Derfor skal du spyle en syklist i sommer

Her er noen gode grunner til at spylervæsken din passer bedre på en syklist enn på frontruta i sommer.

Les også:

Åkei, bare så du vet det. Jeg er både syklist og bilist, men denne gangen skal jeg forsøke å sette meg inn i tankegangen til bilister som ikke ofrer andre en eneste tanke, og samtidig forsøke å finne gode argumenter til hvorfor man skal spyle syklister med spylervæske.

For det skjer oftere enn du tror. Jeg har heldigvis aldri opplevd det selv, men mange jeg kjenner har fått den deilige spruten med syntetisk veske rett i fleisen.

Som Siri. Siri som følger bloggen. Hun fortalte meg med innlevelse hvordan det var å få en god slump med spylervæske rett i ansiktet da hun uprovoserende lå på veiskulderen.

Problemet for sjåføren av bilen var bare at han skulle på samme butikk som Siri. Heldigvis for sjåføren er Siri konstruktiv og hyggelig.

Men, la oss starte.

Herfra er jeg bilist. En illsint bilist. Jeg ligger bak deg og pusher deg til side. Jeg vurderer å spyle deg med spylervæske. Rett i ansiktet ditt…

Her er 5 grunner til at du skal spyle en syklist i dag:

(Advarsel: Det er mulig det er noe sarkasme i innlegget..)

1 Vi bilister mister verdifulle sekunder

Vi bilister har alltid dårlig tid. Det viktigste er å komme raskest mulig fram. Om det er til jobben, hjem fra jobb, til fotballtreninga med junior eller på butikken. Det spiller ingen rolle. Sekundene man taper ved å ligge bak en syklist er bortkastede. Sekunder som kunne bli brukt til noe annet. Dette gidder jeg ikke.

2 De burde sykle på sykkelstien ved siden av

Jeg er nesten helt sikker på at de kunne syklet på den sykkelstien ved siden av. Den kostet jo flere millioner å bygge, så hvorfor kan de ikke bare sykle der? Møter de folk kan de jo bare roe ned. Hvorfor må de ligge foran meg? De fortjener nesten å bli kjørt ned.

3 Herregud så stygt å se en gammel person i lycra

Plutselig er det liksom helt greit å kle seg opp i tettsittende lycra samtidig som man tror at man har blitt Tour de France-rytter. Kunne de ikke bare bli hjemme. Hvem er det de tror de lurer? Jeg blir så provosert. Flytt deg fra synet mitt.

4 Hvorfor tenker de ikke på familien sin?

Jeg tipper personen som ligger foran meg er en sånn som ofrer familien sin for å sykle mest mulig. Er det liksom greit også nå da? Syklisten burde komme seg hjem til familien. Ikke ligge foran meg. Flytt deg da!

5 Du må slutte å drømme

En gang tenkte jeg også at jeg skulle trene hardt, men nå sitter jeg fast i tidsklemma uten mulighet til å trene. Jeg tipper denne syklisten kommer til å lide samme skjebne snart likevel.

6 Flytt deg

Jeg har egentlig ikke dårlig tid. Jeg trenger egentlig ikke å presse meg fram, men jeg gjør det likevel. Det er ingen syklister som skal få ligge foran meg. Da blir det bråk.

Konklusjon:

Eksperiment utført. Jeg har ikke blitt noe klokere på hvorfor folk velger å spyle syklister.

Nå skal jeg likevel passe meg for å dømme noen. Jeg har heller ikke lyst til å være en av dem som skaper mer trøbbel mellom syklister og bilister. Jeg er tross alt både en bilist og en syklist selv, som de aller fleste av oss, og jeg vil bare at vi skal kunne leve sammen som veiloven vår legger til rette for.

Men det jeg skal si er til deg som bruker spylervæske på syklister: Slutt med det.

Det er både farlig og ufint. Farlig fordi syklisten med syntetisk væske midt i fleisen kan forville seg ut i trafikken, og mye verre ting kan skje enn at syklisten ligger i veien din. Noen sitter hjemme og venter på at syklisten skal komme helskinnet hjem. Det er ikke sikkert syklisten gjør det etter du har spyla..

Ufint fordi det er kanskje den laveste formen for protest du kan gjøre mot en syklist. Hvorfor ikke heller finne et annet sted å få ut aggresjonen som du har inni deg. Kanskje du skulle få deg en sykkel selv? Eller finne noen du kan snakke med..

Det viste seg forresten at han som spylet Siri var en hun kjente fra før av, og han ble veldig overrasket da hun konfronterte han: “Å, var det deg, Siri. Jeg trodde du var en av de mennene i 40-åra jeg”, sa han.

Uansett. God sommer, og husk – null spyling av syklister. 

Les også:

Posted in Uncategorized. Tagged .

Leave a Reply