Gjesteblogg: Midtlivskrisa sammen med andre

Fra tid til annen vil jeg gi noen andre muligheten til å bruke bloggen for å fremme en god sak, en klubb eller rett og slett en flott mulighet. Denne gangen: Skjetten Svømming Triathlon.

Les også:

 

Knut Thomas, som du snart skal bli litt bedre kjent med, kontaktet meg for en tid tilbake. Han oppfordret meg til å bli flinkere til å vise frem hvordan man kan trene sammen midt i livet. En oppfordring som jeg likte veldig, veldig godt. Hvis

Derfor skal jeg fra tid til annen låne bort bloggen til de som har noe å formidle som en god sak, en klubb som ønsker litt oppmerksomhet, eller rett og slett en flott mulighet som flere bør få vite om.

Har du lyst til å gjøre det samme som Knut Thomas, så ta kontakt med meg på bakkene(a)gmail.com eller gjennom Facebook-siden til bloggen, eller vær kreativ. Kontaktinformasjon står på kontaktsiden her for eksempel.

Her er førstemann ut: Knut Thomas Sjølie, om Skjetten Svømming Triathlon.

IMG_2511.jpg
Knut Thomas Sjølie som denne gangen låner bloggen for å fortelle om SSK Triathlon. 

SSK Triathlon

Jeg utfordret Ole Kristian på at han må bli flinkere på å vise frem hvordan vi halvfete førtiåringer kan trene sammen. Den fikk jeg i retur.

Jeg må presse trening inn mellom jobb og unger som skal kjøres både hit, dit og alle andre steder. Jeg har også ganske mange andre unnskyldninger for hvorfor det er bedre å sitte i sofaen, enn å gå ut og trene, alene.. Derfor har jeg meldt meg inn i en klubb. I klubben er det faste treningstider, trenere som pusher litt ekstra, og alltid en konkurrent å bli bedre sammen med.

For oss i midtlivskrisa er det ikke helt åpenbart at det finnes klubber. Kanskje har man flyttet til en ny landsdel og vil finne et nytt treningsmiljø? Derfor ønsket jeg at Ole Kristian kunne bruke bloggen sin til å vise frem alle de litt mer organiserte tilbudene rundt om i landet.

Dette er derfor presentasjonen av min klubb, Skjetten Svømming Triathlon.

PS! Vi har plass til flere treningskamerater.

 

Om treningsgruppa

I SSK er det svømming som står i sentrum. Vi har fire økter i uka høst og vår. To med trener på kanten og to med egentrening.  Om sommeren har vi fellestreninger i 50- metersbassenget ute på Nebbursvollen i Lillestrøm og i open water. Vi har stort sett bassengene for oss selv  (noen ganger må vi kanskje dele med Henrik Kristiansen).

Treneren på kanten er Skjetten Svømmings breddetrener, Jesper Madsen. Jesper har bakgrunn som svømmer, men har  også flere Ironman under beltet, ofte i ledelsen til langt ut i løpedelen. Jesper har ry på seg for å være veldig glad i lange, tunge økter.

I høst- og vårsesongen hender det Jørgen Gundersen stepper inn som trener. Jørgen er på landslaget i Triathlon. Øktene med Jørgen handler ofte om å komme seg frem i felt. Dette er intense økter med få svømte meter. Selv om det blir få meter, blir man som regel svett nok i panna av disse øktene også.

I treningene uten trener har vi ansvar for sikkerheten i bassenget selv. Det er flere av oss som har tatt livredningsprøve slik at vi kan være ansvarlige. Livredningsprøven er et gratistilbud til alle som er med i Triathlon-gruppa.

(Fortsetter under bildet)

jorgen-gundersen-ssk

Vi deler treningsåret inn i tre perioder:

Høstsesongen, svømmeteknikk

Om høsten jobber vi med mest med teknikk, alt fra flyte-øvelser til hvordan forsere seg frem i feltet. Øktene starter med noen minutter oppvarming før det blir teknikkøvelser i ca. 30 minutter. Mot slutten av øktene blir det enten intervaller eller stafetter. Vi svømmer ofte mellom 1000 til 2500 meter på disse øktene.

Vårsesongen

Etter jul skifter fokus fra teknikk til lengde. Det er fortsatt noen minutter med teknikk på de fleste øktene, men det er ikke lenger hovedfokus. Nå handler det om utholdenhet og å komme seg gjennom svømmeetappen, enten du skal være med på et sprint-triathlon eller har ambisjoner i Ironman.

Svømmelengden går opp sammenlignet med øktene før jul. Det er ulike intervalløvelser og ulike intensitetsnivå. Kanskje tar vi bort banetauene og svømmer i ring i bassenget, i felt. Frem mot utesesongen skal vi bli mer utholdende.

Etter hvert som snøen forsvinner er det også mulig å kjøre felles løpeøkter, gjerne før vi går inn i bassenget.

Sommersesongen, ute

På våren flytter vi ut av hallen. Nå er det open water eller utebassenget på Nebbursvollen som gjelder. Fortsatt har vi med oss trener på to økter i uka, utenom i fellesferien, men nå er han oftere med oss ut og svømmer selv.

De fleste øktene er på Nebbursvollen. Her er det oppvarmet vann, men de fleste av oss trekker på oss våtdrakta. 50-metersbassenget er en utmerket arena for å øve på å svømme i felt sammen med de andre. Vi deler oss inn i grupper ut fra nivå og pusher noen grenser. Vi kan også bruke anlegget til å øve på overganger fra svømming til sykling, eller kjøre swim run-intervaller.

Når temperaturen tillater det avtaler vi også ofte open water-økter. Gjerne i kombinasjon med felles sykling til og fra.

(Fortsetter under bildet)

IMG_2520

Treningstider svømming

Høst og vår:

Tirsdag 21:00 – 22:00 Skjetten svømmehall

Torsdag 20:15 – 21:15ish.. Skjetten svømmehall

Fredag 06:00 – 07:00 Skjetten svømmehall

Lørdag 08:00 – 10:00 Volla svømmehall i Lillestrøm (Vi bestemmer tiden selv)

 

Sommer

Etter avtale, etter stengetid på Nebbursvollen (2-3 økter fra 18. mai og til skolestart)

Etter avtale, open water ett sted på Romerike. Gjerne med sykling til og fra.

 

Annen trening

Om våren og sommeren avtaler vi ofte felles treningsøkter. Dette kan være løping, sykling eller open water. Dette er ikke veldig godt organisert, men alle øktene tilpasses de som møter.

(Fortsetter under bildene)

Miljøet

For ikke mange uker siden postet flere av svømmerne i SSK-triathlon at de var skuffet over ikke å få plass på Norseman. Andre av oss er mest skuffet når vi får plass på Olympisk distanse, det betyr at vi må trene mer.

Ambisjonsnivået er variert. Noen ønsker gode tider på Ironman-distansen, mens noen av oss er svømmepappaer med litt mage og et intenst ønske om ikke å bli svømt fra av 9-åringen til sommeren (det skal holde hardt).

I bassenget fordeler vi oss med de beste i en bane, oss litt svakere i andre baner. Når det er stafetter fordeles lagene sånn at det skal bli mest mulig jevnt.

Ulikt ambisjonsnivå er ikke til hinder for felles treningsglede. Når man henger i banetauet med 180 i puls og svetten fra overleppa overdøver smaken av klorvann, så er vi egentlig ganske like.

Vi er litt få jenter, men et par tre dukker opp nesten hver gang. Det er absolutt plass til flere damer.

(Fortsetter under bildene)

Bli med?

Kravet for å bli med på triathlon-treningene er at du klarer å svømme 200 meter fri, uten pause.

Her leser du mer om Skjetten Svømming Triathlon

 

Er du usikker på om du klarer 200 meter,  kom og prøv da vel!

Er du sikker på at du ikke klarer 200 meter, men vil være med allikevel? SSK arrangerer svømmekurs for voksne. Uansett hvilket nivå du er på finner vi et opplegg for deg. Etter et svømmekurs i SSK er drømmen om et Triathlon innen rekkevidde.

Send e-post til Jesper, svommingbt@ssk.no og avtal en prøvetime.


Om forfatteren:

https://www.strava.com/athletes/477764


Disclaimer:

Jeg har to barn som svømmer i SSK, svømmer selv med Tritahlon-gruppa og sitter i klubbens styre. Jeg har en viss interesse av at denne klubben går bra :)


Les også:

Leave a Reply