Meldingen i innboksen: – Syklister, en pest og en plage

Det er ikke alltid tilbakemeldingene fra folk er så positive. Her et eksempel som jeg synes fortjener litt oppmerksomhet, og kanskje litt midtlivskrisepositivitet tilbake.

Les også:


Etter å ha drevet med blogg i to år er det lite som overrasker meg. Det finnes ganske mange negative folk der ute, og de fleste har jeg heldigvis vært forskånet mot.

Det verste jeg har mottatt er av karakteren:

“Herregud, du er oppmerksomhetssyk”

Men det er vel bare sånt man må tåle å høre når man stikker fram trynet sitt som jeg har gjort. Det går helt fint for min del, jeg er klar over konsekvensene av å drive blogg. Litt stigmaterisering må man regne med..


Melding i innboksen

På søndag kom det inn en melding som jeg vil dele med deg. Den er langt fra drøy, og den er heller ikke noe jeg blir særlig opprørt over. Jeg er ikke krenka, for å si det sånn..

Så hvorfor lager jeg en bloggupdate på den?

Fordi jeg synes den representerer holdninger som jeg håper at man snart kan ta liv av. Holdninger som åpner for enda steilere fronter og mer konflikt. Holdninger som åpenbart viser lite konstruktivitet og kanskje litt uvitenhet fra avsenderen.

Personen har blitt anonymisert:

tilbakemelding-innboksen

Jeg svarte som du ser noe bråkjekt tilbake, men jeg var litt småfrustrert og tenkte jeg skulle være overpositiv tilbake. Samtidig går det på den gode gamle greia som muttern har lært meg:

“Har du ingenting positivt å si, hold kjeft!” (hun brukte kanskje ikke de ordene).

Svaret til personen ble om enn hakket mindre hyggelig:

“Syklister er en pest og en plage som ikke kan trafikkregler eller bruker hue om at det finnes andre trafikanter enn dem. Og så sutrer de som grineunger fordi de faktisk ikke har lov til å gjøre hva de vil i trafikkbildet. Finnes ikke noe være enn en kunnskapsløs 45 åring med magan ned mot knærne i trang kondomdress som tror han vinner Tour de France!”

Så, hva mener du da Ole Kristian? Er dette noe å lage så mye styr for? Det er jo helt vanlig at bilister klager på syklister…

Nei, det er egentlig ingenting å ta på vei for, men holdningene (som nevnt tidligere) representerer fleres meninger.


Men det var jo bare humor

Jeg selv føler jeg kan trafikkreglene og følger de så godt jeg kan. En bloggupdate på sykkelreglene fra The Velominati er jo bare underholdning, og langt fra noe som representerer Trygg Trafikk. Det må gå an å ha to tanker i hodet samtidig.

De som har fulgt bloggen har også sett at jeg tidligere har forsøkt å mane til forståelse. Gående og syklister må klare å eksistere sammen, og det bør liksom også syklister og bilister. Vi deler alle samme vei, og ingen har noe mer rett på den enn andre.

Men så kommer vi til selve bløtekaka, selve toppen av kransekaka i meldingen fra personen i innboksen:

“Og så sutrer de som grineunger fordi de faktisk ikke har lov til å gjøre hva de vil i trafikkbildet.”

og

“Finnes ikke noe  verre enn kunnskapsløse 45 åring med magan ned mot knærne i trang kondomdress som tror han vinner Tour de France!”

Det er jo her jeg nesten blir litt lattermild.


Grineunger og magan ned mot knærne

De fleste syklister jeg kjenner er ikke grineunger, og de færreste tror de har rett til å gjøre hva de vil i trafikken. Trafikkreglene er noe flere holder høyt, og dermed også retten til å sykle i veien. Det oppfordres også til det av Trygg Trafikk.

Når det gjelder å være kunnskapsløs og med magen ned mot knærne i trang kondomdress med tanker om å vinne Tour de France, så tror jeg ikke den personen finnes (si i fra).

For de fleste av de jeg til nå har møtt som deler veien sammen med meg er kunnskapsrike folk i alle aldre, folk som har noe å bidra med. Både på og utenfor veien.

Selv om de kanskje har magan ned mot knære i trang lycra (kondomdress ville tatt seg ut på sykkel) med dagdrømmer om å vinne Tour de France (må jo være lov det). Flotte folk som gjør som de vil.

Med det oppfordrer jeg personen i innboksen til å være litt mer positiv, og til at alle skal få gjøre som de vil, så lenge de følger reglene og ikke plager andre (ja, litt Kardemommebyloven ja).

Det gjelder selvsagt også Action-Frank (sist sett syklende i stringtruse).

God sommer videre, venner! Enten det er som gående, syklende eller bak rattet. Ikke minst: Husk å være positiv, gi et smil til de du møter. Jeg lover, verden blir litt bedre av det..

PS! En ting til, til deg som skrev meldingen. Planlegger ny løp- og hyggekveld i Oslo sentrum snart. Du kan være hedersgjest. Vi har det fantastisk sammen!


Les også:

4 thoughts on “Meldingen i innboksen: – Syklister, en pest og en plage

 1. Jeg kan til en viss grad forstå den som sendte deg meldingen, for det er en del syklister som opptrer uvettig og aggressivt i trafikken, men det er det absolutt mange bilister som gjør også.

  Hadde en opplevelse i forrige uke, hvor jeg kommer kjørende i bil i 40 sone, tar igjen en syklist som tydelig er ute på treningstur, kjører forbi han og han svarer med å legge seg inn rett bak bilen min, mest sannsynlig for å få minst mulig luftmotstand. Fair enough, selv om jeg ble lett svett av hvor nærme han lå. Så kjørte jeg tydeligvis ikke fort nok i 40 sonen, selv om cruise kontrollen i bilen stod på 42, for plutselig ville syklisten forbi meg, på innsiden… Stressnivået mitt økte drastisk, for han ble liggende i blindsonen min, og dette var en veldig trafikkert vei. Hva om jeg måtte ha viket for en møtende bil? Syklisten hadde ikke hatt en sjanse. Heldigvis kom vi etter et par minutter til 50 sone, så jeg fikk økt farten og kjørt fra han.

  Syklister som denne ødelegger dessverre for mange.

  Vi har alle et ansvar for å få trafikken til å flyte godt, både gående, syklende og kjørende. Jeg tror at mye kunne vært bedre, hvis vi oftere hadde hatt øyekontakt, et smil og respekt for hverandre og hverandres tid.

  1. Tja. Idioter finnes både bak bilratt og sykkelstyre. Jeg tror nemlig ikke at fremkomstmiddelet er definerende for hvordan man oppfører seg 😊 Noen vil alltid oppføre seg som de eier veien, men de er heldigvis kun noen få. Vi som derimot maner til forståelse og ro er mange..

   Kjipt å høre om opplevelsen, Kai. Heldigvis gikk det bra. Vi får håpe at han/hun lærte noe av den 😊

   PS! Skulle skrive noe om hvordan man også presenterer budskapet sitt, som meldingen jeg fikk, men jeg lar det ligge 😊

Leave a Reply