På vei til Paris med mål om å samle inn penger til Barnekreftforeningen

Denne uka gikk avreise for Team Rynkeby God Morgen Bergen fra Oslo til Paris. Målet er å både gi oppmerksomhet og samle inn penger til barnekreftsaken, samtidig som prøver seg på en skikkelig utfordring. Du kan støtte saken deres her.

Les også:

 

Fredag satte Thomas Skogstrand (bildet) og Team Rynkeby God Morgen Bergen kursen fra Oslo mot Paris. Først prolog i Oslo, for deretter å ta båten til København og første dag sammen med de andre 47 lagene i det nordiske prosjektet.

Før avreise ble det møte med statsminister Erna Solberg (bildet). En hyggelig prat og et ønske om en god reise mot Paris.

Ni av lagene er fra Norge, og jeg har tatt en prat med den bergenske delegasjonen på det flotte prosjektet!

Støtt Team Rynkeby på Vipps 80795.

rynkeby-rute1
Her er ruta til Team Rynkeby God Morgen. Prolog i Oslo, og deretter ritt fra København til Paris.

Bergenslaget ett av 48 lag

Skogstrand forteller litt om bakgrunnen for prosjektet:
– Team Rynkeby God Morgon Bergen er et veldedig sykkellag, og vi er ett av 48 lag i et Nordisk prosjekt. Hvert år sykles det til Paris. Historien til Team Rynkeby strekker seg tilbake til Rynkeby Foods i Danmark i 2002. Da syklet noen kolleger til Paris for å se Tour De France. De fikk med seg noen sponsorer og når de kom tilbake hadde de penger til overs som de gav til barnekreftavdelingen ved sykehuset i Odense. Resten er historie som de sier, og vi er nå 1900 syklister og 450 i serviceteam fra 48 Nordiske lag som deltar, sier Thomas Skogstrand.

– Alle lagene har levetid på ett år av gangen. Men av praktiske årsaker, og fordi mange synes dette er for fantastisk til å bare være med på en gang, så blir folk med både to og flere ganger. Den på teamet med lengst erfaring er med for fjerde gang i år, og i praksis har vel halve laget erfaring fra tidligere.

QF7A4964
Prolog i Bergen før avreise Oslo. Konfetti til ære for Barnekreftavdelingen på Haukland sykehus.

Det er varierende erfaring på alle rytterne, men det var krav i forkant for å få være med på reisen.

– Teamet vårt består så vidt jeg vet kun av en tidligere aktiv syklist, og noen fikk i april sin første sykkel i voksen alder. Når man blir med, så forplikter man seg til å sykle 2500 km før turen starter, og minst halvparten må gjøres sammen med laget. Vi har tre fellestreninger i uken og det er forventning til at man prioriterer noen av disse. For er det noe vi tar seriøst så er det sikkerhet når vi er ute og sykler. Så det er viktig at alle får god trening i å ligge i felt, samt å lære de rundt seg å kjenne så man blir trygg.

IMGL8937-3
Her er hele gjengen på Skjærgårdsrittet i Bergen. 

 

Brenner for kreftsaken

Selv om gjengen har forskjellig bakgrunn er alle opptatt av kreftsaken, og spesielt barnekreft. Derfor går alle inntekter tilbake til Barnekreftforeningen.

– Vårt lag består av 31 ryttere og 8 i serviceteamet. Yngste er 18 og eldste er passert 60, og mangfoldet er viktig. Vi har veldig forskjellig bakgrunn, men en ting vi deler er at vi brenner for saken. Noen brenner fordi de synes det er en god sak, noen har opplevd at noen rundt har fått barnekreft, mens vi har flere i teamet som er direkte berørt og har opplevd å miste et barn. Så det er flere sterke historier i teamet, som gjør at når det kjennes tungt i motbakkene, tenker vi at de som har opplevd kreft på kroppen har kjempet en mye hardere kamp enn mot litt melkesyre.

– Året vi er med består i tillegg til trening av dugnad. Vi jobber for å skaffe sponsorer. I tillegg har vi gjennomført dugnad ved å stille opp på forskjellige arrangement siste året. Alle sponsorinntektene går uavkortet til Barnekreftforeningen og alle som deltar dekker alle sine utgifter til sykkel, sykkeltøy, hotell osv.

(Fortsetter under bildet)

QF7A5110
Hele gjengen sammen med statsminister Erna Solberg.

Det er naturlig å spørre Thomas om midtlivskrisa. Dette lyser jo på sett og vis midtlivskrise, eller en midtlivsmulighet som det bør omtales som.

– Midtlivskrise ja.. For meg er det et negativt ladet ord. Krise. Å få et barn som blir kreftsyk er krise. Å nå midten av livet er ikke det. Så konstaterer jeg at mange, meg selv inkludert, gjør endringer i livet, gjerne i forhold til fysisk aktivitet.

– For meg føltes det aldri som noe krise om alder, men det handlet om at jeg ikke klarte tempo i hverdagen, og hang ikke med barna. Så selv om jeg i mange år hadde forsøkt å trene litt, men uten å få flyten – så kom jeg til et punkt der jeg tenkte: Nå må du ta deg sammen, ellers blir du for det første en helserisiko, men også en sliten mann som sitter i sofaen og går glipp av alt som skjer. Det hadde vært litt krise det også, sier han.

Støtt Team Rynkeby på Vipps 80795, og synes du det hørtes spennende ut å bidra enda mer til en god sak, samtidig som du får trent og gjort noe bra for deg?

Søk om opptak i et av de ni lagene det er i Norge i 2019

Følg Team Rynkeby God Morgen Bergen gjerne på Facebook

For de virkelig interesserte, her kan de følges live

Thomas_TRGMB_gulehøyballer
Thomas Skogstrand på vei til Paris.

 

Les også:

Posted in Uncategorized. Tagged .

Leave a Reply