Sponset: Jakten på deltagermedaljen

Denne helgen er det full fart på Hvaler Triatlon og begge dagene står en middelmådig idrettsutøver i vannkanten med deltagermedaljen som mål. Det betyr mye mer enn du tror.

Les også:

 

Selv om jeg er en aktiv 41-åring som har vært en middelmådig idrettsutøver i flere år, er det fortsatt like gøy å få med seg en ny deltagermedalje hjem til samlinga. Et synlig bevis på at jeg har gjennomført.

Den henger pent rundt halsen lenge etterpå, og vises stolt fram til venner og kjente. Barna får inngående fortellinger om hvordan det var til de blir lei sin far og går.. Rart.

Synlig bevis

Mange kan nok le litt når en voksen mann er så opptatt av deltagermedaljer, men det er noe spesielt ved det når man har slitt seg gjennom en kraftanstrengelse. Det synlige beviset blir stolt vist fram i alle sosiale kanaler.

Jeg synes nemlig man skal være veldig stolt av at man har gjennomført, og da er det ingenting som passer bedre enn en medalje rundt halsen og et bilde på Instagram.

Det kan jo inspirere noen andre til å bli med på moroa.

deltageren
Forberedelsene unnagjort i østligere strøk. Nærmere bestemt en grusvei i Litauen…

Medaljer til alle på Hvaler

Derfor ble jeg også veldig glad da gjengen i Hvaler Triatlon bestemte seg for å ha medaljer til alle som gjennomfører helgens forskjellige øvelser. De yngste, de eldste, de raske, de trege. Alle får medalje hvis de kommer seg over målstreken.

Det var egentlig ikke planlagt sånn.

Målfest

Det er også lovet stor fest i målområdet på Hvaler Triatlon både lørdag og søndag. Bakgrunnen for det er at gjengen som står bak synes det viktigste er å hylle alle. Ikke bare den som kommer først i mål.

Den som kommer først i mål fortjener selvsagt hyllesten, men den som kommer sist har ofte hatt en mye lenger og slitsom reise og fortjener minst like mye hyllest.

Opp fra sofaen, inn i våtdrakta, opp på sykkelen, inn i løpeskoa og i mål. En lang vei.

En enda bedre opplevelse som flere vil være med på

Sammen med det nye fokuset til Hvaler Triatlon, og med medaljen plassert rundt halsen, er jeg helt sikker på at Team Midtlivskrise i lycra og alle andre deltagere får en enda bedre opplevelse.

Noe som igjen kan gi mer motivasjon og treningsglede for oss som trives der ute, og de som har lyst til å være med. For jeg tror det finnes mange som ser det og som tenker:

“- Det der har jeg lyst til å være med på…”

Det skal faktisk ikke så mye til annet enn litt oppmerksomhet og en medalje rundt halsen så har flere lyst til å være med.

Det vil også forhåpentligvis gi litt inspirasjon til andre som arrangerer løp, ritt og triatlon i landet, men som kutter kostnadene på deltagermedaljen og fokuset på bredden.

For fokus på alle, og fokus på deltagermedaljen vil kanskje få enda flere opp av sofaen, og enda flere med i alle løp, ritt og triatlon.

Det er kanskje bare en medalje, men den betyr mer enn du tror…

 

PS!

Har du lyst til å være med på Hvaler Triatlon så finnes det tre forskjellige distanser som du kan være med på (sprinten begynner å bli full, så har du lyst til det så vær rask):

Olympisk triatlon: 1500 meter svømming, 41 kilometer sykling og 10 kilometer løping.
Sprint: 500 meter svømming, 16 kilometer sykling og 5 kilometer løping.
SuperTryatlon: 250 meter svømming, 10 kilometer sykling og 2,5 kilometer løping.

Her leser du mer og kan sikre deg startnummer til Hvaler Triatlon: hvalertri.no.

 

Les også:

 

 

Leave a Reply