med litt mer fokus på trening og litt mer fokus på sunnere kosthold:


1 Start nå.

Ikke vent til nyttår. Du vil aldri angre på treninga som er gjennomført. Ikke minst, hvis du hadde startet i går ville du allerede nå vært i bedre form i dag.


2 Samvittighet.

Kjenn godt etter. Er den god eller dårlig?

Selvsagt er det lov å kose seg, men kan du bruke den dårlige samvittigheten noen gang, er det nå. Pin deg selv litt. Tenk gjennom hva du har spist, og kom deg ut. Etterpå føles det bedre. Du føler deg nok litt lettere også.


3 Planlegg og sett deg mål.

Lag deg gjerne noen mål om hvor mye du skal trene den neste måneden, og avtal med mannen, kona, samboeren eller noen andre som trenger involvering. Ring sjefen til og med. Kanskje han eller hun er med på en treningsøkt? Kanskje dere kan gjøre noe på jobben som kan involvere flere som også har det likt?


4 Kosthold viktigere enn du tror.

Hold deg til en dag i uka for slikkerier og voksenbrus.

Det er lov å skli ut, men skli inn igjen. Ikke slank deg, men gjør som du anbefaler dine barn; Godteri tilhører helgen. Det funka for meg, før sommeren.


5 Slutt med surringa.

Ta deg sammen! Frukt er bedre enn e-stoffer. Kokte poteter er bedre enn pommes frites. Jordbær og melk er bedre enn fløteis og sjokolade. Trening er bedre enn å ligge på sofaen!

.. og viktig:


6 Skryt av det på sosiale medier.

Legg litt ekstra press på deg selv. Fortell alle om at du skal i form igjen. Det forplikter så mye mye mye mer enn du tror. Plutselig er du en av dem. Ny trening, nytt bilde. Noen kommer til å hate deg for det, men det er vel ikke dem du trener for? Tenk på deg sjæl!

For, når du først har gjennomført en treningsøkt som oser kvalitet av, må andre få vite om det. Det kan inspirere andre. Det kommer garantert til å inspirere meg!

Legg meg til på Instagram så jeg ser hva du driver med: @bakkene 


Les også:

Leave a Reply