Det viktige dobesøket før start

Viktigheten av å forberede seg til løp eller ritt er stor, og det er mye som må gjøres, men noe må man bare ta seg tid til uansett hvor stressa man er: Komme seg på do!

Les også:

 

Jeg har fått mange spørsmål om hvordan jeg har forberedt meg foran løp og ritt. Det er mye som skal gjøres, og det tilhører sjeldenhetene at noen er helt totalt uforberedt (da snakker vi vel utdrikkingslag, og det kan jo være stas for den vordende bruden eller brudgommen).

Jeg er alltid ganske stressa og tror jeg har glemt noe hele tiden. Det har jeg som regel gjort også. Heldigvis er jeg tilpasningsdyktig.

Listeskriving har blitt min store styrke. Eller, det er eneste måten jeg klarer å holde kontroll på hva jeg skal gjøre. Jeg bruker også lister for å forberede meg, som denne pakkelista før Fredrikstad Triatlon i fjor.

Det kan godt hende jeg sover litt lite i forkant, glemmer sokker til løpeskoa eller spiser litt feil før start. Men en ting slurver jeg aldri med:

 

Dobesøket!

 

For som skrevet i 14 tips til deg som skal løpe Sentrumsløpet for første gang så er det enkelt.

Husk dobesøket. Det er ultraviktig:

Mye er viktig når du skal løpe en 10 kilometer, og blant de viktigste tingene er å gå på do i god tid før start.

Sett deg i hockey, rygg en snickers, tøm ryggen, kall det hva du vil.

Bare gjør det. Du har ikke lyst til å få mageproblemer ved runding Monolitten. Jeg lover. Det er ikke kult.

 

Dette gjelder også hvis man skal ut på langtur med løpesko eller sykkel sånn ellers også. Et dobesøk på forhånd kan være som magi for resten av kroppen.

Det er alltid kjipt å måtte stoppe. Både med og uten dorull på innerlomma.

 

Så med det: Lykke til med løp og ritt.

Etter du har vært på do!

 

PS! Hadde planer om å legge inn bilde av meg selv på doen for å fremheve budskapet, men det skal jeg spare deg og ikke minst meg selv for. Det er tross alt litt man ikke deler, selv om man blogger. He-he.

Istedenfor. En lettet fyr etter Birken i fjor:

bakkene-pin

 

Les også:

 

 

Leave a Reply