Gjesteblogg: Fra utbrent til Nordkapp

Kjell Arild Ueland hadde psykiske utfordringer, var utslitt og hadde diabetes. Et legebesøk forandret alt, og nå skal han gå hele veien fra Lindesnes til Nordkapp.

Les også:

 

Ved jevne anledninger låner jeg bort bloggen til noen som ønsker å fremme en god sak, en klubb, et arrangement eller en god historie. Ta kontakt med meg på bakkene(a)gmail.com eller gjennom Facebook-siden til bloggen hvis du har noe du vil dele.

I dag låner jeg bort bloggen til Kjell Arild Ueland som har gjennomgått en stor livsendring for å ta tak i at han var helt utslitt, hadde psykiske utfordringer og diabetes. Nå setter han kursen mot Nordkapp helt fra Lindesnes.

Kjell Arild blogger på kjellarild.no. Der kan du også følge ferden hans mot nord.

Gjesteblogg Kjell Arild Ueland:

Fra utbrent til Nordkapp

kjellarild2.jpg

En mandag i slutten av august 2017 befinner jeg meg hos legen. Det er slutt, det er bare å kaste kortene. Eg er fullstendig utslitt. Legen snur seg raskt mot PC og forteller meg at jeg er syk og kommer til han allerede i neste uke. Hans ord var: Du skal følges tett opp fremover, her er 4 uker sykemelding og det kommer til å bli flere. Du er utbrent, med tilbakevendende depresjon!

Her satt jeg, en bedriftsleder som skal skape resultater og trygge arbeidsplasser. Jeg må gi meg! Jeg må begynne å lytte til kroppen min, begynne å ta hensyn til meg selv. Jeg har tross alt levd med diabetes i 37 år.

Jeg må innse at den tar tid og krefter fra meg.

Jeg må legge om livet mitt.

I dag er det en helt annen Kjell Arild som sitter her. En Kjell Arild som er glad for legens strenge ord. En Kjell Arild som er glad han lyttet til legen og kroppen sin. I dag er det 10 dager til jeg begynner å gå fra Lindesnes til Nordkapp.

 

Hva har skjedd underveis?

Jeg fant fort ut at eg må ta tak og at jeg hadde ting som jeg måtte fortelle verden om. Dermed så startet jeg bloggen min kjellarild.no , der jeg skrev om dette med diabetes og utbrenthet. Den ble meget bra mottatt og ga meg masse positive tilbakemeldinger. Før jeg viste ordet av det så ble jeg invitert til å begynne å blogge for levmeddiabetes.no

Min nye interesse for blogging medførte at jeg inviterte meg inn til Lars Zachariassen, og det var starten på et nytt eventyr.

En dag poppet ideen om å gå 1 million skritt opp i hodet mitt. Lars tente på denne og sammen etablerte vi Facebookgruppen 1 Millionskritt. Denne ble raskt populær, med over 3000 medlemmer og masse pressedekning.

Plutselig så ble livet mitt fullt med positivitet. Jeg satt med en følelse av å ikke være aleine og ha Norges største heiagjeng med meg i jakten på 1 Million skritt.
1 løpet av 2 måneder klarte eg målet mitt. Og som den tall interessert fyren jeg er så begynte jeg å leke litt med tall. Jeg fant ut at 1 Millionskritt er omtrent strekningen fra Lindesnes til Trondheim. Dvs om jeg dobler mitt aktivitetsmål så klarer jeg å gå den strekningen på 1 mnd.

Dermed førte den ene tanken til den neste og nå starter jeg fra Lindesnes lørdag 28 april kl 1200 og har som mål å gå 3 mil til dagen de neste 3 månedene.

Har du lyst til å bli med?

Jeg ønsker å skape litt oppmerksomhet rundt dette med å ha fysisk aktivitet. Og det enkleste er jo å reise seg opp fra stolen, på med sko og jakke og begynne å gå! Jeg har personlig erfart hvilken effekt dette har på den fysiske og psykiske helsen min.

Du er herved invitert til å bli med meg å gå noen meter eller noen dager, det er helt opp til deg!

Første delen av turen går fra Lindesnes, via Evje, mot Hønefoss og Pilegrimsleden derfra og nordover.

Blir du med?

-Kjell Arild

 

Les også:

 

 

Leave a Reply