5 tips til en påske med litt mer selvkontroll

Påsken er her og etagildet i gang igjen. Denne påsken skal jeg bevege meg mer og spise sunnere. Ja, akkurat samme plan som i fjor.

Les også:


Det er ikke lenge siden sist ferie hvor alt gikk på trynet. Hele familien var på hytta, og det var et eldorado av godteri, feit mat og ikke minst flere enheter med øl og vin.

Det ble besøk på Bolleland på Espa og treninga ble skofta. Det føltes så enkelt, men så kom hverdagen igjen, og jeg fikk en trøkk. Beina ble sure og jeg måtte skjerpe meg. Skikkelig.

Jeg er verken en superslanker, fyllefant, sofagris eller superatlet.

Jeg er noe midt i mellom.

En helt middelmådig fyr med fokus på å holde seg i form, og kroppen sånn passelig i normal uten at bilringen blir større.

Altså, en helt vanlig fyr i midtlivskrisa med fem par løpesko, to sykler og en våtdrakt.

Med planer og tanker om å trene mer eller mindre regelmessig.

Men jeg lar jeg ofte friste til å la hverdag være hverdag. Skli inn i påska på et påskeegg fylt med sukker og e-stoffer..

Pusterommet påsken

Nå er endelig påsken her. Med nye muligheter. Noen etterlengtede fridager på hjemmebane før avreise til hytta. Et flott pusterom hvor dagene ikke begynner med å våkne på armen til sidemannen på morgentoget til NSB. Noen dager uten stress og tidsklemme. Noen dager hvor barna kan vekke meg klokka 6:30. Ikke jeg dem 6:00.

Det skal bli superflott. Jeg gleder meg.

Denne påsken skal bli så bra atte hjelp. Jeg skal til og med ta med meg løpeskoene og skiene på hytta. For midtlivskrisa skal nytes i bevegelse, selv i påsken.

Men det blir jo sjelden sånn i påsken..

Matvarekjedene kjører supertilbud på alt av godteri for å få lokket meg inn i butikken. Det blir handlet mer godteri enn noensinne, også i min husstand. Vi lar oss falle for fristelsene. Det er jo det påsken er til? Eller?

superargh-pasken
Rett før påsken i 2017 så det sånn ut. Det måtte noen regler til..

Ambisjoner med påsken 2019

Men heldigvis har jeg ambisjoner for påskefeiringa, og de er skyhøye etter vinterferien. Jeg skal trene ofte, jeg skal spise sunt og jeg skal ha et normalt forhold til godteri og mat.

Det er krevende. Jeg innrømmer det gjerne. I tillegg til at godterimaset på butikken er enormt, blir de vanlige hverdagsrammene borte, og man har en tradisjon for å la alle hemninger fly. Jeg har ingen regler for hvordan dette skal foregå.

Men da er det jo bare å sette opp noen regler. Være en voksen mann, gjøre det jeg ofte gjør når jeg har lyst til noe. Sette meg noen superhårete mål. Følge dem. Være flink.

Være han derre entusiastiske midtlivskrisefyren som oser over av positive råd som han følger selv.

Så her er mine kjøreregler for påsken, eller 5 tips til deg om du vil:

1.

Påskegodteri er ikke sunnere enn annet godteri. Spis med måte.

2.

Påskegodteriet er billigere enn annet godteri, men du sparer fortsatt ikke penger. Det er bare matvarekjedene som vinner. Ja, og kanskje en og annen PT og noen treningssentre der ute.

3.

Påskegodteriet kan med fordel byttes ut med frukt. Ta deg en banan. Eller bannan som vi sier her jeg kommer fra.

4.

Tren. Kom deg ut av sofaen. Den derre timen du bruker aleine er som balsam for sjelen. Alle i familien din forstår deg. Du trenger ikke ha dårlig samvittighet.

5.

If all else fails. Slapp av. Påsken er ikke så lang. Skippertaksmetoden funker. Du kan komme deg i gang igjen. Vi kjenner vel alle noen flinke PTer? Eller eventuelt er det bare å la midtlivskrisa fortsette.

God påske, en selvbehersket variant med bevegelse og tid til familien. Detta blir bra!

Les også:

5 thoughts on “5 tips til en påske med litt mer selvkontroll

Leave a Reply